Реклама
Реклама
Реклама

Кіноцентр, будівельний гіпермаркет, туалет - які об'єкти у Владивостоці запустять в 2019 році

  1. Торговий центр «Калина Молл»
  2. Гігантський будівельний гіпермаркет
  3. Навчально-тренажерний центр морської підготовки МГУ
  4. Будинок комплексу «Д» в Сніговий Паді
  5. Кооператив для вчених
  6. Пляж для інвалідів
  7. Музей на Аксаковской
  8. Яхтовий порт і стоянка для маломірних суден
  9. Спасо-Преображенський кафедральний собор
  10. Туалет на Спортивній набережній

В кінці грудня, незадовго до Нового року - головного свята всіх росіян, хочеться вірити в чудеса. Майже кожен сподівається на те, що наступний рік стане кращим за попередній. Багато жителів Владивостока в свою чергу з інтересом, надією, а подекуди і нетерпінням чекають завершення будівництва великих об'єктів. Де і коли повинні з'явитися нові торговий центр, будівельний гіпермаркет, музей, яхтовий порт і багатостраждальний громадський туалет, згадав VL.ru.

Торговий центр «Калина Молл»

на Калініна, 8 завершено будівництво одного з найбільших (95 тисяч квадратних метрів) торгово-виставкових комплексів «Калина Молл», відкриття заплановане на початок лютого. за планом замовника, найбільший в місті фуд-корт включить в себе вісім кухонь, два дворівневих ресторану, більше 600 посадочних місць з панорамним видом на місто. Крім цього, тут розмістяться багаторівнева парковка на 2000 автомобілів, магазини одягу, продуктовий гіпермаркет, парфумерний магазин, гіпермаркети дитячих товарів і побутової техніки, розважальний комплекс з скалодромом і мотузковими маршрутами і штучний каток.

Окремо відзначимо великий 8-зальний кіноцентр «Киномакс» на 1000 місць. Один із залів - преміального рівня підвищеної комфортності в форматі IMAX Sapphire, в Росії такі є тільки в Москві і Санкт-Петербурзі. Здати об'єкт планували ще в 2017 році, проте терміни регулярно переносилися. Останній раз запуск був анонсований на кінець листопада. Зараз зовнішні роботи вже завершені, внутрішнє оздоблення приміщень теж готова.

Зараз зовнішні роботи вже завершені, внутрішнє оздоблення приміщень теж готова

Гігантський будівельний гіпермаркет

У квітні 2019 року за Артемом на території неподалік від «Прімрінга» відкриється перший в Приморському краї будівельний гіпермаркет французького ритейлера «Леруа Мерлен» (Leroy Merlin). На полицях величезних магазинів цієї мережі можна знайти понад 35 тисяч найменувань товарів для ремонту і облаштування будинку, дачі та саду, а онлайн - до 80 тисяч найменувань.

Leroy Merlin входить в Groupe Adeo, спеціалізується на продажі будівельних матеріалів, товарів для дому та ремонту. У Росії компанія присутня з 2004 року - тут у неї 90 магазинів в 44 містах. В даний час найближчий від Владивостока гіпермаркет відкритий в Хабаровську (Павла Леонтійовича Морозова, 86), перших відвідувачів він прийняв у квітні 2017 року.

Навчально-тренажерний центр морської підготовки МГУ

У вересні 2019 року заплановано відкриття Навчально-тренажерного центру морської підготовки на території МДУ ім. адмірала Г. І. Невельського. Зараз тут ведуться внутрішні роботи і монтується складне устаткування. По виду незвичайне шестиповерховий будинок площею 15,5 тисячі квадратних метрів нагадує вітрильник. У навчальному комплексі будуть готувати фахівців, яким в майбутньому належить працювати в арктичних умовах.

У двох блоках будівлі розмістяться сучасні тренажери, що імітують повну роботу будь-якого цивільного або спеціалізованого судна, а в третьому - величезний басейн для відпрацювання рятування на воді і навіть евакуації з впала в воду кабіни вертольота. На даху побудують загальнодоступну видовий майданчик і кафе.

На даху побудують загальнодоступну видовий майданчик і кафе

Будинок комплексу «Д» в Сніговий Паді

У 2019 м буде зданий один з об'єктів багатостраждального комплексу «Д» в мікрорайоні Снігова Долина. Терміни введення в експлуатацію 11-поверхового будинку - з 30 вересня по 31 грудня 2019 року. Весь комплекс «Д» планується здати тільки в 2020 році.

Забудовником житлового комплексу, який став довгобудом, є «Пріморкрайстрой». Квартири мешканці повинні були отримати ще влітку 2017 року, але робота затягнулася, а потім і зовсім встала. У 2018-му будівництво активізувалася, до роботи залучили підрядника ТОВ «Східний ПРОМІНЬ». В адміністрації Приморського краю на добудову комплексу «Д» компанії планують виділити 2,5 млрд рублів.

Нагадаємо, стосовно колишнього директора «Пріморкрайстроя» Ігоря Сологуба завели кримінальну справу за ч. 6 ст. 290 КК РФ (одержання службовою особою хабара в особливо великому розмірі). За версією слідства, в квітні 2016 року обвинувачений одержав 2 млн рублів від комерційного директора будівельної компанії, який діяв в рамках оперативних заходів. Загальна сума хабара становила 9 млн рублів. Суд іде до сих пір.

Кооператив для вчених

У листопаді 2019 року на Російському острові планується здати селище для вчених і викладачів ДВФУ і ДВО РАН. 70 гектарів землі на Російському острові ЖБК «Острів» безоплатно передали ще після саміту АТЕС, а будівництво курирував віце-прем'єр Ігор Шувалов. У 2013 році він обіцяв, що влітку 2014 го в будинку почнуть заїжджати люди. В результаті будівництво селища почалося тільки в 2015 році і продовжується до цих пір. пайовики бояться , Що підрядник не встигне і до кінця 2019 року.

Для вирішення питання курирувати будівництво за дорученням уряду буде ДОМ.РФ (колишнє АІЖК). Директор компанії Олександр Плутнік зазначив, що розібратися з проблемою йому доручив голова ВЕБ.РФ Ігор Шувалов.

РФ Ігор Шувалов

Пляж для інвалідів

У 2019 на Санаторній повинен відкритися зручний пляж для інвалідів з дерев'яним настилом, широкими і стійкими шезлонгами, адаптованими кабінками для перевдягання та санвузлом, а також спеціальної коляскою для купання. Особливе місце відпочинку планувалося організувати ще в 2017 році, проте виникли юридичні складності, і виділені кошти були перерозподілені на інші потреби.

Слід зазначити, що на візках допомогти обіцяв Віталій Веркеенко, рішення якого останнім часом стабільно скасовуються (згадати хоча б історію з паркуванням в центрі міста), проте в такому соціально важливому питанні хочеться вірити, що пляж до наступного купального сезону все-таки буде відкрито.

Музей на Аксаковской

Філія московського історичного парку «Росія - моя історія» планують нарешті ввести в експлуатацію в квітні 2019 року. У 2017 році адміністрація Приморського краю повідомляла , Що роботи завершаться до кінця жовтня того ж року, але терміни зрушилися на 2018 й - будівлі була потрібна реконструкція. В цьому році робочі теж не встигли.

За інформацією крайової адміністрації, після проведення всіх робіт на Аксаковской, 12 встановлять мультимедійне обладнання: сенсорні столи і екрани, місткі кінотеатри, лайтбокси, колажі, проектори, планшетні комп'ютери та багато іншого. У підготовці експозиції будуть використані прийоми відеоінфографікі, анімації, тривимірного моделювання і цифрових реконструкцій. У приморському історичному парку, як і в московському, будуть представлені чотири виставки, присвячені різним історичним періодам, - «Рюриковичі», «Романови», «Від великих потрясінь до Великої Перемоги» і «Новий час».

Планується, що парк стане майданчиком для проведення круглих столів, вікторин, крайових олімпіад і конкурсів для школярів, тут же будуть проходити курси підвищення кваліфікації і майстер-класи для вчителів.

Яхтовий порт і стоянка для маломірних суден

У вересні 2019 го планується завершити будівництво яхтового порту і стоянки для маломірних суден на 400 місць. Роботи ведуться резидентом вільного порту на пляжі бухти Федорова, який був закритий забором більше 10 років. Відсипання нової загальнодоступної набережній почали від готелю «Хаятт» на початку листопада. На березі, крім марини, з'являться адміністративні і торгові центри, дитячі майданчики і кілька паркінгів.

Спасо-Преображенський кафедральний собор

У 2019 м (точна дата не визначена) планується завершити будівництво Спасо-Преображенського кафедрального собору. В даний час на об'єкт підняли купола і центральний хрест.

Храм біля центральної площі висотою 67 метрів вміщатиме близько 2000 чоловік, його будівництво ведеться ще з 2011 року. У 2012 році митрополит Владивостоцький і Приморський Веніамін здійснив чин закладки каменя у фундамент майбутнього собору, але вже через два роки роботи призупинилися через нестачу коштів. єпархія неодноразово зверталася до парафіян з проханням не припиняти пожертви на будівництво. В результаті кошти на добудову собору виділила «Тихоокеанська Інвестиційна Група» (ПАТ «ТИГР»), президентом якої є екс-губернатор Примор'я Сергій Дарькін.

В результаті кошти на добудову собору   виділила   «Тихоокеанська Інвестиційна Група» (ПАТ «ТИГР»), президентом якої є екс-губернатор Примор'я Сергій Дарькін

Туалет на Спортивній набережній

Незважаючи на те, що точні терміни здачі туалету на набережній Спортивної гавані поки невідомі (підрядник каже, що будівництво буде завершено найближчим часом), ми з усіх сил тримаємо кулачки, що це трапиться вже в 2019 році і туалет нарешті відкриє свої гостинні двері для жителів і гостей Владивостока.

За благоустрій громадського туалету на набережній Спортивної гавані владівостокцев проголосували 18 березня, тоді ж, коли вся країна вибирала президента Росії. На реконструкцію занедбаного приміщення за програмою «Формування комфортного міського середовища» виділили понад 12 мільйонів рублів. До роботи підрядник приступив 20 липня, а закінчитися ремонт повинен був 16 листопада. На жаль, до кінця робіт ще далеко. У мерії Владивостока відзначили , Що «невелика затримка сталася з виробничих причин».