Реклама
Реклама
Реклама

Концепцію благоустрою парку «Ізумрудний» в столиці Алтайського краю винесуть на обговорення городян

1 червня 2018 р 17:40

Проект благоустрою барнаульского парку «Ізумрудний» представили на засіданні робочої групи з його розвитку, яке відбулося в адміністрації міста 31 травня. У нараді взяли участь голова Барнаула Сергій Дугін, його заступники, керівники профільних комітетів, інвестори, архітектори, а також керівництво парку «Ізумрудний».

Куратор проекту Анна Ломоносова-Тайшіна повідомила, що при його розробці враховані кордону кладовищ і поховань, наявних на території парку. «Жоден з майбутніх об'єктів, які передбачається розмістити на території парку, не нанесе їм збитки», - заявила вона. За її словами, найближчим часом буде представлена концепція розвитку парку «Ізумрудний», ознайомившись з якою городяни зможуть.

В основу розробленої співробітниками новосибірського архітектурного бюро Сергія Пергаева концепції лягло назва парку - «Смарагдовий». Запропоновано слоган: «Смарагдовий» - всі грані відпочинку », повідомляють в. «Вийшов проект універсального парку, до якого увійшли відразу кілька зон: ландшафтна, дитяча, пізнавальна, спортивна, подієва і меморіальна. Такий парк поки не має аналогів в Барнаулі. Це стосується, в першу чергу, використання геоботанического регіоналізму: на одній території розмістяться кусочки стрічкового бору, степової зони і передгір'я. Проектом також передбачено кілька вхідних груп. Причому головний вхід в парк планується зберегти в первозданному вигляді. Будуть організовані додаткові паркувальні місця, кілька кафе, кімната матері і дитини, терасовані геопластики берега полюбився городянам штучного ставу. У парку передбачено прогулянковий маршрут, велодоріжки, доріжки для бігу з прогумованим покриттям, точки підключення Wi-Fi і багато іншого », - розповів архітектор компанії« Сфера »Денис Скавец. Розробники підкреслили, що в проекті немає жодного об'єкта капітального будівництва - всі будівлі в «Смарагдовому» будуть базуватися на гвинтових палях.

В ході обговорення запропонованої розробниками концепції глава міста Сергій Дугін відзначив, що сьогодні спорт, активний відпочинок, культура стають перспективними напрямками для інвестицій. «Після того як архітектори доопрацюють концепцію з урахуванням зауважень, а також максимального використання території парку в зимовий час, вона буде винесена на публічне обговорення. Один з найбільших міських парків, на мій погляд, заслуговує швидкого повернення в міське середовище », - зазначив Сергій Дугін.


1 червня 2018 р 17:40   Проект благоустрою барнаульского парку «Ізумрудний» представили на засіданні робочої групи з його розвитку, яке відбулося в адміністрації міста 31 травня