Реклама
Реклама
Реклама

Для дачників: Москва побудує на територіях СНТ 400 дитячих та спортивних майданчиків

  1. розвиваючи інфраструктуру
  2. Вибори на дачі

У садових некомерційних товариствах (СНТ) облаштують 200 майданчиків для дитячих ігор і 200 майданчиків для занять спортом. Вони з'являться на території більш ніж 30 муніципальних утворень Московської області.

На 255 об'єктах роботи вже почалися. Майданчики стануть частиною нової інфраструктури, яку створюють для комфортної заміського життя дачників і тих, хто живе в заміських будинках постійно.

Облаштовані місця для дитячих ігор і занять спортом з'являються, наприклад, в Талдомського міському окрузі, міському окрузі Наро-Фомінськ, міському окрузі Істра, міському окрузі Орєхово-Зуєво, Богородському міському окрузі, Солнечногорском муніципальному районі.

Місця під розміщення дитячих та спортивних майданчиків підібрані на прохання місцевих жителів, москвичів, які мають дітей і онуків. Їх розташування зручно і для жителів з довколишніх населених пунктів.

розвиваючи інфраструктуру

Комплексний розвиток територій СНТ, де живуть москвичі, проводиться за дорученням Сергія Собяніна. Головне завдання - зробити життя в СНТ для тих, хто їде за місто на літо або живе там постійно, такий же комфортної, як в Москві.

Ще в лютому 2018 років Москва і Московська область уклали Угоду про стратегічний розвиток Московського регіону. В рамках цього документа столиця проводить активну роботу по благоустрою СНТ. Також Уряд Москви допоможе збільшити кількість об'єктів благоустрою, соціальної та інженерної інфраструктури, автомобільних доріг в дачних селищах.

Так, наприклад, з 1 серпня московські пільговики і всі пенсіонери отримали право безкоштовного проїзду на приміських поїздах, що прямують в Московську область і назад. У тому числі і на експресах. Для пільговиків, що мають соціальну карту москвича, також доступний безкоштовний проїзд на міському наземному транспорті в Московській області.

Будинки і на дачі: як і де можна проголосувати на виборах мера Москви

На 77 маршрутах, які обслуговують СНТ, запущено 100 додаткових автобусів. Таким чином транспорт уже зараз став ходити значно частіше. А в найближчому майбутньому планується запустити автобуси по 35 новими маршрутами. На них дачники зможуть дістатися до найближчих залізничних станцій і автовокзалів.

Москва буде не тільки підвищувати транспортну доступність СНТ, а й дбати про екологію, допомагати забезпечувати чистою водою, боротися з проявами стихії - усувати затоплення. Заплановано проведення водопроводу в ті дачні селища, де це необхідно. Пожежні ставки в садових товариствах будуть очищати і упорядковувати.

Землі садівників вже забезпечили водою: побудовані мережі меліорації на 700 гектарах, зведені очисні споруди і водозабірні вузли. В СНТ будуть безперебійно подавати електрику, в тому числі в проблемні селища.

Дізнатися докладніше про те, як вдосконалять інфраструктуру СНТ для комфортного життя за містом, можна в спеціальному проекті mos.ru , А також на особистій консультації, які проводять в Підмосков'ї співробітники центрів держпослуг Москви .

До кінця літа городяни зможуть отримати консультації та популярні державні послуги в підмосковних центрах держпослуг «Мої документи». У Підмосков'ї прямо на території садівничих некомерційних товариств відкрилися міні-офіси центрів держпослуг. Вони працюють з четверга по неділю з 10:00 до 14:00.

Вибори на дачі

В цьому році проголосувати на виборах мера Москви городяни зможуть там, де їм буде зручно: не тільки в будь-якому районі міста, але і в Московській, Калузької, Тульської і Володимирській областях. У день виборів, 9 вересня, виборчі дільниці, які організовують, в тому числі і в СНТ, працюватимуть з 08:00 до 22:00.

Щоб проголосувати на виборах мера Москви не за місцем реєстрації, необхідно заздалегідь подати заяву. З 25 липня зробити це можна в будь-якому центрі держпослуг Москви, в територіальній виборчій комісії, в міні-офісах центрів держпослуг на дачних ділянках, через портал gosuslugi.ru.