Реклама
Реклама
Реклама

Слідчий комітет запросили в «Твін Пікс»

Засновника будівельної компанії «Імпульс» Андрія Блинкова називають ініціатором кримінальної справи про шахрайство з квартирою в ЖК «Твін Пікс». Власниця квартири має від бізнесмена дитини, але у неї є сусідка, яка також претендує на це житло. Засновника будівельної компанії «Імпульс» Андрія Блинкова називають ініціатором кримінальної справи про шахрайство з квартирою в ЖК «Твін Пікс»

Колаж Інтерпресс / PressFoto

Від інших подібних історій цю справу відрізняється несподіваним обставиною - наслідок передбачає, що шахрайське заволодіння квартирою площею 104 квадратних метра здійснив пайовик. Втім, справа порушена відносно невстановленої особи.

Відносно невстановленого пайовика ...

14 жовтня 2015 слідчий Слідчого відділу по Фрунзенському району Головного слідчого управління СК РФ по Петербургу Бахвалова порушила кримінальну справи за фактом квартирного шахрайства. Мова йде про заволодіння квартирою в недавно побудованому будівельною компанією «Імпульс» житловому комплексі «Твін Пікс» (Бухарестська вулиця, будинок 110, корпус 1).

За даними «Фонтанки», ініціатором інтересу Слідчого комітету до однієї з кількох сотень квартир «Твін Пікса» став хтось із перших осіб «Імпульсу». Чутки вказують на засновника компанії Андрія Блинкова, але обговорити це питання з ним особисто не вдалося - ми зв'язалися з помічницею бізнесмена за вказаною на сайті компанії телефону, вона пообіцяла передати йому пропозицію про інтерв'ю, однак ця пропозиція пан Блинков проігнорував.

За даними інформаційно-аналітичної системи «СПАРК-Інтерфакс», Блинков з листопада 2011 року ніякого відношення до ТОВ «СК« Імпульс »не має. ТОВ належить компанії «Лаон Лімітед», прописаної на Сейшельських островах. «Діловий Петербург» пов'язує «Лаон» з Андрієм Блинковим.

Спірна квартира справляє враження об'єкту подвійного продажу і обговорюється в судах уже близько 3 років. Фігурантом кримінальної справи може стати сьогоднішня господиня - Анастасія Кудрявцева, що має з засновником будівельної компанії «Імпульс» спільну дитину. У разі пред'явлення звинувачення їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Сусідки-суперниці

Кудрявцева отримала квартиру в «Твін Пікс» на підставі рішення Фрунзенського районного суду Петербурга від 9 серпня 2013 року. Цей судовий процес здається виключно формальним, метою якого з самого початку була легалізація права власності на дану квартиру. Жінка заявила про наявність договору пайової участі, за яким нібито заплатила близько 5,3 мільйона рублів, але відповідач передав їй документи, необхідні для оформлення права власності.

Представник «Імпульсу» позов повністю визнав, чинити опір в процесі навіть не намагався, а тому Фрунзенський суд виніс рішення на користь Анастасії Кудрявцевої. У будівельному співтоваристві існувала з цього приводу думка, ніби Андрій Блінков за допомогою судового процесу легалізував подарунок. Пізніше з'ясувалося, що на квартиру є ще одна претендентка.

Галина Канода звернулася до міського суду з вимогою скасувати рішення Фрунзенського суду і прийняти нове рішення, відповідно до якого квартиру відібрали б від Кудрявцевої і віддали б їй.

Вона пред'явила підрядний договір між «Імпульсом» і якимось ТОВ «Стандарт», відповідно до якого «Імпульс» повинен був передати «Стандарту» квартиру, і угода про передачу прав між «Стандартом» і нею.

Апеляційна колегія Санкт-Петербурзького міського суду відмовила в задоволенні скарги, пояснивши заявниці, що її претензії не розглядав суд першої інстанції.
Тоді Канода подала позов до «Імпульсу» до Фрунзенського районного суду, де знову зазнала поразки. З'ясувалося, що договір між «Імпульсом» і «Стандартом» з боку «Стандарту» було підписано не тим директором, який був зазначений в якості директора в ЕГРЮЛ. Сам Андрій Блінков на процесі заявив, ніби підпис на договорі між «Імпульсом» і «Стандартом» теж не його. А ще Блинков повідомив суду, що договір з Кудрявцевою від імені «Імпульсу», навпаки, підписував він особисто.

Ці показання пан Блинков дав в міськсуд в березні 2015 року. До порушення кримінальної справи за фактом шахрайського заволодіння квартирою, яку обвинувачують у якому може стати тільки Анастасія Кудрявцева (ніхто інший цій квартирі не заволодів), залишалося півроку. Неформальні джерела повідомили «Фонтанці», ніби за цей час відносини між нею і Андрієм Блинковим сильно зіпсувалися.

Варто додати, що Канода сьогодні є власницею квартири, розташованої в «Твін Пікс» поруч з квартирою Кудрявцевої, - так що вони сусідки.

Більш того, Михайло Канода, чоловік Галини, з липня 2011 року по червень 2013 року обіймав посаду генерального директора заснованого Блинковим ВАТ «Цемент». Догляд Михайла Каноди з цієї посади за часом збігся з судовим процесом, в результаті якого Кудрявцева стала володаркою квартири на Бухарестської, що безуспішно намагалася оскаржити Галина Канода. Схоже, квартирний суперечка посварив засновника «Імпульсу» ще й з керівником його власного підприємства.

Хроніка заслуженого будівельника

Мабуть, ми не помилимося, припустивши: заслужений будівельник Росії Андрій Сергійович Блинков - єдиний учасник будівельного бізнесу Петербурга, про компанію якого «Фонтанка» в 2010 році починала статтю з такої фрази: «Будівельний комітет визнав своє безсилля - повноважень цього відомства виявилося недостатньо для того, щоб навести порядок в діяльності ПСК« Імпульс ».

Стаття стосувалася 200-квартирного будинку на Красносельском шосе, який в той час «Імпульс» зводив без дозвільної документації та навіть без прав на землю, де будувався будинок. Все це не заважало продавати в ньому квартири, що передбачувано породжувало численні скарги пайовиків. «Фонтанка» тоді описувала численні судові процеси, які супроводжували більшість споруджуваних «Імпульсом» житлових комплексів. Зокрема, в ЖК «Сосновий Поляна» (вулиця Тамбасова, 13), «Альбатрос» (вулиця Савушкіна, будинок 124, корпус 1) і «Твін Пікс» (вулиця Бухарестська, будинок 110, корпус 1) оформлення прав власності на свої квартири пайовики домагалися через суди.

Описувався також масштабний проект дочірньої структури «Імпульсу», компанії «Паркінг-Інвест», який передбачав будівництво в партнерстві з відомою французькою фірмою Vinchi не менш 10 підземних парковок в центрі міста. Правда, ні на одному з майбутніх об'єктів роботи так і не почалися.

У січні 2011 року Андрій Блинков запропонував свою кандидатуру на пост віце-губернатора з будівництва та пообіцяв вирішити всі проблеми, що накопичилися в секторі ЖКГ . «В управлінні будівельною галуззю назріло системну кризу. І в цій сфері потрібні кардинальні рішення - як в телефоні функція обнулення налаштувань. Валентині Іванівні (Валентина Матвієнко, на той момент губернатор Петербурга. - Прим. Ред.) Потрібно міняти команду, і, наприклад, якби вона запросила мене на посаду віце-губернатора, я б «розрулив» ситуацію за півроку », - заявив він, виступаючи на засіданні Клубу ділової політики, організованому газетою «Діловий Петербург».

Пост віце-губернатора Андрію Блинкова не надали, і в квітні 2011 року він заявив про свій відхід з будівельного ринку міста, а 7 липня офіційно склав з себе повноваження гендиректора «Імпульсу». «На будівельному ринку Петербурга занадто незрозумілі правила, він нічим не регулюється», - пояснив Блинков на прощання. На той момент загальна сума заборгованості компанії «Імпульс» перед постачальниками, підрядниками та міським бюджетом становила близько 200 мільйонів рублів.

Свою неабияку жвавість характеру пан Блинков переорієнтував на Чудовський район Новгородської області. Він пообіцяв побудувати там цементний завод, який забезпечить весь Північно-Західний федеральний округ дешевим і якісним цементом, а також завод з переробки металу і великий копір-центр, який допоможе вже всій Росії позбутися китайських товарів. Виконавцем цих ідей виступало ВАТ «Цемент», засноване Блинковим в 2006 році - сьогодні, за даними інформаційно-аналітичної системи «СПАРК-Інтерфакс», 100-процентним власником «Цементу» є зареєстрована у Великій Британії компанія «Аусдрілл Лімітед».

У 2012 - 2013 роках в Петербурзі регулярно відбувалися скандали, пов'язані з невдоволенням пайовиків зводяться «Імпульсом» житлових комплексів «Кристал Полюстрово» і «Бригантина». А влітку 2015 року наші колеги з «Ділового Петербурга», описуючи черговий виток пригод пайовиків «Бригантини» , Згадали і про грандіозний проект в Новгородській області: «Інвестиції в будівництво оцінювалися в 300 млн євро. Але цементний бізнес не склався ... »

З приводу петербурзьких об'єктів «Імпульсу» прес-секретар комітету з будівництва Наталія Немченко повідомила «Фонтанці»: ЖК «Кристал Полюстрово» початок добудовувати «ЛенСпецСМУ», про долю решти двох недобудов ( «Бригантина» і «Ідеал») її керівництво веде переговорний процес .

Костянтин Шмельов,
«Фонтанка.ру»


© Фонтанка.Ру