Реклама
Реклама
Реклама

Як купити недорогу квартиру в Підмосков'ї?

  1. зміст: 1. Стан підмосковного ринку житлової нерухомості. 2. Перспективність інвестування в нерухомість...
  2. 2. Перспективність інвестування в нерухомість Підмосков'я.
  3. 3. Первинне або вторинне житло доцільніше купувати.
  4. 4. На якій стадії готовності вигідніше купувати квартиру?

зміст:
    1. Стан підмосковного ринку житлової нерухомості.
    2. Перспективність інвестування в нерухомість Підмосков'я.
    3. Первинне або вторинне житло доцільніше купувати.
    4. На якій стадії готовності вигідніше купувати квартиру?
    5. Переваги та недоліки підмосковного ринку нерухомості.
    6. Як вигідніше придбати житло в Підмосков'ї?
    7. Безпечна покупка квартири в Підмосков'ї.
    8. Юридичні аспекти угоди купівлі-продажу нерухомості.
    9. Порівняльні характеристики житла в Московській області і інших регіонах Росії.
    10. Перспективи ринку житлової нерухомості Підмосков'я.

1. Стан підмосковного ринку житлової нерухомості.

В даний час середня вартість квартир в Підмосков'ї розташувалася в діапазоні 50000-90000 рублів за квадратний метр, як вважають фахівці з нерухомості. На підставі даних джерел за підсумками 2012 року збільшення вартості квадратного метра в нових будинках склало орієнтовно 6,9%, що дорівнює 72400 рублів.

В Росреестра відзначили, що величина угод купівлі-продажу в Московській області за минули рік дорівнювала трохи більше 191000, з яких 68500 проводилися за договорами пайового будівництва. Крім того, рекордні результати відзначені і на іпотечному ринку - 153900 угод. Найбільш ліквідними виявилися квартири з невеликою площею. Популярністю користуються квартири-студії до 30 квадратних метрів, а також 1-2-кімнатні варіанти, які мають площу не більше 38-58 квадратних метрів відповідно.

Що стосується бюджету квартири, то в середньому він не перевищував 3500000 рублів, як повідомляють аналітичні агентства. На думку експертів платоспроможного попиту вистачить у населення ще на 8 років, а потім буде потрібно розширення пласта покупців. Далеко без іпотеки не піти, так як при пошуку покупців в більш глибоких шарах продавці квартир стикаються з неплатоспроможністю.

За підсумками опитування, яке проводилося Ощадбанком, переважна частина громадян може дозволити собі виплачувати щомісяця по 35000-40000 рублів, тому вартість квадрата не повинна бути більше 50000 рублів. Ринок нерухомості за вартістю 80000 рублів за квадратний метр скоро пропаде, отже, важливо навчитися зводити більш дешеве житло.

Зростання кількості угод купівлі-продажу квартир в Підмосков'ї за підсумками минулого року виявився меншим, ніж в столиці, склавши 3,4% проти 6%. Хоча слід уточнити, що підмосковний ринок приблизно в п'ять разів більше московського. Він приваблює покупців великим вибором і порівняно невеликими цінами. У зв'язку з цим 50% квартир в підмосковних новобудовах купують саме москвичі. Підмосковний ринок квартир відрізняє як великий вибір, так і вартість, яка значно нижче, ніж в Москві.

На сьогоднішній день, на думку фахівців московських агентств нерухомості, кількість виставленого на реалізацію вторинного житла в Підмосков'ї становить понад 55000 квартир, з яких приблизно 28% об'єктів нерухомості вийшли на ринок протягом тільки березня 2013 року На сьогоднішній день, на думку фахівців московських агентств нерухомості, кількість виставленого на реалізацію вторинного житла в Підмосков'ї становить понад 55000 квартир, з яких приблизно 28% об'єктів нерухомості вийшли на ринок протягом тільки березня 2013 року.

Ціни на житло в Московській області, якщо говорити про вторинної нерухомості, протягом березня поточного року практично не змінилися. Слід зазначити, що найстрімкіше житло подорожчало в Серпухові, Московському, Воскресенську, а також в Електросталі. Незначне падіння цін на житлову нерухомість, при цьому, було зазначено експертами в Раменському, Одинцово і Пушкіно.

Як повідомляють багато експертів ріелторських компаній, придбати квартиру в Московській області на ринку вторинного житла в середньому в даний час можна за вартістю 87200 рублів за 1 квадратний метр. Виходячи з усіх отриманих даних, вторинне житло менш популярно в Підмосков'ї в порівнянні з новобудовами.

2. Перспективність інвестування в нерухомість Підмосков'я.

Хоча ціни на житлову нерухомість Підмосков'я поки відносно стабільні, але виникає все більше факторів, які при небажаному розвитку подій можуть викликати стагнацію і зміна вартості житла.

Викликає побоювання макроекономічний фон з знову згущаються хмари. «Фіскальний обрив» в Америці, параліч влади в Італії, проблеми з боргами на Кіпрі та інших держав Південної Європи - результатом цих обставин можуть бути не тільки короткочасні труднощі на фінансових ринках, а й колосальний криза з усіма витікаючими наслідками для російського ринку нерухомості.

Поки інвестування в квартири Підмосков'я залишається перспективним. Робити вкладення можна з метою здачі нової квартири в оренду. Це найбільш простий вид вкладення грошових коштів з мінімальними ризиками, і підходить він навіть людям, недостатньо добре розбирається в правилах бізнесу.

Окремим випадком інвестування можна назвати покупку квартири в кредит Окремим випадком інвестування можна назвати покупку квартири в кредит. Перевагами даного виду є те, що зберігається частина необхідних первинних грошей, і при ефективному їх розподілі є отримання гідної інвестиційної віддачі. Але не можна не помітити те, наскільки ризикований аналогічний підхід, якщо враховувати, що людині доведеться самостійно в більш стислі терміни знаходити орендарів і вирішувати питання з оплатою, а також періодично здійснювати ремонт приміщення.

Крім того, вигідно інвестування грошей в покупку нерухомості, що будується. При цьому, можливо придбання на початковому етапі будівництва і подальший продаж через кілька років готової квартири.

Протягом минулого року Ленінградське шосе виявилося в лідерах за рівнем попиту на квартири. За кількістю запитів цей напрямок обганяє тільки південний захід Підмосков'я, частці якого належить 19% попиту. Посприяли багато в чому цьому перспективи вдосконалення транспортної ситуації.

Квартири в Московській області доступні людині середнього достатку, має стабільний заробіток, завдяки чому трикімнатна квартира в Підмосков'ї за вартістю своєї порівнянна з ціною двокімнатної квартири в столиці, хоча і не в самому центрі.

Саме тому, нове житло тут привертає сьогодні багатьох зацікавлених покупців, які вміють і бажають інвестувати в нерухомість раціонально і правильно. Характерно, що на поточний момент в Підмосков'ї працює активно одночасно велику кількість фірм-забудовників, завдяки чому на цій території нові будинки будуються з завидною постійністю.

Це, звичайно, не може не радувати потребують комфортабельному і сучасному житло.
Не тільки привабливою ціною славиться нерухомість в Підмосков'ї. Незаперечною перевагою проживання там є сприятлива екологічна ситуація, яка непорівнянна з тяжкої обстановкою в епіцентрі російської столиці. Це обумовлено близькістю новобудов до великих лісових масивів, не тільки очищує атмосферу, але і наповнює її унікальним запахом.

За словами професійних експертів, перспективи у житлової нерухомості в Московській області неймовірно великі, через що в самому найближчому часі різниця ціни квартир в Підмосков'ї і Москві буде зменшуватися значними темпами, а це змушує купувати людей нове житло вже в даний час.

Успіх в бізнесі - це успіх і в житті Успіх в бізнесі - це успіх і в житті.

Так успішному підприємцю доводиться багато працювати, щоб домогтися успіху, але всі його праці будуть винагороджені свободою!
Свободою вибору, свободою обдуманих дій.
подивіться як вигідно купувати нерухомість в Іспанії.

3. Первинне або вторинне житло доцільніше купувати.

Як підрахували експерти по ринку житлової нерухомості, в даний час більше 25% покупців прагнуть продавати квартири на вторинному ринку і потім купують житло в новобудові. Нерідко це пов'язано з бажанням трохи поліпшити житлові умови, а також з метою роз'їхатися.

Середня вартість на вторинному ринку житла Підмосков'я сьогодні вище, ніж в новобудовах. У той же час, важливо відзначити, що квартири в нових будинках дорожчають стрімкіше. "Вторинний ринок" за рік збільшилася в ціні на 8%, тоді як середня вартість на первинному ринку зросла на 10%.

Якщо міркувати про конкретні проекти на ринку первинного житла, то зростання цін по окремих новобудов Москви і Підмосков'я склав 20%. Багато в чому це обумовлено стрімкими темпами будівництва і збільшенням об'єктів в стадії готовності.

Приблизно 50% людей, які звертаються в ріелторські компанії, мають бажання реалізувати власні квартири на вторинному ринку для того, щоб інвестувати в новобудову з метою збереження і примноження грошей. Хоча, звичайно, основна частина людей робить покупку для подальшого проживання. Їх більше, тому що на ринку з'явилися вигідні пропозиції з відмінною ступенем обробки.

Дійсно, на сьогоднішній день підмосковний вторинний житловий фонд в структурі масового житла значно застарів і на 60% представлений будівлями радянського періоду. Сучасні будинки будують за передовими технологіями з більш комфортними плануваннями, а також новими системами опалення. На перших етапах будівництва квартиру в підмосковній новобудові можна придбати на порядок дешевше в порівнянні з житлом на вторинному ринку, що знаходиться в тому ж самому місці.

Особливість подібних угод в тому, що є присутнім необхідність бронювання житла на той період, протягом якого реалізується квартира на вторинному ринку Особливість подібних угод в тому, що є присутнім необхідність бронювання житла на той період, протягом якого реалізується квартира на вторинному ринку. В іншому випадку зростання вартості за цей період може скласти 15%, що повністю знецінить дохід від продажу. Багатьом покупцям, незважаючи на продаж житла на вторинному ринку, може знадобитися додаткова підтримка за допомогою іпотечного кредиту, і тоді вже в угоді беруть участь 3 елементи: первинне, вторинне житло і іпотечна компанія.

Характер інфраструктури має особливості як при покупці, нового, так і вторинного житла. Купуючи квартиру в недавно побудованому будинку, покупець, як правило, не має точного уявлення про те, хто буде проживати неподалік від нього.

Разом з цим, забудовники не завжди готові надати вичерпні дані про наявність освітніх, спортивних, торгових, розважальних та інших установ в мікрорайоні, а також про те, чи будуть ще в мікрорайоні з'являтися нові будинки. При покупці житла на вторинному ринку присутня можливість попередньо дізнатися потенційних сусідів, оцінити околиці і уточнити у ріелтора характеристики району.

Таким чином, в будь-якому випадку остаточне ухвалення рішення залежить не тільки від виду об'єкта нерухомості, але ще і від його вартості, стану, місця розташування, інфраструктури та інших факторів, розібратися з якими без участі професійних фахівців не завжди буде просто.

4. На якій стадії готовності вигідніше купувати квартиру?

Звичайно, можна вважати, що купувати житло в Підмосков'ї найвигідніше на самій початковій стадії будинкового будівництва. Пріоритетним орієнтиром вважається вартість квадратного метра. Але тут існують певні моменти, які можуть збільшити ступінь ризику при купівлі, до яких відноситься правильний вибір забудовника.

Якщо розглядати варіанти на котлован стадії будівництва, то власником нерухомості стати в Московській області можна навіть з бюджетом до 2000000 рублів, що не може не викликати підвищений інтерес у потенційних покупців.

За даними експертів до кінця минулого року на стадії котловану зазначалося близько 35% від загального числа пропозицій на первинному ринку Підмосков'я або орієнтовно 2000000 квадратних метрів житла. А якщо враховувати будинку і на інших ранніх етапах зведення, наприклад, на стадії фундаментних робіт або зведення перших поверхів, то, як вважають аналітики, обсяг розглянутих новобудов дорівнює більш 17000000 квадратних метрів житла. Обсяг пропозицій на нульовому циклі, починаючи з середини 2012 року, збільшився на 29,7%, а з моменту закінчення 2011 року - на 71,9%.

Серед пропозицій, що розташовуються на самому старті, присутні і нові проекти, яких приблизно 10% від загальної кількості підмосковних забудов Серед пропозицій, що розташовуються на самому старті, присутні і нові проекти, яких приблизно 10% від загальної кількості підмосковних забудов. Нові корпуси розташовуються в відмінно відомих масштабних комплексах. Як вважають фахівці, більше 90% нових будівельних об'єктів - це чергові корпусу в проектах комплексної забудови, і в даний час в будь-якому масштабному проекті купити можна квартиру різного ступеня готовності, починаючи від котловану і закінчуючи повною здачею будинку.

Пропозиції на нульовому циклі можна побачити по всіх напрямках від столиці, причому як на безпосередньо близькій відстані від МКАД відстані, так і у віддалених місцях Підмосков'я, хоча більшість пропозицій житла розташовується близько від Москви. Таких об'єктів, на думку експертів, близько 93% від усіх пропозицій на стадії котловану.

Але безпосередньо новобудови і на інших етапах будівництва в ближньому Підмосков'ї переважають, де девелоперська активність є максимальною. На відстані до 15 кілометрів від МКАД розташувалися 59,5% новобудов на початкових стадіях будівництва, хоча в цій територіальній зоні знаходиться і провідне пропозицію первинного ринку квартир МО - 57% корпусів. У безпосередній близькості від МКАД в Підмосков'ї зосереджено 81,5% всіх нових об'єктів житла, тоді як на частку далеких частин Московської області припадає лише 5%.

Сподіваємося, вас зацікавить повне керівництво для тих, хто хоче купити нерухомість на Чорноморському узбережжі:   «Нерухомість Сочі - як купити правильно» Сподіваємося, вас зацікавить повне керівництво для тих, хто хоче купити нерухомість на Чорноморському узбережжі: «Нерухомість Сочі - як купити правильно»?

Дуже цікава стаття про те, як створити успішний і прибутковий бізнес в інтернеті, а потім купити собі нерухомість на море. тут >>

Найбільша кількість новобудов на нульовому циклі будівництва в даний час спостерігається в містах Чільне, Подольск, Балашиха, Люберці, Залізничний, Красногорськ, Химки, Одинцово, Митищі, тоді як в далекому Підмосков'ї пріоритети віддаються Чехову, Бронниці, Солнечногорську і Лобні. Серед об'єктів нового житла на стадії котловану лідируюче положення належить північному напрямку.

Одним з основних пунктів у разі придбання житла на початковому етапі зведення можна назвати пошук надійного забудовника, який досконально і в строк виконає всі свої зобов'язання, дозволивши заїхати в нову квартиру в обумовлені заздалегідь терміни.

продовження Часть №2 >>

4. На якій стадії готовності вигідніше купувати квартиру?
4. На якій стадії готовності вигідніше купувати квартиру?
6. Як вигідніше придбати житло в Підмосков'ї?
4. На якій стадії готовності вигідніше купувати квартиру?