Реклама
Реклама
Реклама

Життя в Англії - Як працюють і живуть люди на острові?

  1. Зворотний бік життя буває різною Як правило, всілякі картинки, які малюють в уяві росіян співробітники...
  2. Найпрестижніші професії
  3. З чого складаються витрати
  4. Від зарплати до зарплати
  5. Іпотека - для більшості мігрантів недосяжна мрія
  6. Наші люди за кордоном

Зворотний бік життя буває різною

Як правило, всілякі картинки, які малюють в уяві росіян співробітники туристичних агентств і контор по сприянню в працевлаштуванні, в значній мірі розходяться з реальністю. Навіть відвідавши берега Туманного Альбіону в якості туриста, не можна пізнати життя в Англії таким, яким воно в реальності.

І лише перебравшись жити в цю країну, почавши там працювати і заробляти собі на хліб насущний, можна ознайомитися з так званої виворотом життя, з тим, що ховається за прекрасним фасадом.

Не можна сказати, що така виворіт суцільно складається з негативних вражень. Це, скоріше, накопичений досвід, який люди отримують, в тому числі, набиваючи собі гулі.

Зарплата і податки

Перше питання, яке задають росіяни, охочі дізнатися про особливості життя в Англії - це зарплата. У столиці Англії вона вище, однак, вище тут і все інше. Так що, якщо брати процентне співвідношення зарплати і вартості життя, то результат вийде однаковим.

Мінімальна зарплата, на яку можна розраховувати тим, хто хоче працювати в цій країні, становить 6,19 на годину, без податків.

Якщо брати до уваги, що розмір податку на англійську «мінімалку» становить 10 відсотків, то в місяць виходить 884. Як показує практика, яку проходять російські в Англії, цієї суми достатньо, щоб зняти не найкращу кімнату на лондонській околиці, сидіти на хлібі і картоплі і мати мінімум кишенькових грошей.

Якщо витрати на харчування підвищити, то кишенькові гроші зникнуть. Податки в Англії є гнучку систему, намертво прив'язана до рівня заробітку. Залежно від того, як працювати, вони варіюються в межах 20-54 відсотка.

Тобто, найбільші багатії відстібають в бюджет більше половини від заробітку. І це - лише перше підтвердження того, що особливості життя в Англії помітно відрізняються від російських національних особливостей.

Найпрестижніші професії

Найпрестижніші в плані грошей професії - це юрист, фінансист і лікар. Причому мається на увазі тільки той юрист, який, в ранзі адвоката, має можливість працювати на себе, побудувавши для цього гідну практику.

У столиці Англії такий юрист може отримувати близько 50-70 тис на рік, а якщо це робота в міжнародній компанії - то 100 тис.

Втім, не варто сильно спокушатися, оскільки вимогливий роботодавець за такі гроші здирає три шкури в такому темпі, до якого росіяни не звикли.

Лікар, який працює на державній службі, також отримує близько 50-70 тис. А щоб отримувати 100 тис і більше, треба працювати управлінцем, директором компанії або партнером. Мабуть, жити на такі гроші можна розкошуючи!

Учитель школи має зарплату 30 тис на рік, але в Англії, як і в Росії, заробіток залежить від багатьох складнощів, в тому числі враховується стаж. Директор навчального закладу отримує в 1,5-2 рази більше, але, погодьтеся, далеко не кожен росіянин, який побажав жити в UK, зможе працювати вчителем!

А ось представники трудових професій, тобто ті, хто може кваліфіковано працювати електриком, водопровідником або таксистом, отримують в Англії не менше, ніж юристи та лікарі. Але з однією умовою: це має бути своє ВП.

Зрозуміло, тут наводяться тільки дані «від» і «до». Визначити ж середню зарплату, на яку можна жити в Великобританії, досить складно, тут треба враховувати стать, стаж, сферу діяльності, місце проживання і так далі.

З чого складаються витрати

Давайте на час забудемо про престижні професії і порахуємо, у скільки в Англії обходиться більш-менш нормальне життя. Для цього візьмемо рівень зарплати трішки вище середнього (? 32 тис на рік) і припустимо, що вам 30 років, є диплом про вищу освіту і досить висока кваліфікація (в Англії Це не одне і те ж).

Такий «білий комірець», проживає в столиці UK, має наступні витрати на життя (беремо, знову ж таки, виходячи з практики):

  • вартість житла (візьмемо знімну однокімнатну квартиру, яка розташована не на самому відшибі), без витрат на світло, складе щомісячно приблизно? 900;
  • всі разом узяті рахунки за користування електрикою, водою, телефоном і Інтернетом виллються в суму близько? 120;
  • �плата муніципального податку -? 120 щомісяця;
  • оплата студентського позики, який студент отримує під час вступу до вузу, а потім віддає якийсь час після того, як завершив навчання і почав жити по-дорослому -? 100;
  • витрати на транспорт (проїзний в метро, ​​якщо люди пересуваються по центру міста) - 100;
  • витрати на домашнє харчування - близько? 400;
  • якщо враховувати, що жити треба з п'ятничними походами по барах (без цього у англійців ніяк не можна!), то цей вид витрат (4х50) обійдеться в € 200.

У підсумку, на руках залишається приблизно 50-60. І це - без урахування витрат на одяг, заняття спортом, медичну страховку (щоб не стояти в чергах в установах державної медицини).

Від зарплати до зарплати

Ось чому ті, хто має намір працювати і жити в UK, змушені знімати навіть не однокімнатні квартири, а окремі кімнати. Нормальна, простора кімната, а не прямокутник, в якому ледве вміщується ліжко, потягне на 600 в місяць.

Цей фактор, а також істотна економія по рахунках, дає приблизно 450 кишенькових грошей. Таке життя в Англії надає можливість хоча б раз на тиждень поїсти в ресторані (100), купити трохи одягу (100) і з'їздити до друзів, які можуть жити в іншому місті (100).

Втім, це можуть бути поїздки на лоно природи, що, втім, обійдеться приблизно в стільки ж. До того ж п'ятничні походи по барах можна переорієнтувати на відвідування театру або кошти, які підуть на хобі.

Підсумок, в будь-якому випадку, один: навіть якщо нормально працювати, то відкладати, при повноцінному відпочинку, не виходить. Причому це - не найгірший варіант працевлаштування, а навпаки!

Якщо ж жити в Англії на 20-22 тис на рік, то зароблених грошей ледь вистачає, щоб зводити кінці з кінцями. Але ж живуть же люди!

За останні півтора десятка років їх переїхало на береги Туманного Альбіону з усіх республік, що входили до колишнього СРСР, близько 200 тисяч людей!

Іпотека - для більшості мігрантів недосяжна мрія

Двокімнатна квартира в столиці Англії коштує близько 300-400 тис. Перший внесок, якщо ви збираєтеся брати іпотеку з адекватними відсотками - 30-40 тис. Питання: як можна зібрати таку суму, якщо російські тут, здебільшого, змушені зводити кінці з кінцями ?

Є, правда, такі (їх багато не тільки в Англії, але і в Росії), хто живе в кредит і змушений працювати лише на погашення раніше взятої в борг у банку суми. У цьому випадку про гідну якість життя немає й мови.

Слід зазначити, що приблизно така ж ситуація складається і в інших європейських країнах. Висновок такий: якщо ви вирішили жити за кордоном, то треба налаштовуватися на енергійну роботу в поті чола при незначному мінімумі (а то і повній відсутності) розваг.

Наші люди за кордоном

Трохи про тих з наших співвітчизників, хто живе в Англії. Їх можна розділити на кілька досить характерних груп.

  • Ідейні мігранти - це ті люди, які люто ненавидять свою колишню Батьківщину. Як правило, це представники інтелігенції, гуманітарії або громадяни з технічним, але обов'язково вищою освітою. Це росіяни, які переїжджають в UK по хорошим «трудовим» візами, є фахівцями своєї справи і ставляться тут до класу «білих комірців». Здавалося б, живи собі на втіху! Але немає, на дозвіллі такі мігранти займаються тим, що обливають свою Батьківщину брудом. Є серед них і такі люди, хто змінив отриману спеціальність на професійне паплюження Росії, але їх небагато.
  • Існує також категорія так званих «пристосуванців», що перебралися жити в UK в гонитві за грошима. Зрозуміло, що весь спосіб життя їх притягнуть до досягнення головної мети. Ці російські люто ненавидять вихідців з Прибалтики, мають європейський паспорт і разом з ним відповідні бонуси. Зрозуміло, що така категорія мігрантів схильна перебільшувати як свої особисті успіхи, так і життя за кордоном.
  • Найзабавніша категорія тих, хто виїхав сюди працювати ще до або відразу після розвалу СРСР. Вони відмінно адаптувалися, непогано влаштувалися, але володіють деякою зарозуміло по відношенню до тих, хто прибув до Англії після них.
  • Представниці жіночої статі з провінції виявляються в Великобританії найчастіше за цілком життєвої причини - виходять заміж за англійців. Сюди ж можна віднести дружин висококваліфікованих фахівців, які приїхали працювати в Англію за контрактом (на п'ять років, потім можна подати документи на постійне місце проживання). Ці російські, в основному, сидять вдома, ніде не працюють, і більшу частину свого часу присвячують вихованню дітей.
  • Більш за все слід побоюватися так званих «креативників». Це ті люди, які в'їхали в Англію по підставний візі, і живуть за рахунок будь-яких видів заробітку - законних або незаконних.
  • Трохи, але з кожним роком все більше в UK представників прибалтійських країн колишнього СРСР. Прагматичні і спокійні, як і всі прибалти. приїхали в Англію працювати тому, що зі вступом їх країн в ЄС вся (або майже вся) місцева економіка там наказала довго жити.
  • Живуть в Сполученому Королівстві також цілком нормальні, адекватні росіяни. Як показує практика, таких людей тут переважна більшість. Душевні, цілеспрямовані чоловіки і жінки, якими, в першу чергу, рухає самий нормальний здоровий інтерес до всього нового. Із задоволенням зберігають культуру Батьківщини, позбавлені «понтів» і антуражу.

Схожі статті

Всі разом узяті рахунки за користування електрикою, водою, телефоном і Інтернетом виллються в суму близько?
?плата муніципального податку -?
Питання: як можна зібрати таку суму, якщо російські тут, здебільшого, змушені зводити кінці з кінцями ?