Реклама
Реклама
Реклама

С. Собянін побудує в Москві метро майбутнього (СХЕМА) :: Суспільство :: РБК

С. Собянін побудує в Москві метро майбутнього (СХЕМА)

Новий мер Москви Сергій Собянін пообіцяв розгорнути масштабне будівництво метро і таким чином вирішити частину транспортних проблем столиці та передмість.

Проаналізувавши попередні заяви і рішення московських чиновників, РБК спробував уявити схему столичного метро майбутнього.

Плани Сергія Собяніна

Виступаючи в четвер на нараді з питань організації дорожнього руху під керівництвом президента РФ Дмитра Медведєва, новий мер Москви заявив, що всі існуючі лінії метрополітену перевантажені, тому необхідно переходити до програми будівництва нових гілок метро. При цьому програма-мінімум - будівництво 100 км, а програма-максимум - 300 км нових ліній метро.

Діючі гілки також будуть продовжувати в область. "Необхідно виходити на будівництво метро близько 15 км щорічно. Для цього буде потрібно щорічних вкладень від 45 до 50 мільярдів рублів", - заявив С. Собянін.

Раніше С. Собянін обіцяв, що столичне метро остаточно вийде за межі МКАД і буде продовжено до міст - супутників Москви.

Найближчі плани будівництва метро

Згідно з обіцянками колишньої московської влади, в наступному році метро прийде в район Новокосіно, де відкриється однойменна станція Калінінської лінії. До 2014 р. Калінінська лінія буде продовжена ще на 7,7 км, щоб зв'язати місто зі спальним районом Кожухова. На новій ділянці лінії буде розташовано чотири станції: "Миколо-Архангельська" (поруч з найбільшим Ніколо-Архангельським кладовищем), "салтиковський вулиця", "Каскадна вулиця", "Люберецкий поля".

Також на 2011р. заплановано відкриття трьох станцій Люблінської лінії - "Борисово", "Шіпіловская" і "Зябліково". Остання зв'яже Люблінську лінію зі станцією "Червоногвардійська" Замоскворецької лінії.

До кінця 2012р. планується побудувати станцію "Технопарк" між станціями "Автозаводська" і "Коломенської" Замоскворецької лінії.

Також озвучені плани будівництва легкого метро в підмосковне місто Митищі. У 2012р. планується продовжити Арбатсько-Покровської лінії до станції "П'ятницька".

Програма розвитку московського метрополітену обіцяє, що в 2013р. буде відкрита Бутовська лінія від станції "Вулиця Старокачаловская" до станції "Бітцевський парк", з якої буде перехід на "Новоясеневскій" Калузько-Ризької лінії.

У 2014 р. метро має дійти до жителів Братеево.

Раніше солнцевські лінію обіцяли почати будувати тільки в 2015р. Нову гілку планується в перспективі з'єднати з Калінінської лінією. У генплані Москви передбачається до 2025 р. побудувати ще одну гілку - Велике московське кільце, з'явиться також і Кожуховська лінія.

У зв'язку із заявами С. Собяніна тепер оптимізму додалося у жителів Зеленограда: раніше вести до них метро не планувалося.

Схема ліній "через багато років" на думку авторів проекту metro.ru

Затверджений ще при Ю.Лужкова план розвитку метро

Натисніть на зображення для збільшення