Реклама
Реклама
Реклама

Оксана Федорова: «Краса вимагає добрих справ!»

Для екс-міс Всесвіт і відомої телеведучої Оксани Федорової головною подією минулого року стало народження другої дитини - дочки Єлизавети. Але вдома Оксана не засиділася: не минуло й трьох місяців з моменту появи малятка на світло, як вона повернулася на телебачення. В інтерв'ю нашому кореспонденту телеведуча розповіла про те, як уникла післяпологову депресію, яку участь бере її чоловік у вихованні дітей і що спонукало її на створення власного благодійного фонду.

- Оксана, як змінилося ваше життя після народження дітей?

- З'явилося більше посмішок, приємних турбот і переживань. Збулося те, про що я завжди мріяла: у мене є справжня велика родина. Діти - центр моєї Всесвіту, без них не уявляю тепер своє життя.

- А на ваш характер материнство якось вплинуло? Навколишні помітили в вас якісь зміни?

- Колеги по програмі « Добраніч малюки! »Якось сказали мені:« Оксано, після народження дітей у тебе навіть погляд змінився ». Чим би я не займалася, я завжди думаю про них. Напевно, будь-яку маму легко дізнатися по особливому погляду, в якому помітна жіноча чуйність.

Напевно, будь-яку маму легко дізнатися по особливому погляду, в якому помітна жіноча чуйність

- Хто з дітей більше схожий на вас - Федя або Ліза?

- З віком вони змінюються. Федя і Ліза спочатку були схожі більше на тата (чоловіка Оксани Андрія Бородіна. - Прим. Ред.), А зараз стали проявлятися і мої риси. Федя відразу почав зростати і весь час намагався продемонструвати свою силу. А тепер до його амбіціями силача додалися акторські манери. Від мене Федя, видно, перейняв грайливість, ввічливість і доброту. Дуже любить зі мною співати, танцювати, веселитися. Лізонька молодше Феді на півтора року, але у неї вже погляд дорослої людини - осмислений і проникливий.

- Багато мам зізнаються, що найскладніший період - перший рік життя малюка. А вам знайоме стан післяпологової депресії?

- Бог милував. На щастя, у мене є помічниці - моя мама і свекруха. Не уявляю, як жінки обходяться в сім'ї без помічників! Кожен новий день схожий на попередній: годівля строго по годинах, умивання, туалет, прання - день бабака якийсь! А якщо вагітності передувала бурхлива творче життя, переключитися на таку рутинну роботу дуже складно.

- Яку участь у вихованні дітей бере ваш чоловік Андрій?

- Тато в нас весь час в роботі (Андрій Бородін - керівник департаменту кадрового резерву адміністрації Президента РФ. - Прим. Ред.). Але вихідні дні він обов'язково проводить з нами. Займається з Федьком фізичними вправами, будує з ним з дитячого конструктора, потроху привчає до роботи по господарству. А воно у нас немаленька - треба і листя у дворі прибирати, і сніг чистити. Звичайно, поки це проходить в ігровій формі.

- Вас знову можна бачити на каналах «Росія 1» і «Карусель», де ви ведете програму "Добраніч малюки!" . Які почуття відчули, знову опинившись в студії?

- Дуже скучила по роботі, по знімальній групі. Програма «На добраніч, малюки!» Існує цілих півстоліття, і до сих пір улюблена дітьми всієї країни. У ній є творчість, є життя. І коли після перерви приходиш на зйомки, тобі є що сказати глядачеві.

- Як ви приводили себе в форму після народження дітей? Легко вдалося скинути набрані під час вагітності кілограми?

- Після народження Феді я швидко скинула вагу, але це було моєю помилкою. Спроба форсувати процес пішла мені на шкоду. Надмірні заняття на біговій доріжці привели до того, що у мене стало пропадати грудне молоко, з'явилася втома. Я зрозуміла, що під час грудного вигодовування не можна виснажувати організм важкими фізичними навантаженнями. Зараз, коли у мене на руках маленька дочка, до спортивних занять ставлюся з більшою обережністю. Підтягнута фігура нікуди не дінеться, головне - здоров'я моїх дітей.

- Чи змінився ваш гардероб після того, як стали мамою? Яким речам зараз віддаєте перевагу?

- У ньому стало більше теплих речей з м'якою фактурою: светрів, пуловерів, кардиганів.

- Ви активно берете участь в добродійності. Як виникла потреба створити власний фонд «Поспішайте робити добро!» І в чому вбачаєте його завдання?

- Мене і до цього часто запрошували в різні благодійні проекти - і довгострокові, і разові. І одного разу прийшло розуміння того, що якщо у тебе є ім'я, є запит в суспільстві, чому б не створити свій благодійний фонд. Треба поспішати робити добрі справи! Час летить дуже швидко. Мій фонд покликаний допомагати дітям і літнім людям. Але мені ближче дитячі культурні проекти. Школи сімейного та естетичного виховання, фестивалі дитячої творчості, благодійні концерти, виставки - ось далеко не повний перелік того, чим ми займаємося.

- Чи правда, що ви самостійно освоюєте гру на фортепіано?

- У дитинстві я вчилася в музичній школі, але не закінчила її - вдома не було інструменту. Зараз у мене є фортепіано і рояль. І я чекаю, коли підростуть мої діти, щоб почати з ними заняття.

- Що б ви хотіли побажати нашим читачам в новому році?

- Всім бажаю сімейного тепла і затишку! Хай у кожному домі будуть тільки радісні переживання і турботи! І нехай всі будуть здорові і щасливі.

Розмовляла Ірина Боровлева

Оксана, як змінилося ваше життя після народження дітей?
А на ваш характер материнство якось вплинуло?
Навколишні помітили в вас якісь зміни?
Хто з дітей більше схожий на вас - Федя або Ліза?
А вам знайоме стан післяпологової депресії?
Яку участь у вихованні дітей бере ваш чоловік Андрій?
Які почуття відчули, знову опинившись в студії?
Як ви приводили себе в форму після народження дітей?
Легко вдалося скинути набрані під час вагітності кілограми?
Чи змінився ваш гардероб після того, як стали мамою?