Реклама
Реклама
Реклама

Повідомлення про перехід на ССО в 2019 році

  1. Бланк повідомлення (заяви) про перехід на спрощенку з 2019 роки для ІП і ТОВ
  2. В який термін подати повідомлення 26-2-1
  3. Зразок повідомлення про перехід на спрощенку з 2019 року
  4. Працюючі на ОСН компанії та ВП
  5. Зразок заповнення форми 26-2-1 на 2019 рік для ТОВ
  6. Зразок заповнення форми 26-2-1 на 2019 рік для ІП
  7. Новостворена компанія або ІП
  8. Хто і як заповнює повідомлення про перехід на спрощену систему оподаткування з 2019 роки (детальна...
  9. Особливості заповнення бланка заяви на спрощену систему оподаткування для ТОВ
  10. Коли подається заява про перехід на ССО при реєстрації ТОВ в 2019 році?
  11. Особливості заяви про перехід на спрощену систему оподаткування з 2019 роки для ІП
  12. Повідомлення про перехід на ССО: де заповнити онлайн
  13. Як отримати відповідь з податкової після подачі повідомлення про перехід на ССО

Перейти на ССО вже працюють фірми (ТОВ, АТ) та ВП можуть в 2019 році

Перейти на ССО вже працюють фірми (ТОВ, АТ) та ВП можуть в 2019 році. Знову зареєстровані ІП та організації мають право почати застосовувати спрощенку відразу після реєстрації. Щоб перейти на ССО, подайте в ИФНС повідомлення про перехід по формі 26.2-1. Завантажити бланк і подивитися зразок повідомлення (його ще називають заяву) можна у нас на сайті.

Бланк повідомлення (заяви) про перехід на спрощенку з 2019 роки для ІП і ТОВ

Заповнити бланк онлайн ви можете за допомогою програми "Спрощенка 24/7". Після чого програма перевірить заяву на помилки і його можна буде роздрукувати на принтері або зберегти в Ексель файлі.

Заповнити повідомлення онлайн

Бланк повідомлення можна знайти на сайті податкової інспекції і в будь-якій правовій базі. Також можна завантажити бланк у нас на сайті.

При подачі заяви слід перевірити актуальність форми. На даний момент діє бланк документа, затверджений наказом ФНС РФ 02.11.2012 № ММВ-7-3 / 829 @. Дана форма є рекомендованою, а не обов'язковою. Але має сенс застосовувати саме її, т. К. Розроблена вона на підставі діючих норм законодавства.

Наш бланк підготовлений на основі шаблону ФНС, тому будь-яка інспекція його прийме. Даний бланк використовують та ВП, і організації (для ТОВ і АТ).

В який термін подати повідомлення 26-2-1

Якщо компанія або ІП працює на загальному режимі, то перейти на спрощенку вона може тільки з 1 січня 2019 року. Новостворена компанія (ІП) - з дня створення.

Працююча в 2018 році компанія подає повідомлення за терміном 31 грудня 2018 року.

Для знову зареєстрованих ТОВ та ВП терміни подачі заяви про перехід на ССО становлять 30 календарних днів з дня реєстрації. Наприклад, компанія зареєстрована 30 грудня. Значить, термін подати повідомлення - не пізніше 29 січня 2019 року.

І в першому, і в другому випадку, в ИФНС за місцем обліку подається повідомлення за формою 26-2-1.

Якщо запізнитися з подачею повідомлення, то наступна можливість для переходу з'явиться лише 1 січня 2019 року.

Зразок повідомлення про перехід на спрощенку з 2019 року

У формі 26.2-1 потрібно вказати обраний об'єкт оподаткування, залишкову вартість основних засобів і розмір доходів. Останні два види відомостей вказуються станом на 1 жовтня 2018 року.

Працюючі на ОСН компанії та ВП

При переході на спрощенку з ОСН з 2019 року в повідомленні 26.2-1 організації та ВП повинні вказати:

  1. вибраний об'єкт оподаткування;
  2. залишкову вартість основних засобів станом на 1 жовтня 2018 года;
  3. розмір доходів за 9 місяців 2018 року.

Для переходу ІП на ССО розмір доходів підприємця і вартість його активів значення не мають. Однак ми радимо вказати дані, щоб не ризикувати.

В осередку "переходить на спрощену систему оподаткування" вкажіть цифру "1".

Зразок заповнення форми 26-2-1 на 2019 рік для ТОВ

Для зручності ви можете ознайомитися із заповненням форми 26.2-1 на прикладі підприємства, яке переходить на спрощенку з 1 січня 2020 року і бажає платити податок з доходів за вирахуванням витрат. У 2019 організація (ТОВ) сплачує податки за загальною системою оподаткування.

Зразок заповнення форми 26-2-1 на 2019 рік для ІП

Нижче представлений зразок форми заповнення для ІП, який застосовує в 2019 році ОСН і бажає перейти на ССО з 2020 року.

Новостворена компанія або ІП

Ті, хто відкрив свою справу, зі зрозумілих причин мають не всі дані. Основних засобів на день установи ще немає. І доходи теж будуть пізніше. Тому новим компаніям та ВП потрібно вказати тільки об'єкт за ССО, на якому вони збираються перейти. Тобто вибрати треба між доходами і доходами, зменшеними на витрати.

Знову зареєстровані компанії (ІП), які планують перейти на ССО, в осередку «Ознака платника податків» ставлять 1 за умови, що подають документ одночасно з пакетом документів на держреєстрацію бізнесу. Якщо повідомлення подається пізніше в відведені терміни, в цей осередок впишіть цифру "2".

Порядку заповнення заяви про перехід для новоствореного ІП ми присвятили окрему статтю на нашому сайті .

Хто і як заповнює повідомлення про перехід на спрощену систему оподаткування з 2019 роки (детальна інструкція)

Заявити про своє бажання застосовувати даний податковий спецрежим можуть:

  • організації;
  • індивідуальні підприємці.

Основна вимога для переходу на ССО з 2019 року - це доходи за період січень - вересень 2018 у межах 112,5 млн. Руб.

Крім того, для підприємств існує обмеження за вартістю основних засобів в момент переходу (а також протягом усього періоду застосування спрощеної системи оподаткування) - 150 млн. Руб. Мається на увазі залишкова вартість амортизується майно за даними бухгалтерського обліку. Але при цьому те, що до такого амортизується майну відноситься, визначається за нормами податкового кодексу.

Є й інші обмеження. Наприклад, штат не може перевищувати 100 осіб, а організація на спрощеній системі не має права мати філії. Інші вимоги, що пред'являються до спрощенцям, прописані в п. 3 ст. 346.12 НК РФ.

Крім звичних граф бланка, таких як ІПН, КПП, найменування, особа, яка подає повідомлення і його підпис, форма документа містить:

  1. Поле ознаки особи, яка подає документ. Це може бути код 1 (підприємства і підприємці, які здають форму 26.2-1 разом з документами на реєстрацію), код 2 (новостворені ІП та організації до закінчення місяця з дня реєстрації або ІП і підприємства, що перестали застосовувати ЕНВД) або код 3 ( юрособи або ІП, що переходять на спрощенку в звичайному порядку з відмінних від ЕНВД систем оподаткування).
  2. Поле для зазначення дати переходу. Це може бути 1 січня наступного року, дата реєстрації або перше число місяця, наступного за закінченням застосування вмененке.
  3. Поле для вибору об'єкта оподаткування - доходи або доходи за мінусом витрат.
  4. Поле для відображення інформації про доходи за 9 місяців поточного року.
  5. Поле для відображення інформації про залишкову вартість основних засобів станом на 1 жовтня поточного року.

Подати документ можна особисто, поштою або через інтернет.

Особливості заповнення бланка заяви на спрощену систему оподаткування для ТОВ

Перед подачею повідомлення про перехід ТОВ повинні обов'язково перевірити такі моменти:

  • не належать чи частки в статутному капіталі ТОВ іншим юрособам і не перевищують такі частки 25% (виняток - деякі громадські організації інвалідів, споживчі кооперативи та ін.);
  • чи не має ТОВ зареєстрованих філій;
  • не веде діяльність з п. 3 ст. 346.12 НК РФ і не суперечить іншим критеріям цього пункту.

Коли подається заява про перехід на ССО при реєстрації ТОВ в 2019 році?

При реєстрації підприємства є 2 варіанти подачі документа для переходу на спрощенку:

  • разом з документами на реєстрацію;
  • протягом 30 днів з дати реєстрації.

Коли повідомлення подається одночасно з пакетом документів на реєстрацію, то поле ІПН, а також дані про доходи і вартості основних засобів не заповнюються. В поле ознака платника податків ставиться одиниця.

Коли документи подаються вже після внесення запису в ЕГРЮЛ, то в поле ознаки платника податків ставиться двійка.

Особливості заяви про перехід на спрощену систему оподаткування з 2019 роки для ІП

Індивідуальний підприємець може не заповнювати поле повідомлення, де вказується залишкова вартість основних засобів. Вимога дотримати ліміт в 112,5 млн. Руб. в момент переходу поширюється тільки на юридичних осіб.

Разом з тим, якщо в період застосування спрощеної системи оподаткування обмеження буде досягнуто, то підприємець втрачає право залишатися на даному податковому спецрежим. Таку позицію визначив Мінфін у своєму листі від 15.06.2018 № 03-11-11 / 37040.

Повідомлення про перехід на ССО: де заповнити онлайн

Заявити про перехід на спрощену систему оподаткування можна онлайн. Індивідуальні підприємці для цього використовують особистий кабінет платника податків, а організації - ту систему обміну документами з податковою по телекомунікаційних каналах зв'язку, яким вони користуються при здачі звітності.

Слід мати на увазі, що новостворені підприємства не можуть розраховувати на подачу документа онлайн, т. К. Без реєстраційних документів отримати електронний підпис і укласти договір з оператором неможливо.

Як отримати відповідь з податкової після подачі повідомлення про перехід на ССО

Підтвердженням права на застосування спрощеної системи оподаткування є другий примірник повідомлення зі штампом ИФНС, додатком поштової опису або квитанцією про відправку документа в електронному вигляді.

Якщо цього недостатньо, то у податківців можна запросити інформаційний лист за формою 26.2-7, яке містить інформацію про те, що платник податків подавав повідомлення про застосування ССО, а також інформацію про подану ним звітності за спрощеною системою.

Реагувати якось інакше на подану повідомлення про спрощенку податківці можуть тільки при відмові. Таке може статися, якщо форма 26.2-1 подана із запізненням або платник податків не відповідає критеріям спрощенця.

Коли подається заява про перехід на ССО при реєстрації ТОВ в 2019 році?