Реклама
Реклама
Реклама

9 модних інтер'єрних стилів, про які ви напевно не знали

  1. 1. «Перехідний» стиль В оригіналі стиль називають transitional, тобто «тимчасовий, проміжний, транзитний»....
  2. 3 Морський стиль
  3. 4 Вабі-сабі
  4. 5 Стиль Порше
  5. 6 Голлівудський стиль
  6. 7 Хюгге
  7. 8 Стиль Mid-Century
  8. 5 характеристик стилю Mid-Century
  9. 9 Стиль бекстейдж

1. «Перехідний» стиль

В оригіналі стиль називають transitional, тобто «тимчасовий, проміжний, транзитний». Здавалося б, що у цього тлумачення спільного з інтер'єром?

Напрямок поєднує в собі сучасний стиль і традиції: зберігаються класичні лінії, але підбираються сучасні кольору і аксесуари. Як правило, кімнати в цьому стилі «потопають» у м'якій оббивці, подушках і текстилі.

Дизайн інтер'єру: Steven Gambrell

Колірна палітра мінімалістично, відноситься скоріше до сучасного інтер'єру і повинна створювати атмосферу умиротворення. Тому часто дизайнери вибирають сіро-коричневий, тілесний, бежевий, колір ванілі.

мікс класики і сучасності поширюється і на аксесуари. У кімнаті не може виявитися «випадкового» декору - тільки ідеально підібраний і підкреслює спокій і плавність.

Меблі повинні підтримувати цю рівновагу стилів. Плавність вигинів, але при цьому великі розміри.

Дизайн інтер'єру: Steven Gambrell

2 Стиль фахверк

Фахверк «прийшов» в дизайн інтер'єрів з архітектури, і його походження визначає типові риси стилю.

  1. Балки і стропіли на стелі, які об'єднані між собою.
  2. Світлий «фон» (стіни), контрастні балки.
  3. обов'язкова наявність каміна (Якщо це вітальня).
  4. Максимальна натуральність матеріалів.
  5. Простота і мінімалізм . Складних елементів в інтер'єрі не повинно бути.

Фахверк відмінно впишеться в просторе приміщення - приватний котедж або багаторівневу квартиру. На фото - вітальня в стилі фахверк.

На фото - вітальня в стилі фахверк

Дизайн інтер'єру: студія CWCI

3 Морський стиль

Морський стиль не надто популярний в оформленні звичайних міських квартир, і абсолютно незаслужено. морський інтер'єр не тільки про канати і біло-синю смужку - він набагато цікавіше.

морський інтер'єр   не тільки про канати і біло-синю смужку - він набагато цікавіше

Дизайн інтер'єру: Steven Gambrell

Білий і синій колір (а також його відтінки), звичайно, домінують, але завдання дизайнера зробити це колірне сполучення гармонійним і не нудним. Натуральна деревина обов'язково знайде своє місце в інтер'єрі. А антикваріат і старовинний декор додадуть «морський» кімнаті шарму.

Дизайн інтер'єру: Steven Gambrell

4 Вабі-сабі

З назви стає зрозуміло, що стиль народився в Японії. Інтер'єри цієї країни завжди мінімалістичні, переважають бежевий, сірий, молочний кольору, а в меблів частіше використовується темне дерево.

Велике значення для створення інтер'єру в стилі вабі-сабі має освітлення, тому для нього рекомендується вибирати таке, яке підкреслить текстури і виразність предметів інтер'єру.

Візуалізація: Максим Нізовкін

5 Стиль Порше

Що таке стиль Порше? Це елегантність, багатство, швидкість. Орієнтири, зрозумілі для всіх. У таких інтер'єрах є місце натуральним матеріалам, шкірі і дереву, на відміну від стін - їх тут не люблять. Просторі кімнати, де можна «розігнатися», глибокі кольори і стримана розкіш - спробуйте надихнутися прикладом нижче.

Просторі кімнати, де можна «розігнатися», глибокі кольори і стримана розкіш - спробуйте надихнутися прикладом нижче

Дизайн інтер'єру: Diff.Studio

6 Голлівудський стиль

Під цим стилем розуміються всі інтер'єри, які прийшли зі світу кіно. Дизайнери надихаються фільмами: наприклад, на фото нижче класика кінематографа стала точкою відліку для створення індивідуального інтер'єру - проект авторка так і назвала - «Сніданок у Тіффані».

Дизайнери надихаються фільмами: наприклад, на фото нижче класика кінематографа стала точкою відліку для створення індивідуального інтер'єру - проект авторка так і назвала - «Сніданок у Тіффані»

Дизайн інтер'єру: Світлана Юркова

Або інший приклад - дитяча в стилі «Аліси в країні чудес».

Дизайн інтер'єру: Світлана Гаврилова

7 Хюгге

Стиль хюгге - це безумовний хіт сезону. Народившись в Данії, де більшу частину року холодно і незатишно, хюгге став «помічником» північних жителів у втіленні необхідного комфорту. Для того щоб створити потрібну атмосферу, потрібно виконати 4 простих правила.

  1. Зібрати милі серцю дрібнички. Такими можуть бути стара бабусина шкатулка, плед, куплений разом з коханою людиною і нагадує про теплі вечори, старі фотографії, які займуть гідне місце в рамках.
  2. Багато свічок. У стилі хюгге втілилася любов датчан до вогненним джерел світла. Вважається, що на одного жителя цієї країни припадає до 6 кг воску. Свічки також створюють м'які тіні , Які якнайкраще сприяють створення затишку .
  3. Більше світла. Вищеописані свічки - це скоріше не про освітлення, а про створення атмосфери. Освітлення в стилі хюгге також важливо. Різноманітні бра, світильники, лампи виглядають в такому інтер'єрі дуже доречно. .
  4. Велика кількість меблів. Стиль хюгге створений для сім'ї і великих дружних компаній, а значить, необхідно передбачити місце, де розмістити всіх бажаючих приєднатися до затишним посиденьок.

Фото: ІКЕА

8 Стиль Mid-Century

Цей напрямок з'явилося в минулому столітті, після Другої світової війни. Провідні дизайнери переселилися в Америку, а людям хотілося одного - щоб запанував мир. У такій обстановці потрібні були яскраві і життєстверджуючі інтер'єри.

У такій обстановці потрібні були яскраві і життєстверджуючі інтер'єри

Дизайн інтер'єру: студія Vagon Architects

5 характеристик стилю Mid-Century

  1. Підключення вільного простору. У 50-х роках минулого століття ідея розширення простору була нової, але набула особливого значення. Тоді вперше до кімнати стали приєднувати мансарду, ставити панорамні вікна , Щоб створити враження близькості з природою.
  2. Меблі в такому інтер'єрі частіше нагадувала стиль модерн .
  3. Яскраві стіни. Найчастіше вибиралися шпалери з візерунками і кольору, що тяжіють до квітів землі - це асоціювалася з захищеністю і затвердженням життя.
  4. Особливі світильники. Їх можна порівняти з арт-об'єктами, вони виконували швидше роль прикраси, ніж свою пряму функцію.
  5. Техніка та електроприлади - після війни на Заході стали з'являтися нові предмети техніки: тостери, пилососи, музичні програвачі.

Дизайн інтер'єру: Richard Moschella і Steven Roberts, студія M / R Architects

9 Стиль бекстейдж

Поняття backstage не потрібно перекладати. Це слово вже увійшло в російську мову, в словнику ми знайдемо значення «виворіт», «за лаштунками». Інтер'єр «навиворіт» теж можливий - в ньому будуть нарочито відкриті функціональні і технічні деталі, як ніби-то за кулісами театру або на кухні ресторану. Наприклад, на проекті нижче дизайнер спеціально залишив світлову проводку.

Наприклад, на проекті нижче дизайнер спеціально залишив світлову проводку

Дизайн інтер'єру: Studio Guilherme Torres

Здавалося б, що у цього тлумачення спільного з інтер'єром?