Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: У Владивостоку все-таки відкрили для загального користування міст на острів Російський

Мер Владивостока Ігор Пушкарьов на урочистій церемонії в середу, 1 серпня, перерізав стрічку на мосту через протоку Босфор Східний, тим самим відкривши гігантський транспортний споруди для руху автомобільного транспорту на острів Російський
Пушкарьов уточнив, що громадський транспорт ходитиме по мосту через місяць, коли дорожники добудують розв'язку на острові
Нагадаємо, що 2 липня прем'єр Дмитро Медведєв офіційно відкрив цей міст через протоку Босфор Східний на острів Російський. Однак уже наступного дня міст знову закрили і намітили запуск руху громадського та міського транспорту на 1 серпня

Мер Владивостока Ігор Пушкарьов на урочистій церемонії в середу, 1 серпня, перерізав стрічку на мосту через протоку Босфор Східний, тим самим відкривши гігантський транспортна споруда для руху автомобільного транспорту на острів Російський, де у вересні 2012 року відбудеться 24-й саміт АТЕС, пише РБК .

"Сьогодні міст зданий в експлуатацію. Це унікальний об'єкт, всі жителі міста, краю, Росії пишаються будівельниками. Ради, що це сталося у Владивостоці. Це найбільша подія, тепер міст відкритий для всіх", - цитує слова мера "Інтерфакс" .

Пушкарьов уточнив, що громадський транспорт ходитиме по мосту через місяць, коли дорожники добудують розв'язку на острові. "Протягом місяця міські автобуси підуть по мосту. Тепер за 15 рублів (вартість проїзду в громадському транспорті у Владивостоці) жителі Владивостока зможуть потрапити на острів Російський", - сказав він.

Мер також зауважив, що зараз по мосту щодня проїжджає до п'яти тисяч одиниць будівельної техніки, проте з відкриттям руху по мосту цей потік автотранспорту збільшиться в кілька разів. При цьому швидкість руху на мосту було прийнято обмежити до 40 км / ч. Такий швидкісний режим Пушкарьов пояснив тим, що зупинятися на мосту буде не можна, тому деякі автомобілісти можуть намагатися уповільнити рух, щоб сфотографувати унікальну споруду.

Втім, градоначальник не виключив, що рух по мосту все ж доведеться перекривати. Такі заходи передбачені в разі, якщо, наприклад, швидкість вітру буде перевищувати 30 м / секунду, проте для вантажних автомобілів "з велику парусність" цей показник буде трохи нижче.

Пішохідний рух по мосту буде заборонено, а от чи буде відкрита дорога для велосипедистів, поки невідомо: це питання вирішується.

Нагадаємо, що 2 липня прем'єр Дмитро Медведєв офіційно відкрив цей міст через протоку Босфор Східний на острів Російський. Однак уже наступного дня міст знову закрили і намітили запуск руху громадського та міського транспорту на 1 серпня.

Напередодні повідомлялося, що відкриття автомобільного руху по мосту на острів Російський у Владивостоці, призначене на 1 серпня, не відбудуться в зв'язку з триваючою перевіркою документів Ростехнадзором. Передбачалося, що робота комісії буде тривати до 7 серпня.