Реклама
Реклама
Реклама

Собчак повернули 1,5 мільйона євро, які забрали під час обшуку

  1. Орфографічна помилка в тексті:

15 жовтня 2012 15:53 ​​Переглядів: 15 жовтня 2012 15:53 ​​Переглядів:   Собчак повернули гроші, фото livestory

Собчак повернули гроші, фото livestory.com.ua.

Ксенія Собчак отримала гроші , Які були вилучені у неї в ході обшуків в рамках справи про заворушення на Болотній площі. Телеведуча повідомила, що 1,5 млн євро були їй повернуті безготівковим розрахунком.

"Цього смс (про надходження грошей на рахунок) від свого бухгалтера я чекала багато місяців! Ура!" - написала К.Собчак в "Твіттері" в понеділок.

У мікроблозі вона опублікувала смс-повідомлення, в якому говориться про надходження на рахунок 1 млн 108 тис. Євро і 522 тис. Доларів.

12 червня 2012 року слідчі СК РФ провели серію обшуків у лідерів опозиції, що проходять як свідки у кримінальній справі про заворушення на Болотній площі 6 травня, в тому числі у Собчак. В її квартирі було вилучено близько 1,5 млн євро, розкладені в 121 конверт.

У зв'язку з цим офіційний представник СКР Володимир Маркін тоді повідомив, що у слідства з'явилося багато питань щодо цієї суми. "Гроші, вилучені в ході обшуків, були в різних валютах, а саме понад мільйон євро, більше 480 тис. Доларів і більше 480 тис. Рублів, і розфасовані в 121 конверт, що викликало певні питання у слідства, і може свідчити про їх так званому небанківському походження ", - сказав В. Маркін.

Він заявив, що фірми, зареєстровані на Собчак, декларація про доходи, а також банківські рахунки будуть перевірені.

26 липня Басманний суд відхилив скаргу захисту телеведучої, в якій вона просила зобов'язати наслідок повернути вилучені в ході обшуку в квартирі К.Собчак гроші. В обґрунтуванні свого рішення суддя вказав, що К.Собчак повинна вирішувати питання про повернення вилучених в ході обшуку грошових коштів безпосередньо зі слідчим, а не в судовому порядку.

10 вересня Мосміськсуд відмовився зобов'язати слідство повернути К.Собчак вилучені в ході обшуків у неї в квартирі 1,5 млн євро, відхиливши скаргу захисту К.Собчак на аналогічне рішення Басманного суду, визнавши його законним і обґрунтованим.

В кінці вересня в Слідчому комітеті повідомили, що податкова перевірка вилучених у телеведучої 1,5 млн євро не виявила порушення податкового законодавства, в зв'язку з чим гроші їй повернуті. За даними СК, відповідно до інструкції Мінфіну і Центробанку РФ, гроші, вилучені у К.Собчак, зберігалися на спеціально виділених банківських рахунках.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Собчак повернули 1,5 мільйона євро, які забрали під час обшуку". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ