Реклама
Реклама
Реклама

ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке громадянство?

  1. ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке...
  2. Документи для переїзду в Німеччину
  3. оформлення ПМЖ
  4. Умови отримання громадянства Німеччини
  5. ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке...
  6. Умови оформлення посвідки на проживання (ВНЖ)
  7. Документи для переїзду в Німеччину
  8. оформлення ПМЖ
  9. Умови отримання громадянства Німеччини
  10. ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке...
  11. Умови оформлення посвідки на проживання (ВНЖ)
  12. Документи для переїзду в Німеччину
  13. оформлення ПМЖ
  14. Умови отримання громадянства Німеччини
  15. ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке...
  16. Умови оформлення посвідки на проживання (ВНЖ)
  17. Документи для переїзду в Німеччину
  18. оформлення ПМЖ
  19. Умови отримання громадянства Німеччини
  20. ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке...
  21. Умови оформлення посвідки на проживання (ВНЖ)
  22. Документи для переїзду в Німеччину
  23. оформлення ПМЖ
  24. Умови отримання громадянства Німеччини

ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке громадянство?




Отримання громадянства через інвестиції в нерухомість можна довірити спеціалізованим ріелторських компаній, які забезпечать:

  • підбір підходящої нерухомості;
  • збір та оформлення документів;
  • юридичну чистоту угод;
  • спеціальні умови продажів.
Дізнатися про популярному агентстві ...

Країна з традиційно високим рівнем життя, стабільною і сильною економікою, розвиненими міжнародними відносинами і значним впливом на політику всього Євросоюзу. Країна з красивою архітектурою, безліччю музеїв, міжнародними університетами, що налічують сотні років існування. Країна з м'яким кліматом, доглянутими містами, серйозними, але доброзичливими людьми. Дізналися? Так, це Німеччина, одне з найпривабливіших держав для отримання посвідки на проживання і громадянства в ЄС.

Для того щоб якось з повним правом назвати себе громадянином цієї в усіх відношеннях надійної країни, потрібно пройти три етапи:

  • Отримати довгострокову візу або тимчасовий вид на проживання (ВНЖ) - «навчальну» візу видають на 2 роки, з можливістю продовження, робочу - на термін до 5 років, ВНЖ по «сімейним» обставинам - якщо іноземець пов'язав себе сімейними узами з індегінатом ФРН - також видають на 2 роки, з можливістю продовження;
  • Отримати ПМЖ (постійне проживання) - для цього потрібно, закінчивши німецький вуз, знайти в країні роботу або відкрити власний бізнес на території Німеччини. При укладанні шлюбу з громадянином Німеччини після 2 років офіційних відносин видають безстроковий ВНЖ;
  • Отримання дозволу на постійне громадянство ФРН.

Згідно із законом стати громадянином Німеччини можна, проживши 8 і більше років в країні і маючи в ній тривалий ВНЖ або ПМЖ. Також заявнику доведеться вказати причини виїзду з рідної країни, довести відсутність поточної кримінальної відповідальності, здати тест на знання німецької мови і пред'явити договір про довгострокову оренду або купівлю житла.

Ці умови не найпростіші, але і не найскладніші в порівнянні з вимогами, які пред'являють до потенційних емігрантів інші країни ЄС. Наприклад, для отримання ПМЖ в Великобританії доведеться вкласти в розвиток економіки країни не менше мільйона фунтів стерлінгів.

Цікавий факт
Незважаючи на привабливість Німеччини багато корінних жителів їдуть звідси в інші країни: США, Великобританію, Іспанію. Наприклад, в Англії проживає і працює більше 2 500 лікарів-німців.

Умови оформлення посвідки на проживання (ВНЖ)

Вид на проживання або Aufenthaltserlaubnis - документ (зараз - пластикова карта), що дозволяє його володареві знаходиться в країні заявлений час, після закінчення якого термін можна продовжити. На відміну від довгострокової візи, ВНЖ видається не тільки для якогось певного роду діяльності (навчання, роботи, лікування). Первинно ВНЖ надається на 1-3 роки, але після закінчення терміну його майже завжди можна продовжити (при відсутності порушень правил перебування в країні).

Оформляють документи на отримання тимчасового дозволу на проживання в Посольстві Німеччини за місцем реєстрації заявника, видають карту зазвичай через 2-3 місяці після подачі заяви.

Причини, за якими можна отримати ВНЖ в Німеччині:

  • Єврейська імміграція
    Для того щоб отримати ВНЖ по «єврейської» програмі, потрібно бути вихідцем з країни, що входила в СРСР, і надати докази, що хоча б один з батьків претендента має семітське походження. Спочатку здобувач може розраховувати на трирічний вид на проживання, потім можна оформити ПМЖ (особливо якщо людина в змозі забезпечити себе сам, а не за рахунок держави).
  • Імміграція пізніх переселенців
    Німці, які народилися на території інших країн і мріють про повернення на історичну Батьківщину, будуть тепло прийняті в ФРН, але за умови, що вони зможуть довести свою національну приналежність - за допомогою даних в паспорті або свідоцтві про народження. Також в Консульстві доведеться здавати тест на знання німецької мови, причому розповідь про звичаї та історії країни, відтворений на мові предків, істотно збільшить шанси на отримання ВНЖ строком до 3 років.
  • Возз'єднання з сім'єю
    Один з найбільш привабливих для бажаючих виїхати з Росії до Німеччини є варіант шлюбу з громадянином ФРН: в такому випадку досить скласти іспит на базові знання в німецькій мові, надати свідоцтво про шлюб і докази матеріальної забезпеченості чоловіка. Причому це можливо і для зв'язали себе узами шлюбу не тільки з повноправними громадянами Німеччини, але і з мають тут ПМЖ або тривалий ВНЖ.
    Також возз'єднанням родини вважається переїзд до матері дитини від попереднього шлюбу, при наявності у матері виняткових прав на опіку (без участі батька).
  • Навчання на території Німеччини
    «Студентська» віза - не завжди зручний варіант, тому багато охочих навчатися в Німеччині хочуть отримати посвідку на проживання, особливо якщо мають плани залишитися тут працювати. При наданні документів про зарахування в німецький університет або заяви абітурієнта в один з вузів країни здобувач може розраховувати на первинний ВНЖ до 2 років з можливістю пролонгації і правом працювати 90 днів. Після закінчення навчання ВНЖ продляют ще на рік, за який колишній студент повинен знайти собі роботу за фахом.
  • Робота по «блакитну карту»
    Кваліфіковані фахівці в області IT, медицини, природничих наук особливо затребувані в Німеччині. Тому такий працівник може без особливих зусиль отримати «блакитну карту» ЄС: вид на проживання для висококласних фахівців, які влаштувалися на роботу в приймаючій країні. Спочатку blue card видають на термін від року, потім її дія можна продовжити.
  • Робота за контрактом на німецьку компанію
    Цей тип ВНЖ схожий з попереднім, але видається не тільки дефіцитним фахівцям з високою зарплатою. Однак при подачі документів на отримання права на проживання в Німеччині потрібно довести, що робоче місце заявника не може бути зайнято громадянином ФРН, ЄС або іншою особою, що вже має ВНЖ або ПМЖ в країні.
  • Ведення бізнесу на території ФРН
    Відкриття власної компанії на території Німеччини - один з найпростіших і швидких на даний момент способів отримання ВНЖ. Якщо діяльність фірми представляє цінність для розвитку економіки ФРН, то власник бізнесу не буде відчувати проблем з продовженням виду на проживання і перетворення його, в подальшому, в ПМЖ і громадянство. Однак процес оформлення ВНЖ за цією схемою досить складний і має ряд нюансів. Вкрай важливо не тільки зібрати весь комплект необхідних документів, а й грамотно їх оформити. З цим завданням самостійно впоратися дуже важко. Оптимальним рішенням буде звернутися до фахівця, який знає всі тонкощі процедури оформлення.
    Купівля житлової або комерційної нерухомості, всупереч існуючій думці, не є фактором видачі ВНЖ, але дозволяє підвищити шанси на отримання цього документа. Сама ж по собі покупка дає право на довгострокову багаторазову шенгенську візу, за якою можна перебувати в Євросоюзі до 90 днів на півріччя.

Документи для переїзду в Німеччину

Для того щоб подати заяву на отримання резидентства ФРН, потрібно зібрати пакет документів, який включає:

  • підставу для отримання ВНЖ: доказ приналежності до єврейської або німецької нації, установчі документи на компанію, договір купівлі-продажу нерухомості, контракт на здійснення трудової діяльності і т.д.
  • анкета, заповнена на німецькій мові в 3 примірниках і 3 фотографії;
  • дійсний закордонний паспорт заявника;
  • підтвердження знання потрібного рівня мови або вказівка ​​на виключення з даної вимоги з яких-небудь причин;
  • виписки з банківських рахунків або інші підтвердження можливості заявника забезпечити своє проживання на території ФРН.

Як вже говорилося вище, весь пакет документів подають до Посольства Німеччини за місцем проживання. Максимум через 3 місяці можна отримати підтвердження ВНЖ і пластикову ідентифікаційну карту. Витрати на отримання документів складаються з витрат на оформлення (в межах 500 € на одну людину), на послуги адвоката (близько 3 000 €) і на придбання або оренду житла. В середньому, оформлення ВНЖ буде коштувати від 20 000 €.

оформлення ПМЖ

Niederlassungserlaubnis - безстроковий вид на проживання в Німеччині - це таке ж, як і ВНЖ, пластикове посвідчення. Його можна отримати після закінчення терміну Aufenthaltserlaubnis, якщо:

  • немає підстав для відмови резиденту (порушення законодавства Німеччини або ЄС, нездатність забезпечити себе);
  • після закінчення навчання студент знайшов собі роботу за фахом на німецькому підприємстві;
  • власник власного бізнесу на території ФРН не збанкрутував, його компанія продовжує функціонувати;
  • шлюб з громадянином Німеччини триває більше двох років;
  • у заявника є медична страховка, а також соціальне страхування за місцем роботи;
  • заявник знає на належному рівні німецьку мову (відповідність сертифікату В1), а також закони та суспільний устрій ФРН;
  • придбана нерухомість використовується для проживання сім'ї резидента або здана в оренду.

Власник безстрокового виду на проживання отримує практично ті ж права, що і громадянин ФРН за винятком можливості займати державні пости і брати участь у виборах.

Умови отримання громадянства Німеччини

Після восьми років, прожитих в ФРН на підставі ПМЖ (термін ВНЖ також враховується), можна подавати прохання про отримання громадянства країни. Крім тривалості терміну перебування, до бажаючих отримати цивільний статус пред'являються і інші вимоги, такі як наявність легального джерела доходу, житла, в більшості випадків - відмови від громадянства країни, з якої виїхав мігрант.

Виняткові права на набуття громадянства мають позбавлені таких в роки Другої Світової війни, а також, як уже згадувалося, етнічні німці та євреї. Дитина, народжена в країні і має хоча б одного з батьків-громадянина Німеччини, автоматично отримує резидентство. Ті ж умови поширюються і на усиновлених німецькими громадянами дітей. Є можливість і пільгового отримання громадянство, якщо іноземець не менше двох років перебуває в шлюбі з громадянином ФРН і не менше трьох років живе на території даної країни.

В результаті всіх процедур оформлення заявник отримує безстроковий паспорт ФРН і «додаються» до нього обов'язки і права громадянина Німеччини і Євросоюзу.

Отримати статус громадянина Німеччини, незважаючи на всю привабливість цієї країни для імміграції, не так просто. Одним з найдієвіших способів, крім пошуків серед своїх предків євреїв, були і залишаються відкриття бізнесу в ФРН і покупка нерухомості: житлової або комерційної.

ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке громадянство?






Отримання громадянства через інвестиції в нерухомість можна довірити спеціалізованим ріелторських компаній, які забезпечать:

  • підбір підходящої нерухомості;
  • збір та оформлення документів;
  • юридичну чистоту угод;
  • спеціальні умови продажів.
Дізнатися про популярному агентстві ...

Країна з традиційно високим рівнем життя, стабільною і сильною економікою, розвиненими міжнародними відносинами і значним впливом на політику всього Євросоюзу. Країна з красивою архітектурою, безліччю музеїв, міжнародними університетами, що налічують сотні років існування. Країна з м'яким кліматом, доглянутими містами, серйозними, але доброзичливими людьми. Дізналися? Так, це Німеччина, одне з найпривабливіших держав для отримання посвідки на проживання і громадянства в ЄС.

Для того щоб якось з повним правом назвати себе громадянином цієї в усіх відношеннях надійної країни, потрібно пройти три етапи:

  • Отримати довгострокову візу або тимчасовий вид на проживання (ВНЖ) - «навчальну» візу видають на 2 роки, з можливістю продовження, робочу - на термін до 5 років, ВНЖ по «сімейним» обставинам - якщо іноземець пов'язав себе сімейними узами з індегінатом ФРН - також видають на 2 роки, з можливістю продовження;
  • Отримати ПМЖ (постійне проживання) - для цього потрібно, закінчивши німецький вуз, знайти в країні роботу або відкрити власний бізнес на території Німеччини. При укладанні шлюбу з громадянином Німеччини після 2 років офіційних відносин видають безстроковий ВНЖ;
  • Отримання дозволу на постійне громадянство ФРН.

Згідно із законом стати громадянином Німеччини можна, проживши 8 і більше років в країні і маючи в ній тривалий ВНЖ або ПМЖ. Також заявнику доведеться вказати причини виїзду з рідної країни, довести відсутність поточної кримінальної відповідальності, здати тест на знання німецької мови і пред'явити договір про довгострокову оренду або купівлю житла.

Ці умови не найпростіші, але і не найскладніші в порівнянні з вимогами, які пред'являють до потенційних емігрантів інші країни ЄС. Наприклад, для отримання ПМЖ в Великобританії доведеться вкласти в розвиток економіки країни не менше мільйона фунтів стерлінгів.

Цікавий факт
Незважаючи на привабливість Німеччини багато корінних жителів їдуть звідси в інші країни: США, Великобританію, Іспанію. Наприклад, в Англії проживає і працює більше 2 500 лікарів-німців.

Умови оформлення посвідки на проживання (ВНЖ)

Вид на проживання або Aufenthaltserlaubnis - документ (зараз - пластикова карта), що дозволяє його володареві знаходиться в країні заявлений час, після закінчення якого термін можна продовжити. На відміну від довгострокової візи, ВНЖ видається не тільки для якогось певного роду діяльності (навчання, роботи, лікування). Первинно ВНЖ надається на 1-3 роки, але після закінчення терміну його майже завжди можна продовжити (при відсутності порушень правил перебування в країні).

Оформляють документи на отримання тимчасового дозволу на проживання в Посольстві Німеччини за місцем реєстрації заявника, видають карту зазвичай через 2-3 місяці після подачі заяви.

Причини, за якими можна отримати ВНЖ в Німеччині:

  • Єврейська імміграція
    Для того щоб отримати ВНЖ по «єврейської» програмі, потрібно бути вихідцем з країни, що входила в СРСР, і надати докази, що хоча б один з батьків претендента має семітське походження. Спочатку здобувач може розраховувати на трирічний вид на проживання, потім можна оформити ПМЖ (особливо якщо людина в змозі забезпечити себе сам, а не за рахунок держави).
  • Імміграція пізніх переселенців
    Німці, які народилися на території інших країн і мріють про повернення на історичну Батьківщину, будуть тепло прийняті в ФРН, але за умови, що вони зможуть довести свою національну приналежність - за допомогою даних в паспорті або свідоцтві про народження. Також в Консульстві доведеться здавати тест на знання німецької мови, причому розповідь про звичаї та історії країни, відтворений на мові предків, істотно збільшить шанси на отримання ВНЖ строком до 3 років.
  • Возз'єднання з сім'єю
    Один з найбільш привабливих для бажаючих виїхати з Росії до Німеччини є варіант шлюбу з громадянином ФРН: в такому випадку досить скласти іспит на базові знання в німецькій мові, надати свідоцтво про шлюб і докази матеріальної забезпеченості чоловіка. Причому це можливо і для зв'язали себе узами шлюбу не тільки з повноправними громадянами Німеччини, але і з мають тут ПМЖ або тривалий ВНЖ.
    Також возз'єднанням родини вважається переїзд до матері дитини від попереднього шлюбу, при наявності у матері виняткових прав на опіку (без участі батька).
  • Навчання на території Німеччини
    «Студентська» віза - не завжди зручний варіант, тому багато охочих навчатися в Німеччині хочуть отримати посвідку на проживання, особливо якщо мають плани залишитися тут працювати. При наданні документів про зарахування в німецький університет або заяви абітурієнта в один з вузів країни здобувач може розраховувати на первинний ВНЖ до 2 років з можливістю пролонгації і правом працювати 90 днів. Після закінчення навчання ВНЖ продляют ще на рік, за який колишній студент повинен знайти собі роботу за фахом.
  • Робота по «блакитну карту»
    Кваліфіковані фахівці в області IT, медицини, природничих наук особливо затребувані в Німеччині. Тому такий працівник може без особливих зусиль отримати «блакитну карту» ЄС: вид на проживання для висококласних фахівців, які влаштувалися на роботу в приймаючій країні. Спочатку blue card видають на термін від року, потім її дія можна продовжити.
  • Робота за контрактом на німецьку компанію
    Цей тип ВНЖ схожий з попереднім, але видається не тільки дефіцитним фахівцям з високою зарплатою. Однак при подачі документів на отримання права на проживання в Німеччині потрібно довести, що робоче місце заявника не може бути зайнято громадянином ФРН, ЄС або іншою особою, що вже має ВНЖ або ПМЖ в країні.
  • Ведення бізнесу на території ФРН
    Відкриття власної компанії на території Німеччини - один з найпростіших і швидких на даний момент способів отримання ВНЖ. Якщо діяльність фірми представляє цінність для розвитку економіки ФРН, то власник бізнесу не буде відчувати проблем з продовженням виду на проживання і перетворення його, в подальшому, в ПМЖ і громадянство. Однак процес оформлення ВНЖ за цією схемою досить складний і має ряд нюансів. Вкрай важливо не тільки зібрати весь комплект необхідних документів, а й грамотно їх оформити. З цим завданням самостійно впоратися дуже важко. Оптимальним рішенням буде звернутися до фахівця, який знає всі тонкощі процедури оформлення.
    Купівля житлової або комерційної нерухомості, всупереч існуючій думці, не є фактором видачі ВНЖ, але дозволяє підвищити шанси на отримання цього документа. Сама ж по собі покупка дає право на довгострокову багаторазову шенгенську візу, за якою можна перебувати в Євросоюзі до 90 днів на півріччя.

Документи для переїзду в Німеччину

Для того щоб подати заяву на отримання резидентства ФРН, потрібно зібрати пакет документів, який включає:

  • підставу для отримання ВНЖ: доказ приналежності до єврейської або німецької нації, установчі документи на компанію, договір купівлі-продажу нерухомості, контракт на здійснення трудової діяльності і т.д.
  • анкета, заповнена на німецькій мові в 3 примірниках і 3 фотографії;
  • дійсний закордонний паспорт заявника;
  • підтвердження знання потрібного рівня мови або вказівка ​​на виключення з даної вимоги з яких-небудь причин;
  • виписки з банківських рахунків або інші підтвердження можливості заявника забезпечити своє проживання на території ФРН.

Як вже говорилося вище, весь пакет документів подають до Посольства Німеччини за місцем проживання. Максимум через 3 місяці можна отримати підтвердження ВНЖ і пластикову ідентифікаційну карту. Витрати на отримання документів складаються з витрат на оформлення (в межах 500 € на одну людину), на послуги адвоката (близько 3 000 €) і на придбання або оренду житла. В середньому, оформлення ВНЖ буде коштувати від 20 000 €.

оформлення ПМЖ

Niederlassungserlaubnis - безстроковий вид на проживання в Німеччині - це таке ж, як і ВНЖ, пластикове посвідчення. Його можна отримати після закінчення терміну Aufenthaltserlaubnis, якщо:

  • немає підстав для відмови резиденту (порушення законодавства Німеччини або ЄС, нездатність забезпечити себе);
  • після закінчення навчання студент знайшов собі роботу за фахом на німецькому підприємстві;
  • власник власного бізнесу на території ФРН не збанкрутував, його компанія продовжує функціонувати;
  • шлюб з громадянином Німеччини триває більше двох років;
  • у заявника є медична страховка, а також соціальне страхування за місцем роботи;
  • заявник знає на належному рівні німецьку мову (відповідність сертифікату В1), а також закони та суспільний устрій ФРН;
  • придбана нерухомість використовується для проживання сім'ї резидента або здана в оренду.

Власник безстрокового виду на проживання отримує практично ті ж права, що і громадянин ФРН за винятком можливості займати державні пости і брати участь у виборах.

Умови отримання громадянства Німеччини

Після восьми років, прожитих в ФРН на підставі ПМЖ (термін ВНЖ також враховується), можна подавати прохання про отримання громадянства країни. Крім тривалості терміну перебування, до бажаючих отримати цивільний статус пред'являються і інші вимоги, такі як наявність легального джерела доходу, житла, в більшості випадків - відмови від громадянства країни, з якої виїхав мігрант.

Виняткові права на набуття громадянства мають позбавлені таких в роки Другої Світової війни, а також, як уже згадувалося, етнічні німці та євреї. Дитина, народжена в країні і має хоча б одного з батьків-громадянина Німеччини, автоматично отримує резидентство. Ті ж умови поширюються і на усиновлених німецькими громадянами дітей. Є можливість і пільгового отримання громадянство, якщо іноземець не менше двох років перебуває в шлюбі з громадянином ФРН і не менше трьох років живе на території даної країни.

В результаті всіх процедур оформлення заявник отримує безстроковий паспорт ФРН і «додаються» до нього обов'язки і права громадянина Німеччини і Євросоюзу.

Отримати статус громадянина Німеччини, незважаючи на всю привабливість цієї країни для імміграції, не так просто. Одним з найдієвіших способів, крім пошуків серед своїх предків євреїв, були і залишаються відкриття бізнесу в ФРН і покупка нерухомості: житлової або комерційної.

ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке громадянство?






Отримання громадянства через інвестиції в нерухомість можна довірити спеціалізованим ріелторських компаній, які забезпечать:

  • підбір підходящої нерухомості;
  • збір та оформлення документів;
  • юридичну чистоту угод;
  • спеціальні умови продажів.
Дізнатися про популярному агентстві ...

Країна з традиційно високим рівнем життя, стабільною і сильною економікою, розвиненими міжнародними відносинами і значним впливом на політику всього Євросоюзу. Країна з красивою архітектурою, безліччю музеїв, міжнародними університетами, що налічують сотні років існування. Країна з м'яким кліматом, доглянутими містами, серйозними, але доброзичливими людьми. Дізналися? Так, це Німеччина, одне з найпривабливіших держав для отримання посвідки на проживання і громадянства в ЄС.

Для того щоб якось з повним правом назвати себе громадянином цієї в усіх відношеннях надійної країни, потрібно пройти три етапи:

  • Отримати довгострокову візу або тимчасовий вид на проживання (ВНЖ) - «навчальну» візу видають на 2 роки, з можливістю продовження, робочу - на термін до 5 років, ВНЖ по «сімейним» обставинам - якщо іноземець пов'язав себе сімейними узами з індегінатом ФРН - також видають на 2 роки, з можливістю продовження;
  • Отримати ПМЖ (постійне проживання) - для цього потрібно, закінчивши німецький вуз, знайти в країні роботу або відкрити власний бізнес на території Німеччини. При укладанні шлюбу з громадянином Німеччини після 2 років офіційних відносин видають безстроковий ВНЖ;
  • Отримання дозволу на постійне громадянство ФРН.

Згідно із законом стати громадянином Німеччини можна, проживши 8 і більше років в країні і маючи в ній тривалий ВНЖ або ПМЖ. Також заявнику доведеться вказати причини виїзду з рідної країни, довести відсутність поточної кримінальної відповідальності, здати тест на знання німецької мови і пред'явити договір про довгострокову оренду або купівлю житла.

Ці умови не найпростіші, але і не найскладніші в порівнянні з вимогами, які пред'являють до потенційних емігрантів інші країни ЄС. Наприклад, для отримання ПМЖ в Великобританії доведеться вкласти в розвиток економіки країни не менше мільйона фунтів стерлінгів.

Цікавий факт
Незважаючи на привабливість Німеччини багато корінних жителів їдуть звідси в інші країни: США, Великобританію, Іспанію. Наприклад, в Англії проживає і працює більше 2 500 лікарів-німців.

Умови оформлення посвідки на проживання (ВНЖ)

Вид на проживання або Aufenthaltserlaubnis - документ (зараз - пластикова карта), що дозволяє його володареві знаходиться в країні заявлений час, після закінчення якого термін можна продовжити. На відміну від довгострокової візи, ВНЖ видається не тільки для якогось певного роду діяльності (навчання, роботи, лікування). Первинно ВНЖ надається на 1-3 роки, але після закінчення терміну його майже завжди можна продовжити (при відсутності порушень правил перебування в країні).

Оформляють документи на отримання тимчасового дозволу на проживання в Посольстві Німеччини за місцем реєстрації заявника, видають карту зазвичай через 2-3 місяці після подачі заяви.

Причини, за якими можна отримати ВНЖ в Німеччині:

  • Єврейська імміграція
    Для того щоб отримати ВНЖ по «єврейської» програмі, потрібно бути вихідцем з країни, що входила в СРСР, і надати докази, що хоча б один з батьків претендента має семітське походження. Спочатку здобувач може розраховувати на трирічний вид на проживання, потім можна оформити ПМЖ (особливо якщо людина в змозі забезпечити себе сам, а не за рахунок держави).
  • Імміграція пізніх переселенців
    Німці, які народилися на території інших країн і мріють про повернення на історичну Батьківщину, будуть тепло прийняті в ФРН, але за умови, що вони зможуть довести свою національну приналежність - за допомогою даних в паспорті або свідоцтві про народження. Також в Консульстві доведеться здавати тест на знання німецької мови, причому розповідь про звичаї та історії країни, відтворений на мові предків, істотно збільшить шанси на отримання ВНЖ строком до 3 років.
  • Возз'єднання з сім'єю
    Один з найбільш привабливих для бажаючих виїхати з Росії до Німеччини є варіант шлюбу з громадянином ФРН: в такому випадку досить скласти іспит на базові знання в німецькій мові, надати свідоцтво про шлюб і докази матеріальної забезпеченості чоловіка. Причому це можливо і для зв'язали себе узами шлюбу не тільки з повноправними громадянами Німеччини, але і з мають тут ПМЖ або тривалий ВНЖ.
    Також возз'єднанням родини вважається переїзд до матері дитини від попереднього шлюбу, при наявності у матері виняткових прав на опіку (без участі батька).
  • Навчання на території Німеччини
    «Студентська» віза - не завжди зручний варіант, тому багато охочих навчатися в Німеччині хочуть отримати посвідку на проживання, особливо якщо мають плани залишитися тут працювати. При наданні документів про зарахування в німецький університет або заяви абітурієнта в один з вузів країни здобувач може розраховувати на первинний ВНЖ до 2 років з можливістю пролонгації і правом працювати 90 днів. Після закінчення навчання ВНЖ продляют ще на рік, за який колишній студент повинен знайти собі роботу за фахом.
  • Робота по «блакитну карту»
    Кваліфіковані фахівці в області IT, медицини, природничих наук особливо затребувані в Німеччині. Тому такий працівник може без особливих зусиль отримати «блакитну карту» ЄС: вид на проживання для висококласних фахівців, які влаштувалися на роботу в приймаючій країні. Спочатку blue card видають на термін від року, потім її дія можна продовжити.
  • Робота за контрактом на німецьку компанію
    Цей тип ВНЖ схожий з попереднім, але видається не тільки дефіцитним фахівцям з високою зарплатою. Однак при подачі документів на отримання права на проживання в Німеччині потрібно довести, що робоче місце заявника не може бути зайнято громадянином ФРН, ЄС або іншою особою, що вже має ВНЖ або ПМЖ в країні.
  • Ведення бізнесу на території ФРН
    Відкриття власної компанії на території Німеччини - один з найпростіших і швидких на даний момент способів отримання ВНЖ. Якщо діяльність фірми представляє цінність для розвитку економіки ФРН, то власник бізнесу не буде відчувати проблем з продовженням виду на проживання і перетворення його, в подальшому, в ПМЖ і громадянство. Однак процес оформлення ВНЖ за цією схемою досить складний і має ряд нюансів. Вкрай важливо не тільки зібрати весь комплект необхідних документів, а й грамотно їх оформити. З цим завданням самостійно впоратися дуже важко. Оптимальним рішенням буде звернутися до фахівця, який знає всі тонкощі процедури оформлення.
    Купівля житлової або комерційної нерухомості, всупереч існуючій думці, не є фактором видачі ВНЖ, але дозволяє підвищити шанси на отримання цього документа. Сама ж по собі покупка дає право на довгострокову багаторазову шенгенську візу, за якою можна перебувати в Євросоюзі до 90 днів на півріччя.

Документи для переїзду в Німеччину

Для того щоб подати заяву на отримання резидентства ФРН, потрібно зібрати пакет документів, який включає:

  • підставу для отримання ВНЖ: доказ приналежності до єврейської або німецької нації, установчі документи на компанію, договір купівлі-продажу нерухомості, контракт на здійснення трудової діяльності і т.д.
  • анкета, заповнена на німецькій мові в 3 примірниках і 3 фотографії;
  • дійсний закордонний паспорт заявника;
  • підтвердження знання потрібного рівня мови або вказівка ​​на виключення з даної вимоги з яких-небудь причин;
  • виписки з банківських рахунків або інші підтвердження можливості заявника забезпечити своє проживання на території ФРН.

Як вже говорилося вище, весь пакет документів подають до Посольства Німеччини за місцем проживання. Максимум через 3 місяці можна отримати підтвердження ВНЖ і пластикову ідентифікаційну карту. Витрати на отримання документів складаються з витрат на оформлення (в межах 500 € на одну людину), на послуги адвоката (близько 3 000 €) і на придбання або оренду житла. В середньому, оформлення ВНЖ буде коштувати від 20 000 €.

оформлення ПМЖ

Niederlassungserlaubnis - безстроковий вид на проживання в Німеччині - це таке ж, як і ВНЖ, пластикове посвідчення. Його можна отримати після закінчення терміну Aufenthaltserlaubnis, якщо:

  • немає підстав для відмови резиденту (порушення законодавства Німеччини або ЄС, нездатність забезпечити себе);
  • після закінчення навчання студент знайшов собі роботу за фахом на німецькому підприємстві;
  • власник власного бізнесу на території ФРН не збанкрутував, його компанія продовжує функціонувати;
  • шлюб з громадянином Німеччини триває більше двох років;
  • у заявника є медична страховка, а також соціальне страхування за місцем роботи;
  • заявник знає на належному рівні німецьку мову (відповідність сертифікату В1), а також закони та суспільний устрій ФРН;
  • придбана нерухомість використовується для проживання сім'ї резидента або здана в оренду.

Власник безстрокового виду на проживання отримує практично ті ж права, що і громадянин ФРН за винятком можливості займати державні пости і брати участь у виборах.

Умови отримання громадянства Німеччини

Після восьми років, прожитих в ФРН на підставі ПМЖ (термін ВНЖ також враховується), можна подавати прохання про отримання громадянства країни. Крім тривалості терміну перебування, до бажаючих отримати цивільний статус пред'являються і інші вимоги, такі як наявність легального джерела доходу, житла, в більшості випадків - відмови від громадянства країни, з якої виїхав мігрант.

Виняткові права на набуття громадянства мають позбавлені таких в роки Другої Світової війни, а також, як уже згадувалося, етнічні німці та євреї. Дитина, народжена в країні і має хоча б одного з батьків-громадянина Німеччини, автоматично отримує резидентство. Ті ж умови поширюються і на усиновлених німецькими громадянами дітей. Є можливість і пільгового отримання громадянство, якщо іноземець не менше двох років перебуває в шлюбі з громадянином ФРН і не менше трьох років живе на території даної країни.

В результаті всіх процедур оформлення заявник отримує безстроковий паспорт ФРН і «додаються» до нього обов'язки і права громадянина Німеччини і Євросоюзу.

Отримати статус громадянина Німеччини, незважаючи на всю привабливість цієї країни для імміграції, не так просто. Одним з найдієвіших способів, крім пошуків серед своїх предків євреїв, були і залишаються відкриття бізнесу в ФРН і покупка нерухомості: житлової або комерційної.

ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке громадянство?






Отримання громадянства через інвестиції в нерухомість можна довірити спеціалізованим ріелторських компаній, які забезпечать:

  • підбір підходящої нерухомості;
  • збір та оформлення документів;
  • юридичну чистоту угод;
  • спеціальні умови продажів.
Дізнатися про популярному агентстві ...

Країна з традиційно високим рівнем життя, стабільною і сильною економікою, розвиненими міжнародними відносинами і значним впливом на політику всього Євросоюзу. Країна з красивою архітектурою, безліччю музеїв, міжнародними університетами, що налічують сотні років існування. Країна з м'яким кліматом, доглянутими містами, серйозними, але доброзичливими людьми. Дізналися? Так, це Німеччина, одне з найпривабливіших держав для отримання посвідки на проживання і громадянства в ЄС.

Для того щоб якось з повним правом назвати себе громадянином цієї в усіх відношеннях надійної країни, потрібно пройти три етапи:

  • Отримати довгострокову візу або тимчасовий вид на проживання (ВНЖ) - «навчальну» візу видають на 2 роки, з можливістю продовження, робочу - на термін до 5 років, ВНЖ по «сімейним» обставинам - якщо іноземець пов'язав себе сімейними узами з індегінатом ФРН - також видають на 2 роки, з можливістю продовження;
  • Отримати ПМЖ (постійне проживання) - для цього потрібно, закінчивши німецький вуз, знайти в країні роботу або відкрити власний бізнес на території Німеччини. При укладанні шлюбу з громадянином Німеччини після 2 років офіційних відносин видають безстроковий ВНЖ;
  • Отримання дозволу на постійне громадянство ФРН.

Згідно із законом стати громадянином Німеччини можна, проживши 8 і більше років в країні і маючи в ній тривалий ВНЖ або ПМЖ. Також заявнику доведеться вказати причини виїзду з рідної країни, довести відсутність поточної кримінальної відповідальності, здати тест на знання німецької мови і пред'явити договір про довгострокову оренду або купівлю житла.

Ці умови не найпростіші, але і не найскладніші в порівнянні з вимогами, які пред'являють до потенційних емігрантів інші країни ЄС. Наприклад, для отримання ПМЖ в Великобританії доведеться вкласти в розвиток економіки країни не менше мільйона фунтів стерлінгів.

Цікавий факт
Незважаючи на привабливість Німеччини багато корінних жителів їдуть звідси в інші країни: США, Великобританію, Іспанію. Наприклад, в Англії проживає і працює більше 2 500 лікарів-німців.

Умови оформлення посвідки на проживання (ВНЖ)

Вид на проживання або Aufenthaltserlaubnis - документ (зараз - пластикова карта), що дозволяє його володареві знаходиться в країні заявлений час, після закінчення якого термін можна продовжити. На відміну від довгострокової візи, ВНЖ видається не тільки для якогось певного роду діяльності (навчання, роботи, лікування). Первинно ВНЖ надається на 1-3 роки, але після закінчення терміну його майже завжди можна продовжити (при відсутності порушень правил перебування в країні).

Оформляють документи на отримання тимчасового дозволу на проживання в Посольстві Німеччини за місцем реєстрації заявника, видають карту зазвичай через 2-3 місяці після подачі заяви.

Причини, за якими можна отримати ВНЖ в Німеччині:

  • Єврейська імміграція
    Для того щоб отримати ВНЖ по «єврейської» програмі, потрібно бути вихідцем з країни, що входила в СРСР, і надати докази, що хоча б один з батьків претендента має семітське походження. Спочатку здобувач може розраховувати на трирічний вид на проживання, потім можна оформити ПМЖ (особливо якщо людина в змозі забезпечити себе сам, а не за рахунок держави).
  • Імміграція пізніх переселенців
    Німці, які народилися на території інших країн і мріють про повернення на історичну Батьківщину, будуть тепло прийняті в ФРН, але за умови, що вони зможуть довести свою національну приналежність - за допомогою даних в паспорті або свідоцтві про народження. Також в Консульстві доведеться здавати тест на знання німецької мови, причому розповідь про звичаї та історії країни, відтворений на мові предків, істотно збільшить шанси на отримання ВНЖ строком до 3 років.
  • Возз'єднання з сім'єю
    Один з найбільш привабливих для бажаючих виїхати з Росії до Німеччини є варіант шлюбу з громадянином ФРН: в такому випадку досить скласти іспит на базові знання в німецькій мові, надати свідоцтво про шлюб і докази матеріальної забезпеченості чоловіка. Причому це можливо і для зв'язали себе узами шлюбу не тільки з повноправними громадянами Німеччини, але і з мають тут ПМЖ або тривалий ВНЖ.
    Також возз'єднанням родини вважається переїзд до матері дитини від попереднього шлюбу, при наявності у матері виняткових прав на опіку (без участі батька).
  • Навчання на території Німеччини
    «Студентська» віза - не завжди зручний варіант, тому багато охочих навчатися в Німеччині хочуть отримати посвідку на проживання, особливо якщо мають плани залишитися тут працювати. При наданні документів про зарахування в німецький університет або заяви абітурієнта в один з вузів країни здобувач може розраховувати на первинний ВНЖ до 2 років з можливістю пролонгації і правом працювати 90 днів. Після закінчення навчання ВНЖ продляют ще на рік, за який колишній студент повинен знайти собі роботу за фахом.
  • Робота по «блакитну карту»
    Кваліфіковані фахівці в області IT, медицини, природничих наук особливо затребувані в Німеччині. Тому такий працівник може без особливих зусиль отримати «блакитну карту» ЄС: вид на проживання для висококласних фахівців, які влаштувалися на роботу в приймаючій країні. Спочатку blue card видають на термін від року, потім її дія можна продовжити.
  • Робота за контрактом на німецьку компанію
    Цей тип ВНЖ схожий з попереднім, але видається не тільки дефіцитним фахівцям з високою зарплатою. Однак при подачі документів на отримання права на проживання в Німеччині потрібно довести, що робоче місце заявника не може бути зайнято громадянином ФРН, ЄС або іншою особою, що вже має ВНЖ або ПМЖ в країні.
  • Ведення бізнесу на території ФРН
    Відкриття власної компанії на території Німеччини - один з найпростіших і швидких на даний момент способів отримання ВНЖ. Якщо діяльність фірми представляє цінність для розвитку економіки ФРН, то власник бізнесу не буде відчувати проблем з продовженням виду на проживання і перетворення його, в подальшому, в ПМЖ і громадянство. Однак процес оформлення ВНЖ за цією схемою досить складний і має ряд нюансів. Вкрай важливо не тільки зібрати весь комплект необхідних документів, а й грамотно їх оформити. З цим завданням самостійно впоратися дуже важко. Оптимальним рішенням буде звернутися до фахівця, який знає всі тонкощі процедури оформлення.
    Купівля житлової або комерційної нерухомості, всупереч існуючій думці, не є фактором видачі ВНЖ, але дозволяє підвищити шанси на отримання цього документа. Сама ж по собі покупка дає право на довгострокову багаторазову шенгенську візу, за якою можна перебувати в Євросоюзі до 90 днів на півріччя.

Документи для переїзду в Німеччину

Для того щоб подати заяву на отримання резидентства ФРН, потрібно зібрати пакет документів, який включає:

  • підставу для отримання ВНЖ: доказ приналежності до єврейської або німецької нації, установчі документи на компанію, договір купівлі-продажу нерухомості, контракт на здійснення трудової діяльності і т.д.
  • анкета, заповнена на німецькій мові в 3 примірниках і 3 фотографії;
  • дійсний закордонний паспорт заявника;
  • підтвердження знання потрібного рівня мови або вказівка ​​на виключення з даної вимоги з яких-небудь причин;
  • виписки з банківських рахунків або інші підтвердження можливості заявника забезпечити своє проживання на території ФРН.

Як вже говорилося вище, весь пакет документів подають до Посольства Німеччини за місцем проживання. Максимум через 3 місяці можна отримати підтвердження ВНЖ і пластикову ідентифікаційну карту. Витрати на отримання документів складаються з витрат на оформлення (в межах 500 € на одну людину), на послуги адвоката (близько 3 000 €) і на придбання або оренду житла. В середньому, оформлення ВНЖ буде коштувати від 20 000 €.

оформлення ПМЖ

Niederlassungserlaubnis - безстроковий вид на проживання в Німеччині - це таке ж, як і ВНЖ, пластикове посвідчення. Його можна отримати після закінчення терміну Aufenthaltserlaubnis, якщо:

  • немає підстав для відмови резиденту (порушення законодавства Німеччини або ЄС, нездатність забезпечити себе);
  • після закінчення навчання студент знайшов собі роботу за фахом на німецькому підприємстві;
  • власник власного бізнесу на території ФРН не збанкрутував, його компанія продовжує функціонувати;
  • шлюб з громадянином Німеччини триває більше двох років;
  • у заявника є медична страховка, а також соціальне страхування за місцем роботи;
  • заявник знає на належному рівні німецьку мову (відповідність сертифікату В1), а також закони та суспільний устрій ФРН;
  • придбана нерухомість використовується для проживання сім'ї резидента або здана в оренду.

Власник безстрокового виду на проживання отримує практично ті ж права, що і громадянин ФРН за винятком можливості займати державні пости і брати участь у виборах.

Умови отримання громадянства Німеччини

Після восьми років, прожитих в ФРН на підставі ПМЖ (термін ВНЖ також враховується), можна подавати прохання про отримання громадянства країни. Крім тривалості терміну перебування, до бажаючих отримати цивільний статус пред'являються і інші вимоги, такі як наявність легального джерела доходу, житла, в більшості випадків - відмови від громадянства країни, з якої виїхав мігрант.

Виняткові права на набуття громадянства мають позбавлені таких в роки Другої Світової війни, а також, як уже згадувалося, етнічні німці та євреї. Дитина, народжена в країні і має хоча б одного з батьків-громадянина Німеччини, автоматично отримує резидентство. Ті ж умови поширюються і на усиновлених німецькими громадянами дітей. Є можливість і пільгового отримання громадянство, якщо іноземець не менше двох років перебуває в шлюбі з громадянином ФРН і не менше трьох років живе на території даної країни.

В результаті всіх процедур оформлення заявник отримує безстроковий паспорт ФРН і «додаються» до нього обов'язки і права громадянина Німеччини і Євросоюзу.

Отримати статус громадянина Німеччини, незважаючи на всю привабливість цієї країни для імміграції, не так просто. Одним з найдієвіших способів, крім пошуків серед своїх предків євреїв, були і залишаються відкриття бізнесу в ФРН і покупка нерухомості: житлової або комерційної.

ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке громадянство?






Отримання громадянства через інвестиції в нерухомість можна довірити спеціалізованим ріелторських компаній, які забезпечать:

  • підбір підходящої нерухомості;
  • збір та оформлення документів;
  • юридичну чистоту угод;
  • спеціальні умови продажів.
Дізнатися про популярному агентстві ...

Країна з традиційно високим рівнем життя, стабільною і сильною економікою, розвиненими міжнародними відносинами і значним впливом на політику всього Євросоюзу. Країна з красивою архітектурою, безліччю музеїв, міжнародними університетами, що налічують сотні років існування. Країна з м'яким кліматом, доглянутими містами, серйозними, але доброзичливими людьми. Дізналися? Так, це Німеччина, одне з найпривабливіших держав для отримання посвідки на проживання і громадянства в ЄС.

Для того щоб якось з повним правом назвати себе громадянином цієї в усіх відношеннях надійної країни, потрібно пройти три етапи:

  • Отримати довгострокову візу або тимчасовий вид на проживання (ВНЖ) - «навчальну» візу видають на 2 роки, з можливістю продовження, робочу - на термін до 5 років, ВНЖ по «сімейним» обставинам - якщо іноземець пов'язав себе сімейними узами з індегінатом ФРН - також видають на 2 роки, з можливістю продовження;
  • Отримати ПМЖ (постійне проживання) - для цього потрібно, закінчивши німецький вуз, знайти в країні роботу або відкрити власний бізнес на території Німеччини. При укладанні шлюбу з громадянином Німеччини після 2 років офіційних відносин видають безстроковий ВНЖ;
  • Отримання дозволу на постійне громадянство ФРН.

Згідно із законом стати громадянином Німеччини можна, проживши 8 і більше років в країні і маючи в ній тривалий ВНЖ або ПМЖ. Також заявнику доведеться вказати причини виїзду з рідної країни, довести відсутність поточної кримінальної відповідальності, здати тест на знання німецької мови і пред'явити договір про довгострокову оренду або купівлю житла.

Ці умови не найпростіші, але і не найскладніші в порівнянні з вимогами, які пред'являють до потенційних емігрантів інші країни ЄС. Наприклад, для отримання ПМЖ в Великобританії доведеться вкласти в розвиток економіки країни не менше мільйона фунтів стерлінгів.

Цікавий факт
Незважаючи на привабливість Німеччини багато корінних жителів їдуть звідси в інші країни: США, Великобританію, Іспанію. Наприклад, в Англії проживає і працює більше 2 500 лікарів-німців.

Умови оформлення посвідки на проживання (ВНЖ)

Вид на проживання або Aufenthaltserlaubnis - документ (зараз - пластикова карта), що дозволяє його володареві знаходиться в країні заявлений час, після закінчення якого термін можна продовжити. На відміну від довгострокової візи, ВНЖ видається не тільки для якогось певного роду діяльності (навчання, роботи, лікування). Первинно ВНЖ надається на 1-3 роки, але після закінчення терміну його майже завжди можна продовжити (при відсутності порушень правил перебування в країні).

Оформляють документи на отримання тимчасового дозволу на проживання в Посольстві Німеччини за місцем реєстрації заявника, видають карту зазвичай через 2-3 місяці після подачі заяви.

Причини, за якими можна отримати ВНЖ в Німеччині:

  • Єврейська імміграція
    Для того щоб отримати ВНЖ по «єврейської» програмі, потрібно бути вихідцем з країни, що входила в СРСР, і надати докази, що хоча б один з батьків претендента має семітське походження. Спочатку здобувач може розраховувати на трирічний вид на проживання, потім можна оформити ПМЖ (особливо якщо людина в змозі забезпечити себе сам, а не за рахунок держави).
  • Імміграція пізніх переселенців
    Німці, які народилися на території інших країн і мріють про повернення на історичну Батьківщину, будуть тепло прийняті в ФРН, але за умови, що вони зможуть довести свою національну приналежність - за допомогою даних в паспорті або свідоцтві про народження. Також в Консульстві доведеться здавати тест на знання німецької мови, причому розповідь про звичаї та історії країни, відтворений на мові предків, істотно збільшить шанси на отримання ВНЖ строком до 3 років.
  • Возз'єднання з сім'єю
    Один з найбільш привабливих для бажаючих виїхати з Росії до Німеччини є варіант шлюбу з громадянином ФРН: в такому випадку досить скласти іспит на базові знання в німецькій мові, надати свідоцтво про шлюб і докази матеріальної забезпеченості чоловіка. Причому це можливо і для зв'язали себе узами шлюбу не тільки з повноправними громадянами Німеччини, але і з мають тут ПМЖ або тривалий ВНЖ.
    Також возз'єднанням родини вважається переїзд до матері дитини від попереднього шлюбу, при наявності у матері виняткових прав на опіку (без участі батька).
  • Навчання на території Німеччини
    «Студентська» віза - не завжди зручний варіант, тому багато охочих навчатися в Німеччині хочуть отримати посвідку на проживання, особливо якщо мають плани залишитися тут працювати. При наданні документів про зарахування в німецький університет або заяви абітурієнта в один з вузів країни здобувач може розраховувати на первинний ВНЖ до 2 років з можливістю пролонгації і правом працювати 90 днів. Після закінчення навчання ВНЖ продляют ще на рік, за який колишній студент повинен знайти собі роботу за фахом.
  • Робота по «блакитну карту»
    Кваліфіковані фахівці в області IT, медицини, природничих наук особливо затребувані в Німеччині. Тому такий працівник може без особливих зусиль отримати «блакитну карту» ЄС: вид на проживання для висококласних фахівців, які влаштувалися на роботу в приймаючій країні. Спочатку blue card видають на термін від року, потім її дія можна продовжити.
  • Робота за контрактом на німецьку компанію
    Цей тип ВНЖ схожий з попереднім, але видається не тільки дефіцитним фахівцям з високою зарплатою. Однак при подачі документів на отримання права на проживання в Німеччині потрібно довести, що робоче місце заявника не може бути зайнято громадянином ФРН, ЄС або іншою особою, що вже має ВНЖ або ПМЖ в країні.
  • Ведення бізнесу на території ФРН
    Відкриття власної компанії на території Німеччини - один з найпростіших і швидких на даний момент способів отримання ВНЖ. Якщо діяльність фірми представляє цінність для розвитку економіки ФРН, то власник бізнесу не буде відчувати проблем з продовженням виду на проживання і перетворення його, в подальшому, в ПМЖ і громадянство. Однак процес оформлення ВНЖ за цією схемою досить складний і має ряд нюансів. Вкрай важливо не тільки зібрати весь комплект необхідних документів, а й грамотно їх оформити. З цим завданням самостійно впоратися дуже важко. Оптимальним рішенням буде звернутися до фахівця, який знає всі тонкощі процедури оформлення.
    Купівля житлової або комерційної нерухомості, всупереч існуючій думці, не є фактором видачі ВНЖ, але дозволяє підвищити шанси на отримання цього документа. Сама ж по собі покупка дає право на довгострокову багаторазову шенгенську візу, за якою можна перебувати в Євросоюзі до 90 днів на півріччя.

Документи для переїзду в Німеччину

Для того щоб подати заяву на отримання резидентства ФРН, потрібно зібрати пакет документів, який включає:

  • підставу для отримання ВНЖ: доказ приналежності до єврейської або німецької нації, установчі документи на компанію, договір купівлі-продажу нерухомості, контракт на здійснення трудової діяльності і т.д.
  • анкета, заповнена на німецькій мові в 3 примірниках і 3 фотографії;
  • дійсний закордонний паспорт заявника;
  • підтвердження знання потрібного рівня мови або вказівка ​​на виключення з даної вимоги з яких-небудь причин;
  • виписки з банківських рахунків або інші підтвердження можливості заявника забезпечити своє проживання на території ФРН.

Як вже говорилося вище, весь пакет документів подають до Посольства Німеччини за місцем проживання. Максимум через 3 місяці можна отримати підтвердження ВНЖ і пластикову ідентифікаційну карту. Витрати на отримання документів складаються з витрат на оформлення (в межах 500 € на одну людину), на послуги адвоката (близько 3 000 €) і на придбання або оренду житла. В середньому, оформлення ВНЖ буде коштувати від 20 000 €.

оформлення ПМЖ

Niederlassungserlaubnis - безстроковий вид на проживання в Німеччині - це таке ж, як і ВНЖ, пластикове посвідчення. Його можна отримати після закінчення терміну Aufenthaltserlaubnis, якщо:

  • немає підстав для відмови резиденту (порушення законодавства Німеччини або ЄС, нездатність забезпечити себе);
  • після закінчення навчання студент знайшов собі роботу за фахом на німецькому підприємстві;
  • власник власного бізнесу на території ФРН не збанкрутував, його компанія продовжує функціонувати;
  • шлюб з громадянином Німеччини триває більше двох років;
  • у заявника є медична страховка, а також соціальне страхування за місцем роботи;
  • заявник знає на належному рівні німецьку мову (відповідність сертифікату В1), а також закони та суспільний устрій ФРН;
  • придбана нерухомість використовується для проживання сім'ї резидента або здана в оренду.

Власник безстрокового виду на проживання отримує практично ті ж права, що і громадянин ФРН за винятком можливості займати державні пости і брати участь у виборах.

Умови отримання громадянства Німеччини

Після восьми років, прожитих в ФРН на підставі ПМЖ (термін ВНЖ також враховується), можна подавати прохання про отримання громадянства країни. Крім тривалості терміну перебування, до бажаючих отримати цивільний статус пред'являються і інші вимоги, такі як наявність легального джерела доходу, житла, в більшості випадків - відмови від громадянства країни, з якої виїхав мігрант.

Виняткові права на набуття громадянства мають позбавлені таких в роки Другої Світової війни, а також, як уже згадувалося, етнічні німці та євреї. Дитина, народжена в країні і має хоча б одного з батьків-громадянина Німеччини, автоматично отримує резидентство. Ті ж умови поширюються і на усиновлених німецькими громадянами дітей. Є можливість і пільгового отримання громадянство, якщо іноземець не менше двох років перебуває в шлюбі з громадянином ФРН і не менше трьох років живе на території даної країни.

В результаті всіх процедур оформлення заявник отримує безстроковий паспорт ФРН і «додаються» до нього обов'язки і права громадянина Німеччини і Євросоюзу.

Отримати статус громадянина Німеччини, незважаючи на всю привабливість цієї країни для імміграції, не так просто. Одним з найдієвіших способів, крім пошуків серед своїх предків євреїв, були і залишаються відкриття бізнесу в ФРН і покупка нерухомості: житлової або комерційної.

Дізналися?
ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке громадянство?
Дізналися?
ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке громадянство?
Дізналися?
ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке громадянство?
Дізналися?
ПМЖ і ВНЖ в Німеччині: документи, правила, умови, або Як переїхати жити до Німеччини і отримати німецьке громадянство?
Дізналися?