Реклама
Реклама
Реклама

У Донецьку вибрали кращий будинок 2010 року

«Панорамний». З холом і зимовим садом. фото disk.dn.ua

У Донецьку провели конкурс серед будівельників на кращий будинок 2010 року. Обласне управління архітектури вибрало переможців у кількох номінаціях: житлові будинки, бізнес-центри і торгово-розважальні комплекси. Серед квартирних новобудов переміг дім "Панорамний" - 23-поверхова висотка зі шпилем і скляними елементами фасаду по проспекту Маяковського, 20-б.

"Двійка" тут коштує близько $ 100 тис. (Середня ціна - 9-10 тис. Грн. За квадрат). Проте майже всі квартири вже розібрали: залишилося буквально по одній-дві порожніх по кожному стояку. Скоро забудовники здадуть в експлуатацію другу "вежу" цього житлового комплексу і очікують не менший попит . "Багато хто приходить з-за унікальної системи безпеки: тільки у нас вхід у двір за магнітними картками, і чужі у дворах не збираються. Схожий будинок на проспекті Ілліча ми побудували три роки тому, і він до цих пір стоїть, як новенький. Якщо треба , панелі можна помити і фасад знову сяє ", - пояснює Жанна Бережинська, заступник гендиректора з маркетингу компанії-забудовника.

"Грін Плаза". Вежа-вітрило зі скла. Фото А. Дудуш

Також в розпорядженні у мешканців "панорамний" - хол за прикладом готельного з диванами і люстрами, ігрова кімната для дітей на 60 квадратних метрів з батутами та гірками, і зимовий сад на 35 "квадратів" - під ці цілі повністю відведений перший поверх будинку, де немає квартир. Найкомфортнішим будівлею для підприємців-2010 архітектори визнали бізнес-центр "Столичний" - монументальну 17-поверхівку на перехресті вулиці Артема і проспекту Богдана Хмельницького. Раніше на цьому місці стояла непоказна п'ятиповерхівка, тепер гігант в мармурі і башточкою на 71 метр у висоту.

"Столичний". Розкіш мармурових панелей. Фото А. Дудуш

"Столичний", який готується до відкриття, навіть обігнав по зростанню знамените гуртожиток ДонНТУ, де раніше базувалися міняйли-валютники. А найкращим торгово-розважальним центром стала 20-поверхова "Грін Плаза" в районі пожежної площі. Забудовники повторили успіх свого комплексу " Донецьк -Сіті ", за проект якого архітекторів нагороджував навіть колишній президент України. Тільки на цей раз будівля не розтікається плавно по земельній ділянці, а стрімко йде під хмари. Скляну вежу-вітрило добре помітно з будь-якої точки в центрі міста - це найяскравіший архітектурний акцент південній частині шахтарської столиці.

"Нас перегодували елітним житлом"

Донецькі ріелтори вважають, що подібні конкурси забудовників - це "тусовки для своїх", які майже не впливають на попит. "Елітне житло - це добре і красиво, але нас їм вже перегодували. Зараз в Донецьку вже нікому купувати такі квартири. Все багаті вже обзавелися житлом. І при угоді має значення навіть переплата 500 грн. На квадратному метрі. Середній клас добре бере квартири в тих будинках, де ціна 8-8,5 тис. грн. Майбутнє за триповерхової забудовою з доступними цінами і без надмірностей. сяючих хмарочосів вистачить ", - говорить Віктор Петулько, директор АН" Донецька нерухомість ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку