Реклама
Реклама
Реклама

Бездротова зарядка авто від Renault і Qualcomm

За заявами інженерів компанії Renault, вже через 10 років вони зможуть впровадити у виробництво і вивести на масовий ринок бездротову зарядку для автомобілів.

Згідно з отриманою інформацією, технологія бездротової зарядки для авто розробляється спільно з відомою компанією Qualcomm, яка вже не перший рік займається розробкою процесорів і різних технологій бездротової зарядки для смартфонів.

Основу технології складає спеціальне дорожнє покриття з проведеною електрикою і з вбудованими індукційними панелями. Що стосується автомобіля, то на ньому також буде розміщуватися індукційна котушка. При їзді на автомобілі між панелями котушка бере заряд, тим самим заряджаючи акумулятор автомобіля. На даний момент технологія дозволяє передавати на автомобіль, який рухається по дорозі зі спеціальним покриттям зі швидкість в 100 км / ч, до 20 кВт.

На даний момент технологія дозволяє передавати на автомобіль, який рухається по дорозі зі спеціальним покриттям зі швидкість в 100 км / ч, до 20 кВт

Інженери компанії зробили розрахунки і з'ясували, що якщо кожні 250 метрів з одного кілометра оснастити індукційними панелями, то для зарядки акумулятора автомобіля взагалі не потрібно буде зупинятися. Першу безпровідну зарядку планують встановити на автомобіль Renault Zoe, який буде представлений світу в 2020-х роках.

джерело: Autocentre.ua