Реклама
Реклама
Реклама

Форма Р21001. Як правильно заповнити заяву для реєстрації ІП в 2017 році?

  1. Загальні правила оформлення
  2. Структура і заповнення форми Р21001

Заповнити документи для реєстрації ІП Заповнити документи для реєстрації ІП   Однією з пріоритетних форм реєстрації бізнесу в нашій країні виступає отримання громадянами статусу індивідуального підприємця

Однією з пріоритетних форм реєстрації бізнесу в нашій країні виступає отримання громадянами статусу індивідуального підприємця. Для того щоб почати свою комерційну діяльність саме в цій формі людина зареєструватися в податковій інспекції за місцем проживання як ІП. Робиться це шляхом подачі заяви про державну реєстрацію фізичної особи як індивідуального підприємця, яке оформляється за спеціальною формою Р21001.

Загальні правила оформлення

Основним нормативним актом, що встановлює правила заповнення бланка заяви Р21001, є Наказ ФНС Росії від 25января 2012 року № ММВ-7-6 / 25 @ «Про затвердження форм та вимог до оформлення документів, які подаються до реєструючого органу при державній реєстрації юридичних осіб, індивідуальних підприємців і селянських (фермерських) господарств ».

Саме в ньому прописані загальні вимоги для заповнення документів, що подаються до податкової інспекції для здійснення різних реєстраційних дій, а також встановлені спеціальні форми таких документів.

При заповненні форми Р21001 слід враховувати наступне:

  1. Заповнити її можна і вручну і на комп'ютері. Від руки заяву заповнюється чорним чорнилом великими друкованими літерами. На комп'ютері дані вводяться заголовних шрифтом Courier New висотою 18 пунктів.
  2. Кожен символ (буква, цифра, розділовий знак) вводиться в окрему клітинку (знакоместо) відповідного поля для заповнення. При введенні текстових даних складаються з декількох слів або декількох чисел йдуть підряд між ними залишається одне знакоместо як пробілу. Якщо слово закінчується в останній клітинці рядка, то при внесенні інформації на наступному рядку в її початку необхідно пропустити одне знакоместо.
  3. Внесення в форму правок, підчисток, дописок не допускається.
  4. Роздруковувати бланк, заповнений на комп'ютері необхідно чорним чорнилом принтера. Можна при заповненні та друку використовувати спеціальне програмне забезпечення, які дозволяє при роздруку виводити на папір двомірний штрих-код.
  5. Друк проводиться тільки з одного боку аркуша паперу. Двосторонній друк не допускається.
  6. Формувати заяву потрібно після введення всіх даних. Незаповнені аркуші при формуванні в документ не включаються.
  7. Після формування документа в ньому проставляється наскрізна нумерація сторінок в форматі тризначного числа (001, 002, ..., 010, ...).

Дані вимоги є загальними для всіх форм повідомлень, повідомлень, заяв направляються до податкової інспекції в зв'язку з вчиненням реєстраційних дій щодо юридичних осіб або індивідуальних підприємців.

Структура і заповнення форми Р21001

Заява про державну реєстрацію фізичної особи як індивідуального підприємця застосовується для оформлення статусу ІП як громадянами Росії, так і іноземцями, які перебувають на території нашої країни на законних підставах.

Бланк форми Р21001 складається з трьох аркушів:

  1. Титульний аркуш.
  2. Лист А «Відомості про коди КВЕД»
  3. Лист Б на заявника (в Наказі від 25января 2012 року № ММВ-7-6 / 25 @ він не має назви).

Титульний аркуш складається з трьох сторінок і восьми розділів.

Перша сторінка призначена для введення особистої інформації про фізичну особу, який вирішив оформити статус ІП (прізвища, імені, по батькові, статі, дати і місця народження, громадянства).

Прізвище, ім'я та по батькові російським громадянами вводиться тільки російськими літерами. Іноземцями вказують свої особисті дані та російською мовою, і з використанням літер латинського алфавіту (якщо вид на проживання або дозвіл на тимчасове проживання містять подібні відомості). По батькові вказується тільки в тому випадку, якщо воно є згідно з паспортом.

У другій сторінці заяви вказується інформація про місце проживання фізичної особи, яка отримує статус ІП та відомості основного документа, що посвідчує особу заявника.

Третя сторінка необхідна для вказівки інформації про документ, який підтверджує законність перебування іноземного громадянина на території Російської Федерації. Заповнюється дана сторінка відповідно тільки іноземцями

Лист «А» заяви використовується для вказівки видів діяльності індивідуального підприємця. Коди КВЕД вказуються згідно ЄДРПОУ видів економічної діяльності ОК 029-2014 (КДЕС Ред. 2). Кожен код повинен мати не менше чотирьох знаків.

У першому розділі Ліста «А» вводиться основний вид діяльності, у другому розділі вказуються коди додаткових видів діяльності індивідуального підприємця.

Лист «Б» містить три розділи. У першому розділі вказується:

  • Інформацію про підтвердження достовірності відомостей, зазначених у документі.
  • Вибір способу отримання документів, що підтверджують вчинення реєстраційної дії або відмову в реєстрації ВП.
  • Контактні дані заявника (телефон, e-mail). E-mail вказується лише в тому випадку, якщо заявник подає документи в податкову інспекцію в електронному вигляді.
  • Підпис заявника. Вона ставиться або в присутності податкового інспектора, або у нотаріуса.

Другий розділ містить позначку податкового органу про надання документів на реєстрацію особисто заявником з наданням паспорта. А третій - позначку про нотаріальне посвідчення підпису для випадків, коли таке посвідчення обов'язково.

Важливо!

У разі неправильного заповнення форми Р21001 податкова інспекція відмовляє в реєстрації ВП.

Держмито і документи в разі відмови не повертаються. Щоб зареєструвати ВП у такій ситуації доведеться збирати папери і оплачувати мито (800) рублів знову, а це трата і часу, і грошей.

при підготовці документів для реєстрації ІП ви можете скористатися нашим сервісом «Самостійно зареєструвати ІП онлайн» . Сервіс автоматично заповнює форми введеними даними. Додатково наші юристи перевіряють заповнені бланки, тому в підсумку ви отримаєте необхідні документи, оформлені в суворій відповідності до законодавства про реєстрацію індивідуальних підприємців.

Якщо ви вирішите використовувати для оформлення документації eRegistrator.ru , То точно зареєструєте ІП з першого разу.

Заповнити документи для реєстрації ІП


Будемо вдячні вам за коментарі до цього матеріалу. Якщо ви не знайшли відповідь на своє питання або у вас є зауваження, побажання, - напишіть нам. Для нас дуже важлива ваша думка!

Корисний матеріал? Поділися посиланням!

Корисний матеріал?