Реклама
Реклама
Реклама

LIFE-Ботанічний сад - в центрі міста, наодинці з природою

ГК «Піонер» піднімає планку якості життя

Перетворення московських промислових зон з депресивних територій в комфортні міські простору - справа не одного десятиліття. Але початок покладено: сьогодні в місті реалізується кілька знакових проектів зі створення житлових масивів нового типу з урахуванням всіх сучасних вимог і уявлень про новітню містобудівній політиці. Проекти ГК «Піонер» наочно показують, як може і повинно виглядати майбутнє.
Московські промзони повторюють сценарій казки про Попелюшку - ще зовсім недавно ці території славилися маргінальними і небезпечними, а сьогодні на них робиться мало не головна ставка по розвитку столиці в старих кордонах. Історія з реорганізації давня - необхідність щось зробити з територіями, що знаходяться неподалік від центру, але в силу природних історичних причин виведених як з економічної, так і з містобудівного контексту, почала активно озвучуватися в 90-х, після забудови останніх на той момент великих житлових масивів Мар'їна і Бутова. Однак процес довгий час буксував. «Винні» в цьому були і деяка непослідовність міської політики, і той факт, що шматочки промзон активно викуповувалися приватним сектором, але головне - складність і дорожнеча редевелопмента на тлі фінансово-економічних криз, які накрили Росію з перервою в 10 років.
Але як би там не було, в останні кілька років інтерес до промзон відродився на все сто. Як зазначив на нещодавньому Московському урбаністичному форумі міністр будівництва і житлово-комунального господарства Михайло Мень, здатність міст розвиватися шляхом точкової забудови практично вичерпана, єдиним резервом, що дозволяє розвивати території комплексно, стали території промзон. У своєму виступі на МУФ заступник мера міста з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін уточнив, що в Москві налічується 18,8 тис. Га промзон. Відповідно до нової міської політикою частина з них повинна отримати нове життя у вигляді екологічно чистих інноваційних виробництв, а частина - 4,7 тис. Га - призначена для реорганізації зі зміною функції. Аналітики вважають, що тільки вони дозволять побудувати близько 60 млн кв. метрів житла. Звичайно, важливим залишається питання - якого житла. Сучасна логіка розвитку міста вже не передбачає масової забудови дешевими однотипними, а часом і відверто застарілими будинками. Міська влада взяли рішучий курс на зміну зовнішнього вигляду забудови на користь нестандартних будівель з яскравими впізнаваними фасадами і на велику енергоефективність житла. Девелопери, в свою чергу, задумалися про більш раціональних сучасних плануваннях, що забезпечують максимальний комфорт проживання «без зайвих метрів», що важливо для сьогоднішнього не надто вільного в засобах покупця.
Свою історію по реновації московських промзон ГК «Піонер» розпочала в Митине, де на місці закрився машинобудівного заводу «Мир» компанія побудувала новий житловий квартал LIFE-Митинському. У серпні якість робіт і якість життя справжніх (перша черга була здана в експлуатацію ще в 2014 році) і майбутніх (поруч, на місці колишньої військової частини, зводиться ще один проект - ЖК LIFE-Митинському ECOPARK) жителів оцінив мер Москви Сергій Собянін.
Треба додати, що в проекті дотримані всі правила сучасної забудови: крім житлових корпусів тут побудували школу і дитячий сад. Комплексність забудови забезпечує багатофункціональний комплекс з бізнес-центром і апарт-готелем YE'S. На окрему увагу заслуговують фасади будівель, які були розроблені архітектурною майстернею «Сергій Кисельов і партнери», її візитною карткою є яскравість. Проект, безумовно, знаковий і для компанії, і для міста, але для розвитку території промзон швидше «тренувальний» - все ж Митинському оточення не накладає такого тягаря відповідальності, як робота з територіями всередині МКАД, майже в центрі міста, де в першу чергу необхідно «не нашкодити» міським інтересам за складом забудови, щільності, висотності, а зробити так, щоб нова забудова стала прикрасою, домінантою району, приміром, на який місто буде дорівнювати при подальшому освоєнні колишніх депресивних територій. Саме таку ділянку дістався ГК «Піонер» біля станції метро «Ботанічний сад». Втім, дістався - не зовсім вірне слово. На території невеликий за московськими мірками промзони сусідили фабрики «Старт» і «Сніжинка», Московський дзеркальний комбінат. Всі підприємства давно не працюють, їх приміщення займали різно
образні правовласники - в основному вони здавалися під склади. Компанії довелося «в ручному режимі» домовлятися з власниками, викуповувати практично кожен квадратний метр території.
Проект, що отримав назву LIFE-Ботанічний сад, володіє рідкісною для міста транспортною доступністю - будується прямо біля однойменного метро. Тут же повинен з'явитися транспортний вузол, який зв'яже метро і нову пасажирську транспортну артерію міста - Московську кільцеву залізницю, по якій поїзди почнуть ходити в кінці 2016 року.
Спочатку під час обговорення проекту планувалося, що будівництво ТПУ і будівництво житлового комплексу буде йти паралельно, але потім проекти розійшлися в часі. Проект будівництва ТПУ, в складі якого передбачено поява офісної та торговельної нерухомості, а також апарт-готелю мережі YE'S, пройшов публічні слухання в кінці минулого року, тендер на право реалізації цього проекту місто поки не провів. Питання зі зведенням ТПУ послідовно вирішуються, на сьогоднішній день затверджені всі ТЕПи, вирішені питання з правами на землю. Фінальна крапка буде поставлена ​​найближчим часом, коли будуть визначені стартові умови торгів.
Будівництва житлового комплексу ці проблеми не стосуються, тому, незважаючи на те що ЖК LIFE-Ботанічний сад пройшов публічні слухання дещо пізніше ТПУ, в березні 2015 року, в квітні вже почалися будівельні роботи, а восени з'явився новий привід для гордості - поруч зі станцією метро «Ботанічний сад» був відкритий інноваційний офіс продажів, «що йде в ногу» з усіма сучасними тенденціями і випереджаюче їх. Комерційне представництво, як і весь проект, створений в парт-
нерстве з архітектурним бюро Nikken Sekkei. У двоповерховій будівлі крім традиційного макета встановлені сенсорні панелі, що дозволяють покриття проект, подивитися на нього з різних ракурсів, наблизити якийсь конкретний об'єкт або оцінити житловий проект здалеку. Тут же побудовані модельні квартири - копії майбутнього житла з варіантами обробки, пропонованої забудовником, і розставленими меблями. Асоціацію з Ботанічним садом підтримує «зелена» оздоблення офісу -скляні фасади офісу прикрашені макрофотографій різних рослин, а в самому офісі є жива зелена стіна, розбиті клумби, висаджені дерева в білосніжних кашпо.
LIFE-Ботанічний сад на сьогоднішній день є найбільш насиченим проектом Групи компаній «Піонер» в російській столиці - 238 тис. Кв. метрів житлової та комерційної нерухомості. Тут будуть школа на 550 місць, дитячий садок, який зможе прийняти 240 дітей, оздоровчо-медичний центр загальною площею близько 5 тис. Кв. метрів, підземний гараж, гостьові парковки для жителів і гостей комплексу, комфортні майданчики для відпочинку дітей і дорослих.
Для участі в проекті була запрошена одна з провідних архітектурних компаній світу Nikken Sekkei. LIFE-Ботанічний сад - проект, що повністю відповідає сучасним трендам у містобудуванні: принципам квартальної забудови, де фронт вулиць має суспільне призначення, а простір усередині дворів приватно для мешканців і захищає їх спокій від шуму вулиць, дає можливість побути наодинці з природою. З моменту відкриття продажів проект був оцінений споживачем: на самому старті в березні-квітні, коли на будівельному майданчику велися підготовчі роботи, було продано 12 тис. Кв. метрів, або 207 квартир, а зараз обсяг проданої нерухомості подвоївся.
Сьогодні йде зведення 7-го поверху корпусу К2 першої черги, в корпусах К1 і К3 роботи ведуться на рівні 5-го поверху, в підземному паркінгу заливаються стіни. До речі, виконуючи обіцянки, дані мешканцям району Свіблово на публічних слуханнях, ГК «Піонер» облаштувала дві безкоштовні парковки неподалік від споруджуваного ЖК. Одна з них знаходиться на Сибиряковского вулиці, інша - на вулиці Русанова. На цих двох парковках можна розмістити 200 авто.
Введення в експлуатацію першої черги планується в кінці 2016 року. Будівництво другої черги почнеться в самий найближчий час.
Важливим етапом в роботі над проектом був вибір компанії-підрядника. В результаті ретельного аналізу всіх плюсів і мінусів роботи з декількома відомими будівельними підприємствами вибір зупинився на одній з провідних будівельних компаній світу - «Ант Япи Санайі ве Тіджарет А.Ш.» (ANT YAPI). «ГК« Піонер »приділяє особливу увагу професійними якостями й досвідом при виборі партнерів для своїх проектів. Аналізуючи ситуацію на ринку житлової нерухомості в останні місяці, ми відзначаємо різке зростання вимог покупців до якості об'єктів і готові надати продукт, що відповідає найвищим запитам. Компанію, яка перемогла в конкурсі, виділяють бездоганна культура виробництва і якість будівництва », - зазначає Андрій грудини, генеральний директор ГК« Піонер ».
Особлива відповідальність за якість проекту лежить на компанії ще й тому, що LIFE-Ботанічний сад - один з перших великих житлових проектів, що реалізуються близько Московської кільцевої залізниці. Цей пояс, що знаходиться на комфортному відстані від центру міста і поки ще не занадто освоєний, на думку аналітиків, скоро стане одним з головних земельних ресурсів для розвитку міста. І приклад якісної реалізації житлового проекту повинен стати певною планкою, яка не дозволяє «псувати» інші території уздовж Кільця.