Реклама
Реклама
Реклама

Яке море в Болгарії? Море в Болгарії: фото, карта

  1. Пляжний відпочинок
  2. «Чорне» означає «північне»
  3. Фотографії узбережжя Болгарії


Сонячна Болгарія займає одне з перших місць за кількістю щорічно відвідують її туристів серед інших країн Балканського півострова. Причиною тому - море Болгарії, на курортах якого вважають за краще відпочивати і зміцнювати своє здоров'я і кілька поколінь російських мандрівників. На питання, яке море омиває Болгарію, існує єдино правильну відповідь - Чорне. Саме воно протягом більш 370 кілометрів служить кордоном країни на сході.

Пляжний відпочинок

Сучасні курорти Болгарії наближаються за рівнем комфорту і сервісу до кращих європейських, хоча ціни на них залишаються більш демократичними і доступними навіть для масового туриста. Головні чорноморські курорти виникли багато років тому, але останні реорганізації інфраструктури і готельного фонду дозволяють їм гідно конкурувати з молодими і сучасними.
Серед найпопулярніших курортів на море Болгарії значаться:

  • Золоті піски, назва якого говорить сама за себе. Тут розташовані найкращі пляжі в країні.
  • Албена. Може похвалитися найширшим прибережної піщаної смугою.
  • Сонячний берег, де курортна життя з однаковим успіхом кипить і вдень, і вночі.
  • Созополь, улюблене місце відпочинку місцевої та європейської богеми.

Температура води в Чорному морі біля болгарських берегів залежить від пори року і її значення сильно відрізняються один від одного навіть протягом літа. В кінці травня вже купаються найсміливіші, хоча термометри рідко показують більше +18 градусів. До липня вода прогрівається до +24 градусів, а купальний сезон триває до жовтня.

«Чорне» означає «північне»

Історики вважають, що назва Чорного моря з'явилося в давні часи, коли сторони горизонту асоціювалися у жителів середземноморських територій з певним кольором. Північ називали чорним, а тому і море, що знаходиться на півночі від Середземномор'я, отримало таке ім'я. Для знавців історії існує ще одна правильна відповідь на питання, які моря в Болгарії. Понтом Аксинським називалося в старовину Чорне море, що в перекладі означало «Негостинне».
Воно є внутрішнім і належить до басейну Атлантики. Його з'єднують з іншими морями кілька проток. Керченський - з Азовським морем, а Босфор - з Мармуровим. Площа одного з найбільших морів Євразії становить близько 420 тисяч кв.км, а найбільша глибина - більше 2,2 км. Глибокі шари води насичені сірководнем, а тому життя в Чорному морі нижче 150 метрів відсутня практично повністю.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 26.09.2014


Фотографії узбережжя Болгарії

Популярні статті


Відео


Путівник по Болгарії (частина 6) Інша відео про Болгарії