Реклама
Реклама
Реклама

А взагалі, навіщо потрібен блог?

  1. Що подобається пошуковим системам?
  2. Що дає новинний розділ (блог) для сайту?
  3. Не хочу блог, буду міняти текст на наявних сторінках
  4. короткий висновок

При замовленні сайту наші клієнти часто задають питання: А навіщо мені розділ з новинами на сайті При замовленні сайту наші клієнти часто задають питання: А навіщо мені розділ з новинами на сайті? В очах простого замовника наявність блогу на сайті - це зайвий функціонал. Але чи так це? Давайте розберемося докладніше.

Що подобається пошуковим системам?

Пошукові системи прагнуть показати користувачеві максимально точну відповідь (список сайтів) на його запит. Отже, і Яндекс і Google вибирають ті сайти, які більш релевантні (більше відповідають) запиту того чи іншого користувача.

Один із критеріїв у пошукових систем такий: «Ваш сайт повинен розвиватися. »Це означає, що на сайт повинні приходити користувачі, їм повинен подобатися контент сайту, що виражається в мінімальній кількості відмов (користувач зайшов на сайт і швидко його покинув), збільшенні часу, який користувач провів на сайті і т.д. На «живому» і країнам, що розвиваються сайті також повинен з'являтися новий контент, нові сторінки. Якщо на сайті немає нового контенту, то пошукові системи втрачають інтерес до такого сайту.

Уявімо, що у Вас є сайт з певною кількістю послуг. Зовсім неважливо, яке їх (послуг) кількість: одна, дві, п'ять, десять. Важливим є те, що ці послуги шукають користувачі, вводячи в Яндекс і Google якісь запити. Оптимізувати одну сторінку з послугою під сотню подібних пошукових запитів далеко не завжди вийде, і в цьому випадку чималу роль відіграватиме саме новинний розділ.

Що дає новинний розділ (блог) для сайту?

Новинний розділ дає можливість додавати на сайт нову інформацію про Вас, про Ваші послуги, товари, новини з життя Вашої компанії. Прийшла нова партія товару? Чому б не опублікувати про це невелику новина? Надали послуги відомому клієнтові? Розкажіть про це на своєму сайті, доповніть розповідь фотографіями, подячним листом.

Для інтернет-магазинів блог дає можливість публікувати огляди на товари, описуючи їх переваги, показуючи товар у всіх ракурсах на фотографіях або відеоролику. Для Яндекса і Google дуже важливо, щоб на сайті з'являлися нові сторінки.

Аналогічна ситуація і з корпоративними сайтами, що надають лише послуги. Користувач може бути не готовий ще до замовлення послуги та шукає детальну інформацію про щось. Він знаходить Вашу інформаційну статтю, читає її і, по-перше, дізнається про Вас і Вашої компанії, по-друге, отримує розгорнуту відповідь на його запитання, а по-третє, Ви отримуєте певний кредит довіри від такого користувача. Тим самим, підвищується ймовірність, що користувач, який прийшов на Ваш сайт, купить у Вас товар або замовить послугу.

Ще один важливий аспект - пошукові системи відстежують і аналізують безліч факторів , Включаючи загальну відвідуваність Вашого сайту і інтерес з боку відвідувачів. Бачачи, що Ваш сайт цікавий людям, пошукові системи будуть його частіше показувати, ставлячи на більш високі позиції в порівнянні з конкурентами.

Не хочу блог, буду міняти текст на наявних сторінках

Іноді ми чуємо і такий аргумент, особливо якщо мова йде про сайті послуг. Дійсно, можна періодично оновлювати інформацію на сторінках сайту, але такий підхід має істотний недолік. Часта зміна тексту на основних сторінках в очах пошукових систем може зійти за переоптімізацію. У цьому випадку позиції сайту будуть то поліпшуватися, то погіршуватися. І в кінцевому підсумку пошукові системи можуть перестати показувати Ваш сайт в першій десятці (двадцятці) сайтів, відсунувши його подалі.

короткий висновок

При створенні сайту не відмовляйтеся від блогу. Сайт, на якому немає будь-яких змін, приречений на забуття. До того ж саме просування сайту - нешвидкий процес і за допомогою блогу можна завойовувати не тільки позиції в Яндексі або Google, але і уми Ваших клієнтів. Замовити створення сайту Ви можете в нашій компанії. Наші фахівці допоможуть Вам з просуванням сайту , а також з наповненням і написанням новин, статей, оглядів .

Залишити заявку на створення сайту

Що подобається пошуковим системам?
Що дає новинний розділ (блог) для сайту?
Але чи так це?
Що подобається пошуковим системам?
Що дає новинний розділ (блог) для сайту?
Прийшла нова партія товару?
Чому б не опублікувати про це невелику новина?
Надали послуги відомому клієнтові?