Реклама
Реклама
Реклама

Нові станції метро з'являться на Люблінської лінії

Три станції метро, відкриття яких планується в грудні цього року на Люблінській лінії ( «Борисово», «Шіпіловская», «Зябліково»), дозволять поліпшити транспортне обслуговування для 480 тис. Москвичів, які проживають на півдні столиці в районах Орєхово-Борисово, Зябліково, Братєєво, Москворіччі-Сабурова.

Загальна протяжність лінії від «Мар'їно» до «Зябліково» складе 4,2 км. В районі станції «Шіпіловская» метро пройде під Москвою-рікою. Протяжність цієї ділянки - 80 м. З станції «Зябліково» пасажири зможуть зробити пересадку на «Червоно-гвардійську» Замоскворецької лінії. В результаті південна ділянка зеленої гілки метрополітену відчутно розвантажиться.

В даний час побудовані перегони, на станціях ведеться обробка, споруджуються тунелі-кишені для стоянки електропоїздів. Одночасно опрацьовується питання про будівництво транспортно-пересадочного вузла (ТПУ) в районі станції «Зябліково», яка буде кінцевою. Планується, що ТПУ побудують замість звичайного вестибюля станції. Основна його функція - «перехоплювати» транспорт, який прямує з області в Москву. Для цього в ньому влаштують велику кількість паркувальних місць.

Для цього в ньому влаштують велику кількість паркувальних місць

Що стосується архітектури станцій, вона буде відрізнятися оформленням залізобетонних склепінь. Вони постануть, наприклад, у формі усіченого конуса, піраміди з трикутним підставою, прямокутного зводу. Крім того, у них різний колірне рішення. Так, в гамі станції «Борисово» домінує темна мідь, «Шипіловській» - стара бронза, «Зябліково» - патінірованная мідь. Для обробки застосовують довговічні декоративні матеріали - граніт, мармур, нержавіючу сталь, алюміній, скло. Наприклад, стіни і підлоги касових залів та пішохідних переходів облицюють мармуром і гранітом. У касових і розподільних залах вестибюлів встановлять підвісні декоративні стелі. На платформах станцій з'являться лавки для пасажирів, які поєднають з інформаційними блоками на світлопрозорих щитах. Назви зупинок на шляхових стінах підсвітять світлодіодами.

На нових об'єктах створять зручності і для інвалідів-візочників. Всі шляхи руху - від вестибюля до платформи - обладнають пасажирськими міжповерховими підйомниками. «Одним словом, все три станції стануть справжньою окрасою для міста», - кажуть автори проекту.

Після закінчення будівництва робочі сили перекинуть на інші лінії метро, ​​які заплановано зводити по 15 км на рік. Мерія поставила перед будівельниками і проектувальниками завдання - побудувати за десять років близько 120 км нових ліній. При цьому за всі 75 років існування столичної підземки ввели 300 км.

ДО ВІДОМА

Продовження Люблінської лінії на північ Москви дозволить забезпечити транспортне обслуговування районів Бутирський, Тимирязевский, Бескудніковскій, Західне і Східне Дегуніно з чисельністю населення близько 400 тис. Чоловік.

Велика приймання

У Міністерстві культури Росії готується наказ про створення державної комісії з приймання Великого театру в експлуатацію, повідомив В. Ресін за підсумками наради в ГАБТУ. За його словами, такий наказ планується підписати найближчим часом. Держкомісія, до складу якої увійдуть фахівці, які добре знають світ мистецтва, може почати свою роботу вже 1 серпня.

В історичній будівлі ГАБТа почалася установка стільців і крісел. Всього зал для глядачів буде розрахований на 1740 місць - так, як це було історично. Основні роботи йдуть в Будинку Хомякова, який обіцяють здати через місяць. Він стане додатковим службовим і репетиційним корпусом для артистів.

Одне із завдань завершального етапу реконструкції - привести в порядок території навколо театру, прибрати будівельні вагончики. Причому мова йде не тільки про благоустрій, а й про те, щоб відремонтувати всі фасади будівель, які примикають до Великого театру. В даний час з 15 будівель навколишньої забудови наведені в порядок фасади семи будівель, ще п'ять в роботі. «Наша мета - не тільки навести порядок, але і зробити так, щоб Театральна площа підкреслювала новий вигляд театру», - уклав В. Ресін.

парковок додасться

Мер Москви Сергій Собянін в минулу суботу оглянув відкриту парковку в районі Мітіно на північному заході міста. Місця для стоянки 265 машин побудували в лічені дні, автомобілісти можуть користуватися ними безкоштовно.

Подібні паркувальні місця створюються в основному у дворах (на місці колишніх «черепашок») і вздовж проїжджих частин (найчастіше на місці газонів). У Північно-Західному окрузі заплановано зведення 144 об'єктів на 14 тис. Машино-місць. Їх будівництво не займає багато часу. Як правило, вже через тиждень можна ставити машину. Одночасно з цим для поліпшення пропускної спроможності вулиць споруджуються заїзні кишені для громадського транспорту, розширюються ділянки перед перехрестями для лівого і правого поворотів. В цілому на ці заходи місто виділило 14 млрд руб., На які планується створити 82 тис. Машино-місць.

В ході об'їзду столичний градоначальник розкритикував ситуацію з організацією парковок поблизу станцій метро. У СЗАТ з семи діючих станцій тільки близько двох знайшлося місце для створення парковок. Очевидно, що і інші станції потребують них. Мер також відзначив низьку якість нового дорожнього полотна на П'ятницькому шосе і дібровний вулиці. «Ні за Пятницькому шосе, ні по дібровний вулиці якість робіт не влаштовує. Нове полотно не відрізняється від старого, одні ями і горби », - заявив С. Собянін і зажадав розривати відносини з підрядниками, які неякісно виконують свою роботу.