Реклама
Реклама
Реклама

«Перлинний прапорщик» отримав 30 діб

Перлинний прапорщик Вадим Бойко

"Перлинний прапорщик" Вадим Бойко. © Вадим Жернов / РІА Новини

Дзержинський районний суд Санкт-Петербурга засудив до 30 діб арешту «перлового прапорщика». Захист має намір оскаржити винесене судом рішення. «Суд виніс своє рішення, але воно необгрунтоване. Підзахисний Вадим Бойко не став би сидіти один в кафе і чекати один в поліції, якби не хотів у всьому розібратися сам, докопатися до правди. Якби він хотів сховатися, ми б його сьогодні не побачили », - повідомив «Інтерфаксу» адвокат підсудного. Бойко напередодні влаштував стрілянину в кафе в Петербурзі. Сьогодні на судовому засіданні колишній міліціонер визнав свою провину.

Інцидент стався в кафе, розташованому в будинку 47 по вулиці Чайковського. 37-річний п'яний чоловік відкрив вогонь з мисливської рушниці. Напередодні «стрілок» проводив час в тому ж закладі. Вранці, виявивши пропажу наручних годинників, він повернувся в кафе, взявши з собою рушницю, яка була офіційно зареєстровано. При вході Бойко дав залп в стелю, після чого направив зброю на персонал кафе і зажадав повернути загублений аксесуар. Співробітник закладу зміг натиснути кнопку сигналізації, і незабаром дебошир був обеззброєний і затриманий.

«Я каюсь у скоєному ... Як тільки випадково зробив цей постріл ... я розрядив зброю і чекав приїзду поліції ...», - заявив Бойко в ході засідання.

Звинувачення просило суд позбавити волі дебошира під варту. У свою чергу захист Бойко заявила, що той є єдиним годувальником у родині, піклується про хвору матір, а також платить аліменти за неповнолітню дочку. Захист зазначила, що через умовної судимості Бойко не може знайти постійну роботу, передає "РІА Новини".

Прізвисько «перловий прапорщик» Бойко отримав після того, як влітку 2010 року в Інтернеті з'явився відеоролик, на якому міліціонер з браслетом з перлів на руці обзиває учасників опозиційної акції в Петербурзі «тхорами» і б'є одного з них палицею.

За перевищення повноважень, вчинене із застосуванням насильства, Бойко отримав 3,5 роки умовно.