Реклама
Реклама
Реклама

Права на бренд

  1. » При виборі бренду і його розвитку не забувайте про юридичні питання. Вони можуть стати вирішальними!...
  2. Хибні уявлення заважають щодо товарних знаків та інших брендів
  3. Реєстрації товарного знака досить?
  4. Перевірка бренду
»

При виборі бренду і його розвитку не забувайте про юридичні питання. Вони можуть стати вирішальними!

Довірте питання вибору і захисту бренду фахівцям.
Не намагайтеся розібратися самостійно. Прочитати закон недостатньо, треба знати і його застосування (судову практику).

Вартість години консультації по брендам - ​​10 000 руб.
Перевірка бренду - ок. 20 000 - 40 000 руб.
Реєстрація товарного знака - 9 000 руб.

Бренд - це позначення, яке індивідуалізує бізнес. Бренд може існувати в словесній, графічній або змішаної формах. Можна виділити і інші форми бренду, однак вони вкрай рідкісні (наприклад, бренд звуковий).

В принципі, брендом може стати будь-яке позначення, яке може асоціюватися або асоціюється з конкретним бізнесом, підприємством.

Поняття бренду юридично не закріплено. Закон виділяє кошти індивідуалізації, до яких відносить: фірмове найменування, товарний знак і знак обслуговування, найменування місць походження товарів, комерційне позначення.

Фірмове найменування - бренд, индивидуализирующий юридична особа, суб'єкта права.

Товарний знак і знак обслуговування - бренди, індивідуалізують відповідно товар і послугу, об'єкти права.

Комерційне позначення - бренд, индивидуализирующий підприємство як майновий комплекс, що визнається нерухомістю, об'єкт права. Комерційне позначення із засобів індивідуалізації найменш розроблено з юридичної точки зору. Довести наявність комерційного позначення не просто, тому що на відміну від товарного знака та фірмового найменування воно не підлягає реєстрації.

Так чи інакше закон може регулювати і охороняти інші форми брендів (наприклад, найменування засобів масової інформації).

Доменні імена не відносяться законом до засобів індивідуалізації, однак на практиці вони не рідко представляють собою бренд і конкурують з такими, що підлягають державній реєстрації товарними знаками та фірмовими найменуваннями (так, експерти Роспатенту нерідко протиставляють заявці на реєстрацію товарного знака позначення, які зареєстровані як доменне ім'я і під ними розміщуються сайти).

Однак для надійного і спокійного використання бренду, для істотного полегшення його захисту в судовому порядку настійно рекомендується реєструвати бренд як засіб індивідуалізації (фірмового найменування та / або товарний знак).

Наші юристи по брендам нададуть вам юридичну консультацію з питань будь-якої складності, складуть для вас необхідний договір (ліцензійний договір, договір франчайзингу, або договір комерційної концесії, і ін.), Здійснять захист прав на товарний знак, комерційне позначення, інші бренди і нададуть будь-яку іншу необхідну юридичну допомогу.

(495) 9 8 9 2 2 4 6
(812) 4 5 4 4 6 5 6

Варто знати про товарні знаки, фірмові найменування та інших брендах

Товарний знак - позначення, що минув офіційну процедуру реєстрації Товарний знак - позначення, що минув офіційну процедуру реєстрації. Позначається R в окружності - ® (набирається Alt + 0174), від англійського Registered (зареєстрований).

Торгова марка - неюридичне поняття, під яким розуміється або товарний знак, або бренд Торгова марка - неюридичне поняття, під яким розуміється або товарний знак, або бренд. Незаконне використання маркування ® тягне за собою кримінальну овтетственность.

TM (від англ. Trademark, в перекладі - торгова марка) - абревіатура, яка, як правило, означає, що позначення проходить офіційну процедуру реєстрації в якості товарного знака. Також маркування "TM" часом використовується для того, щоб показати, що відповідне позначення є брендом і так чи інакше охороняється. Використання маркування "TM" законом не регламентовано.

© і ℗ - не належать до засобів індивідуалізації або брендам. Перший є знаком охорони, другий - суміжних прав.

  • Товарний знак реєструється на конкретні країни і охороняється тільки в тих країнах, де зареєстрований.
  • Фірмове найменування реєструється в одній країні, а охороняється міжнародно (у всіх країнах-учасницях Паризької конвенції про охорону промислової власності).
  • Фірмове найменування "сильніше" по території дії, але "слабкіше" в частині його асоціації з конкретною компанією, товарами, послугами (зокрема з тієї причини, що реєстрація фірмового найменування здійснюється в заявному порядку, тобто без перевірки унікальності позначення, а товарний знак реєструються після перевірки державним органом).
  • Бренди існують в різних формах - товарний знак не панацея, як і фірмове найменування. Для кожного об'єкта може бути свій комплекс заходів щодо захисту прав. Так, комплекс заходів щодо захисту прав на бренд вироблених меблів буде відрізнятися від захисту прав на назву комп'ютерної гри або музичного колективу.
  • Якщо ви не зареєстрували товарний знак в Росії, не використовуйте попереджувальне маркування R в окружності ® для надання ваги або краси, це може бути кваліфіковано як злочин за ч. 2 ст. 180 Кримінального кодексу.

Хочете копнути глибше? Прочитайте статтю Вадима Колосова Засіб індивідуалізації і засіб ідентифікації , В ній розповідається, зокрема, про використання товарних знаків в доменних іменах.

Хибні уявлення заважають щодо товарних знаків та інших брендів

Юридичні помилки щодо авторських прав, які часто можна зустріти в Інтернеті або почути.

    ПОМИЛКА
    Це не так!

  • Реєстрація товарного знака дає повну безпеку, ніхто не зможе використовувати зареєстрований товарний знак. - Це не зовсім так, тому що реєстрацію товарного знака можна оскаржити за різними підставами. Зокрема, якщо виявиться, що до дати пріоритету товарного знака існувала і діяла компанія зі схожою фірмовим найменуванням, то вона зможе відсудити право на використання відповідного бренду і анулювати реєстрацію вашого товарного знака.
  • Я попрацюю під тим брендом, що придумав, а якщо бізнес піде, то вже подумаю над його захистом. - Важливо не упустити момент і розуміти, що майже всі красиві бренди вже використовуються, і ви можете порушити чиїсь права на товарний знак, фірмове найменування або інший бренд. Висунути претензії про порушення прав на засоби індивідуалізації можуть тоді, коли ви пристойно вкладетеся в бренд (тобто коли станете впізнавані).
  • Порушення прав на товарні знаки не тягне серйозну відповідальність. - Відповідальність за порушення прав на товарний знак передбачена, зокрема, ст. 180 Кримінального кодексу з максимальною санкцією до 6 років позбавлення волі.

Залишилися питання по тому, як вам бути з вашим брендом?

(495) 9 8 9 2 2 4 6
(812) 4 5 4 4 6 5 6

Реєстрації товарного знака досить?

До реєстрації товарного знака ми настійно рекомендуємо здійснити комплексну перевірку бренду . Якщо в результаті перевірки наш юрист прийшов до висновку, що реєструвати такий бренд як товарний знак можна, то рекомендується зареєструвати ТОВ, що включає відповідний бренд. Фірмові найменування охороняються незалежно від території, в той час як охорона товарних знаків поширюється тільки на територію тих країн, де він зареєстрований. Таким чином, реєстрація фірми значно зміцнить юридичну силу вашого бренду.

Зберігайте максимум доказів використання товарного знака, своєї діяльності під ним (рекламні матеріали, договори, брошури, згадки в ЗМІ і т.д.). Це мінімізує випадки зазіхань третіх осіб на ваш товарний знак, а в разі порушення ваших прав на товарний знак вам простіше буде захистити свої права на товарний знак і стягнути більше істотну компенсацію.

Перевірка бренду

Для надійного захисту вашого бренду ми настійно рекомендуємо до реєстрації товарного знака скористатися послугою по комплексній перевірці бренду . Послуга включає в себе перевірку на можливість використання вашого бренду в комерційному обороті, включаючи перевірку на наявність перешкод для реєстрації вашого бренду в якості товарного знака.

Ми перевіряємо ваш бренд на унікальність не тільки по, тому що цього абсолютно недостатньо, але враховуємо всі інші форми існування брендів (фірмові найменування, комерційні позначення і т.д.).

Крім того, ми в обов'язковому порядку здійснюємо пошук схожих з вашим брендом до ступеня змішування товарних знаків, тому що наявність схожих брендів небезпечно не тільки фактично (змішанням ваших підприємств), а й юридично (може спричинити за собою відповідальність за незаконне використання чужого товарного знака чи іншого засобу індивідуалізації і / або за недобросовісну конкуренцію).

Навіть після успішної реєстрації товарного знака є ризик того, що хтось може заперечити реєстрацію вашого товарного знака та заборонити вам використання бренду, в тому числі коли ви вже вклалися в його розкрутку і придбали впізнаваність. Випадків оскарження прав на товарний знак в судовій практиці зовсім не мало.
Наші послуги з комплексної перевірки бренду дозволяють розрахувати всі можливі потенційні ризики і зробити усвідомлений вибір вашого майбутнього товарного знака.

Вартість послуг по повній перевірці бренду зазвичай варіюється від 20 000 (в простих випадках) до 40 000 руб. (Якщо у бренду є цілий ряд прямих або потенційних "брендів-конкурентів"). Детальніше про нашу послугу по перевірці і захисту брендів »

Детальніше про нашу послугу по   перевірці і захисту брендів »

Хочете копнути глибше?
Залишилися питання по тому, як вам бути з вашим брендом?
Реєстрації товарного знака досить?