Реклама
Реклама
Реклама

Як прибрати рекламу ВКонтакте?

  1. Пасхалка від розробників
  2. Видалення розширень з браузера
  3. установка AdBlock

ВКонтакте   - найпопулярніша соціальна мережа в Росії, а значить, ласий шматочок для рекламодавців

ВКонтакте - найпопулярніша соціальна мережа в Росії, а значить, ласий шматочок для рекламодавців. Але багато користувачів не беруть рекламу як таку. Чи добре це? Ні. Адже соціальна мережа, так само як і будь-який інший сайт, живе за рахунок рекламодавців і якщо користувачі поголовно почнуть блокувати рекламу, то і підтримувати такий великий і відвідуваний сайт буде не на що. Тому гарненько подумайте про те, чи варто блокувати рекламу.

А тепер давайте поговоримо про способи блокування реклами.

Пасхалка від розробників

Найпростіший спосіб позбутися від набридливої ​​реклами - це клікнути кілька разів безпосередньо на сторінках ВКонтакте. Це свого роду пасхалка, про яку подбали розробники сайту. Навіщо? В інтернеті ходять різні думки з цього приводу, в тому числі подейкують, що це було зроблено випадково. Ми ж схиляємося до того, що розробники ВК має намір залишили вибір своїм користувачам. Як би там не було, проробляємо наступне.

Заходимо на сторінку в ВК і натискаємо на вкладку "Мої налаштування». Перед вами відкриється вкладка «Загальне» - залишайтеся на ній.

Скролл в самий низ сторінки, знаходимо пункт «Регіональні настройки» і вибираємо або радянський, або дореволюційний мову (вони знаходяться найостаннішими). Натискаємо на кнопку «Змінити» і, вуаля, реклама зникла. Ось така корисна фішка від творців ВК.

Ось така корисна фішка від творців ВК

Видалення розширень з браузера

Наступний варіант - це встановлені розширення в браузері. Сенс простий. Наприклад, встановлюється розширення для скачування музики з популярних сайтів, після чого користувач починає бачити безліч всілякої реклами, причому навіть на тих сайтах, де її ніколи не було. Як ви могли здогадатися, справа саме в розширеннях, які окрім своєї основної функції додатково показують рекламу. І навіть якщо у вас стоїть блокувальник реклами, в даному випадку він не допоможе - реклама все одно буде показуватися. Найцікавіше, що все одно буде винен користувач, так як він сам прийняв умови розробників розширення.

Вихід? Все вірно - потрібно видалити вказане розширення або як мінімум його відключити і включати тільки в той момент, коли воно вам дійсно потрібно.

А як з'ясувати, яке саме розширення показує рекламу? По черзі вимикати кожне з них. Або можна вимкнути одразу всі розширення і по черзі включати їх, поки не знайдете те, що показує рекламу.

До речі, подібні розширення можуть показувати різну рекламу, включаючи навіть випадають блоки на сторінці. І це, між іншим, не вірус, як думають багато хто, а цілком собі звичайне розширення для браузера.

Як знайти розширення? Наприклад, в Mozilla потрібно відкрити «Інструменти» - «Додатки» - «Розширення». У Google Chrome - натиснути клавішу «Налагодження та управління», вибрати розділ «Розширення».

установка AdBlock

власне, про встановлення AdBlock для браузерів ми вже писали, так що коротко повторимо.

AdBlock - це спеціальне розширення для більшості відомих браузерів, яке дозволяє блокувати завантаження різних елементів сторінки, включаючи настирливу рекламу. Це одне з найпопулярніших розширень для браузерів в даний час.

Що б встановити це розширення в браузер, необхідно відкрити браузер, зайти на Яндекс або Google, в пошуковому рядку ввести запит adblock і зайти на сайт під назвою adblockplus.org (зазвичай він знаходиться на першому рядку в пошуку, не рахуючи реклами, але що б не помилитися, можете зайти за прямим адресою).

Після того, як ви потрапите на сайт, вам залишиться лише натиснути на кнопку «Встановити для ...».

Пам'ятайте, що система автоматично визначить ваш браузер, так що помилитися не вийде. Ну а потім, після установки розширення, вам взагалі не треба нічого робити - просто відвідуйте свої улюблені сайт і на них не буде ніякої реклами за рідкісним винятком, коли веб-ресурси знаходяться в білому списку AdBlock.

До речі, є платні аналоги AdBlock, але чи варто за них платити, вирішувати тільки вам.

*****

Ось, власне, і все. Якщо у вас виникли будь-які питання по боротьбі з показом реклами, можете задавати їх за допомогою коментарів.

Чи добре це?
Навіщо?
Вихід?
А як з'ясувати, яке саме розширення показує рекламу?
Як знайти розширення?