Реклама
Реклама
Реклама

Як проходить будівництво нового депо для московського метро?

3 роки тому відкрилося електродепо "Братєєво", яке і не депо насправді, а багатофункціональний комплекс, який буде служити для обслуговування поїздів з підземки столиці. Це буде саме оснащене з усіх подібних підприємств не тільки в Москві та Росії, а й в Європі.

Дивіться також:
Дивіться також:

Докладна стаття про "Братєєво" і Моселектротягстрой в Собеседник

Зараз, до запуску другої черги, площа депо - 17 Га, площа будівель, які розміщені на території - 122,39 кв. м, довжина робочих залізничних колій - майже 7 км.

"Братєєво" стало шістнадцятим депо в Москві і першим, зведеним з нуля і введеним в експлуатацію, з 1995 року. Перший етап будівництва, який стартував у 2012 році, зайняв близько півтора років - це, до речі, істотно менше нормативів, які передбачають для таких робіт 4 роки. Всі роботи - від проектування і до здачі об'єкта виконував Трест "Моселектротягстрой", який раніше вже займався реконструкцією столичних метродепо.

В першу чергу "Братєєво". Спеціалізований комплекс для обслуговування та відстою поїздів, мотовозного цех - там займаються службової технікою московського метрополітену, а також шестиповерховий адміністративний будинок і кілька допоміжних будівель.

Сьогодні в депо зі станції "Алма-Атинській" приходять поїзда Замоскворецької лінії підземки, з розширенням і повним запуском воно почне обслуговувати склади з Люблінсько-Дмитрівській та інших гілок. "Братєєво" здатне проводити техобслуговування 17 складів, пропускати через мийку 16 і забезпечувати відстій 11 складів.

Особливість нового депо - в багатофункціональності. Тут не тільки проводиться переглянуто рухомого складу, а й відпочивають локомотивні бригади: з душовими кімнатами відпочинку та навіть спортивним залом і лазнею. Це спеціально зроблено з тією метою, щоб машиністи могли відновити свої сили і повноцінно відпочити перед новою робочою зміною.

Друга черга депо, будівництво якої також веде "Моселектротягстрой", якраз і дозволить йому стати багатофункціональним: на площі 78 тис. Кв м відкриється завод для капітального ремонту поїздів. Потужності заводу вистачить на обслуговування понад 800 поїздів щорічно: 300 по циклу найповнішого ремонту, до 550 - з роботами середньої складності. Крім того, на новий завод будуть приходити вагони будь-яких типів і моделей - таким чином міська влада зможе відмовитися від ремонту поїздів на сторонніх підприємствах, а вартість обслуговування рухомого складу суттєво знизиться.

Зараз будівництво входить в завершальну фазу: йдуть монтажні та оздоблювальні роботи. Кожен день там працює близько 500 будівельників.

Роботу на на новому багатофункціональному комплексі "Братєєво" отримає 2000 чоловік.

Роботу на на новому багатофункціональному комплексі Братєєво отримає 2000 чоловік

Корисні посилання по темі: