Реклама
Реклама
Реклама

Su-35: Аварія рейсу UT579 в Сочі

У ніч на суботу, 1 вересня 2018 року, в аеропорту Сочі літак Boeing 737-800 російської а / к UTair, який прямував рейсом UT579 Москва - Сочі, після посадки викотився за межі ЗПС, скотився в русло річки і загорівся

У ніч на суботу, 1 вересня 2018 року, в аеропорту Сочі літак Boeing 737-800 російської а / к UTair, який прямував рейсом UT579 Москва - Сочі, після посадки викотився за межі ЗПС, скотився в русло річки і загорівся. Катастрофа сталася в 2:57 за місцевим часом.

За даними авіакомпанії, на борту судна перебували 164 пасажири і шість членів екіпажу, серед них жертв немає. Але, за даними Varlamov News, від серцевого нападу на місці події помер один із співробітників аеропорту. Також 5 осіб перебувають у середньо-важкому стані.

У цій аварії втрачено 15-річний борт Boeing 737-800 з реєстрацією VQ-BJI. Це машина MSN 29936, випущена в 2003 році. Крайні свої рейси борт виконав 31 серпня Мінеральні Води і Самарканд.

За свідченнями очевидців, погода вчора на півдні Краснодарського краю була не самою спокійною. При цьому, як відомо, аеропорт в Адлері, за рахунок особливого перпендикулярного розташування до лінії морського берега і гірської гряди, є одним з найскладніших в Росії для виконання операцій зліт-посадка.
Таким чином, за даними «112», попередня причина аварійної посадки - складні метеоумови. З 12 до 3 ночі в районі аеропорту була сильна злива: смугу затопило, і пілоти просто не змогли загальмувати в межах ВПП. Борт вдарився об бруствер і скотився в русло річки, після чого літак завалився на бік і почалася пожежа на обох площинах крила. КВС Олексія Шнирьова і другого пілота Сергія Іванова допитують слідчі.

Посилання на відео, на якому видно пожежа через кілька хвилин після приземлення - тут ( https: //www.instagram.com/p/Bn ... ).

Відео, зняте близько борту після закінчення гасіння (видно масштаб руйнувань ВС)

Боїнг 737 зараз: фотографії з місця авіаподії в Сочі. Аеропорт на даний момент працює в штатному режимі, затримок рейсів немає. Боїнг 737 зараз: фотографії з місця авіаподії в Сочі

З викочуванням і загорянням літака в Сочі слідство розбереться. У таких справах воно розбирається завжди вичерпно. Але зрозуміти, як можна було не закрити аеродром, коли за годину виливається половина місячної норми, а бічні пориви досягають мало не 25 м / с, я все одно не можу вже зараз.