Реклама
Реклама
Реклама

«Квартирне питання» амурських ветеранів бойових дій обговорять в Держдумі

  1. Матеріали по темі

Виплат з обласної скарбниці очікують 802 амурчаніна

Виплат з обласної скарбниці очікують 802 амурчаніна

З амурської скарбниці субсидії на покупку квартир отримують ветерани, котрі стали на чергу після 2005 року. «Записалися» до цього моменту Соцпідтримка виявляється з федерального бюджету.

За дев'ять років роботи програми, починаючи з 2009-го, кошти з обласного бюджету отримали 185 амурчан. Загальна сума склала 112,8 мільйона рублів. Найбагатшими на виплати стали 2011 і 2012 роки. Довгоочікуване новосілля тоді відзначили 134 людини, які брали участь у військових конфліктах, а підсумкова сума субсидій склала 83,5 мільйона рублів.

Але з 2013-го суми різко скоротилися. В цей рік гроші на покупку житла отримали вісім осіб, в 2014-му - три, а за два наступні роки - дев'ять амурчан.

- Зниження обсягів по фінансуванню даних субсидій пов'язано з нинішнім станом бюджету, його закредитованістю і необхідністю обслуговувати борги, - пояснила голова комітету з питань бюджетної, податкової та фінансової політики Законодавчих зборів Амурської області Тетяна Фарафонтова. - Після великомасштабного повені з'явилися проблеми, які необхідно було вирішувати: відновлювати житло людей, відшкодовувати збитки сільгосптоваровиробникам. Бралися кредити в тому числі і на ці цілі. І ми, до речі, вже бачимо результати роботи. Сьогодні у нас немає нерозораних земель. Хоча ще шість років тому вздовж траси, наприклад, на Михайлівський район, ми бачили пустирі, занедбані землі.

За словами Тетяни Павлівни, поки ж склалася така практика: протягом року влада вишукують можливість підкріпити асигнування за соціально значимими напрямками. Наприклад, так сталося в поточному році. «У зв'язку з приходом великих інвесторів в регіоні зросте кількість економічно активного населення, що спричинить збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів. Ми сподіваємося на зміну ситуації з фінансуванням таких соціальних категорій громадян, як ветерани бойових дій, починаючи з 2020 року », - підкреслила Тетяна Фарафонтова.

Міністр соціального захисту Приамур'я Наталія Кисельова озвучила актуальні дані по черзі. Виплат з обласної скарбниці очікують 802 амурчаніна. Більшість з них - безпосередньо ветерани бойових дій, включаючи тих, хто вважається багатодітними, шестеро - інваліди бойових дій, а 11 осіб - члени сімей загиблих ветеранів. Сума необхідних субсидій непідйомна для амурської скарбниці. Саме тому законодавці регіону мають намір звернутися до Держдуми РФ з пропозицією передати Федерації повноваження щодо фінансування виплат на придбання житла для ветеранів.

185

амурчан отримали виплати на житло з обласного бюджету за дев'ять років роботи програми

Така спроба робилася два роки тому, але тоді законопроект, підготовлений законодавцями регіону, не знайшов підтримки. «Ми розуміємо, що з такою чергою необхідно вживати заходів регулювання для вирішення цього питання. Тому ще раз вийдемо з цією пропозицією до депутатів Держдуми », - запевнила голова комітету з питань бюджетної, податкової та фінансової політики Законодавчих зборів Амурської області.

- Російська Федерація практично виконала зобов'язання з надання субсидій перед учасниками Великої Вітчизняної війни. Природно, тепер гостро стоїть питання з чергами ветеранів бойових дій. Мінпраці РФ вже почав просити в нас статистику, скільки ще людей з тих, хто встав на чергу до 2005 року, мають потребу в житлі, і ми відправили інформацію. Це говорить про те, що Мінпраці знає про ситуацію, проблеми і вживе заходів для її вирішення, - додала міністр соціального захисту області Наталія Кисельова.

Це говорить про те, що Мінпраці знає про ситуацію, проблеми і вживе заходів для її вирішення, - додала міністр соціального захисту області Наталія Кисельова

Матеріали по темі

Вдови фронтовиків в Циолковском не отримали гроші на ремонт квартир через зрив засідання думи 06.05.2019, 17:46 До Дня Перемоги шість вдів амурських ветеранів відзначать новосілля 06.02.2019, 14:17 Близько 700 медалей до річниці виведення радянських військ з Афганістану отримають амурчане 26.11.2018, 18:01 На житло ветеранам бойових дій в Приамур'ї виділять 20 мільйонів рублів 31.10.2018, 18:17 Для амурських ветеранів війни скасували транспортний податок 24.09.2018, 17:16 «Ми цінуємо подвиг вашого покоління»: губернатор Приамур'я привітав вдову ветерана з новосіллям 04.05.2018, 16:34 Держава допоможе амурским ветеранам бойових дій безкоштовно пролікуватися в санаторії 29.05.2017, 11:56 Амурський губернатор перевірив якість ремонту в квартирі благовіщенського ветерана 06.05.2017, 18:00 Амурські ветерани отримають грошові подарунки до 9 травня 17.04.2017, 18:02 Влада куплять амурским ветеранам 12 квартир 04.04.2017, 12:52

показати ще