Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: 18-річний житель Калуги, який спалив заживо бомжа на площі Перемоги, отримав 6,5 роки колонії

За цинічне і зухвале вбивство Калузький обласний суд відправив 18-річного підсудного за ґрати на термін 6 років, 6 місяців і п'ять днів

В адміністративному центрі Калузької області винесено в п'ятницю вирок юнакові, який скоїв звіряче вбивство бездомного прямо під час "народних гулянь" на центральній міській площі. Зловмисник в присутності відпочивали облив пальним, а потім підпалив чоловіка, мирно спав на газоні.

За цинічне і зухвале вбивство Калузький обласний суд відправив 18-річного підсудного за ґрати на термін 6 років, 6 місяців і п'ять днів. Відбувати настільки м'який вирок російської Феміди вбивця буде у виправній колонії загального режиму, повідомляє офіційний сайт обласної прокуратури.

Як випливає з матеріалів справи, в ніч з 14 на 15 серпня 2011 року засудженого відпочивав разом зі своїми знайомими на площі Перемоги в Калузі. Поруч з лавкою, де розташувалася компанія, на траві лежав 53-річний чоловік.

Молода людина спочатку обпалив запальничкою волосся потерпілого, а потім "без будь-якого приводу, демонструючи свою перевагу і зневага до цієї людини, на очах у друзів облив чоловіка легкозаймистою рідиною". Після цього зловмисник підпалив одяг потерпілого, перетворивши його в палаючий факел.

У той же день потерпілий помер в лікарні, куди був доставлений з опіками 60% поверхні шкіри. Кримінальну справу було порушено за п. "Д, і" ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство з хуліганських спонукань).

Примітно, що вбивця так і не розкаявся в скоєному і не визнав провини. Хоча спалення людини було скоєно публічно.

Більш того, колегія присяжних чомусь прийшла до висновку, що злочинець гідний поблажливості. У прокуратурі припускають, що цьому сприяв вік засудженого, а також "умови його життя та виховання".

Керуючись м'яким вердиктом від 30 липня, суд не міг призначити обвинуваченому покарання понад шість років і восьми місяців ув'язнення, стверджують в наглядовому відомстві. Правда, рішення відправити цинічного вбивцю в колонію звичайного режиму залишається цілком на совісті судді.

Додамо, що площа Перемоги, де сталася розправа над відпочивали чоловіком, є культовим місцем для калужан. Там розташований не тільки меморіальний комплекс на честь радянських воїнів, полеглих у 1941 році, але також розбиті тінисті алеї і пишні клумби квітів. "Сюди приходять ветерани, біля Вічного вогню несуть Вахту пам'яті юні калужане, приїжджають молодята покласти квіти в пам'ять про тих, хто забезпечив їм щасливе життя", - пише туристично-інформаційний центр "Калузький край" .