Реклама
Реклама
Реклама

Мода на висоті: стиль одягу російських стюардес

  1. «Аерофлот»
  2. «S7 Airlines»
  3. «Трансаеро»
  4. «ЮTейр»

А ви звертаєте увагу, сідаючи в літак, у що одягнені бортпровідниці? Кожна авіакомпанія представляє свої фірмові кольори і крій форми, дизайн замовляють в спеціальних агентствах або в Модних будинках. У чому зустрічають пасажирів наші стюардеси, поговоримо в цій статті.

«Аерофлот»

«Аерофлот» - найстаріша російська авіакомпанія, заснована в 1922 році. У радянські роки форма бортпровідниць відрізнялася строгістю, мінімалізмом і функціональними деталями, основні кольори одягу - синій, червоно-коричневий і сірий.

Радянська форма бортпроводіков «Аерофлоту»

Сьогодні форма значно змінилася, її розробляють провідні дизайнери, враховуючи тенденції моди. У минулому році фірмовий одяг бортпровідників компанії «Аерофлот» була визнана кращою на думку учасників Aurora Fashion Week та туристичного пошуковика Aviasales.ru. В опитуванні брали участь 7500 експертів, більше 30% опитаних проголосували за одяг «Аерофлоту», який зі значним відривом випереджає компанію «Emirates». До цього дизайн форми «Аерофлоту» був відзначений, як найстильніший в Європі за даними опитування SkyScanner.

Гардероб стюардес «Аерофлоту» включає костюм-двійку, плаття, тепле пальто, плащ, стильний пуховик і шкіряне взуття . Взимку колір форми синій, влітку - спокусливий мандариново-червоний, обробка золотого кольору.

Авіакомпанія майже щороку оновлює форму, вибираючи на конкурсній основі виробника, свого часу стюардеси авіакомпанії носили костюми від російського дизайнера Вікторії Андреяновой, з 2010 р форму розробляє дует «Буннакова і Хохлов» (Юлія Буннакова і Євген Хохлов).

«S7 Airlines»

Стюардес авіакомпанії «S7 Airlines» одягає дизайнерська команда «Русмода». Тут теж передбачена сезонна зміна форми: малинова взимку і бірюзова влітку. Всього в арсенал бортпровідниць входить 12 речей базових квітів (сірого, білого і основного сезонного), - це блузки, сукні, фартухи, шийні хустки, костюми зі спідницею і брюками . Соковиті кольори були введені в розряд фірмових в 2012 р, які змінили сумну темно-сіру форму. Стюардес S7 можна сміливо назвати найяскравішими і позитивними!

«Трансаеро»

«Трансаеро» перевозить пасажирів з 1992 р, за ці роки форма стюардес змінювалася кілька разів, спочатку це були малинові костюми, потім ніжно-бірюзові, блакитні та рожеві, останнє оновлення відбулося в 2012 році на 20-річчя компанії. Основна форма включає сіру і білу блузи , Темно-сині сукні, брюки і спідницю-олівець з червоною обробкою, червоно-малиновий плащ, шийну хустку в горошок, синю пілотку і шкіряні туфлі в стилі ретро. Одяг Готується в Європі.

Форма стюардес «Трансаеро»: сучасний варіант (фото 1,2), 1995-2011 рр. (фото 3), 1992 (фото 4)

Для преміум-класу «Імперіал» у «Трансаеро» передбачена особлива форма, - прилеглі по фігурі темно-сині сукні з короткими рукавами і золотими вишивками. Дизайн натхненний модою Імператорського двору Росії і включає елементи вишивок придворних суконь і мундирів 1913 року. Форма виготовляється в Росії.

«Трансаеро», клас "Імперіал"

«ЮTейр»

Авіакомпанія «Ютейр» провела повний ребрендинг в 2008 р і представила два види оновленої форми: основну для економ та економ-комфорт класу і окрему для бізнес-класу. Основна уніформа витримана в класичному темно-синьому і темно-бордовому відтінках, доповненням до яких є білосніжні блузки. Команда бізнес-класу одягнена в костюми ніжною бежевій гами, розроблені ханти-мансійською дизайнером Оленою Скакун.