Реклама
Реклама
Реклама

Розробка бізнес-плану для весільного салону

  1. З чого почати створення весільного салону?
  2. Документи для реєстрації весільного салону
  3. Приміщення для весільного салону
  4. Що потрібно для організації діяльності весільного салону?
  5. Постачальники, ринок збуту і рекламна підтримка
  6. Фінансова частина бізнес-плану
  7. планування виручки
  8. Собівартість готової продукції
  9. Чистий прибуток і рентабельність весільного салону

Перед створенням салону необхідно гарненько «промацати» місцевий ринок і знайти відповідне приміщення   З чого почати створення весільного салону

Перед створенням салону необхідно гарненько «промацати» місцевий ринок і знайти відповідне приміщення

З чого почати створення весільного салону?

Вивчаємо ринок і вибираємо приміщення для салону

Будь-який бізнес-план весільного салону починається з огляду ринку. Природно, нас цікавить кількість шлюбів, яке полягає щорічно в тому регіоні, в якому ви плануєте почати свою діяльність. Цю інформацію можна отримати у федеральній службі державної статистики. Чим більше шлюбів укладається в вашому регіоні - тим ширше потенціал для бізнесу.

Крім передбачуваної клієнтської бази обов'язково проводиться аналіз фірм-конкурентів. Для того щоб з'ясувати, чи достатньо весільних салонів в вашому місті, досить просто обдзвонити деякі з них і поцікавитися, коли вони зможуть організувати весілля. Якщо у всіх салонах черги, це означає, що у вас точно не буде проблем з клієнтами, якщо фірма зможе добре зарекомендувати себе.

Документи для реєстрації весільного салону

Для здійснення будь-якої комерційної діяльності, до якої можна віднести і весільний бізнес, необхідно зібрати низку документів. Найпростіше зареєструвати себе як індивідуального підприємця, це значно полегшує процес ведення бухгалтерського обліку. Податкова база для ІП істотно нижче, ніж у підприємств з іншими організаційно-правовими формами. Але ІП несе повну відповідальність за свою діяльність, в тому числі і особистим майном.

Кращим варіантом організації стане «ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ", в даному випадку ви будете відповідати за зобов'язаннями тільки в межах статутного капіталу. Більш складні форми організації для відкриття весільного салону недоцільні, тому що клієнтська база в основному буде складатися з фізичних осіб.

При реєстрації салону від вас будуть потрібні наступні документи:

  • Заява
  • Установчі документи (копія статуту, свідоцтво про реєстрацію ІП або ТОВ, копія установчого договору, паспорт організації, реквізити)
  • Свідоцтво про постановку на облік в податковій інспекції
  • Копія листа з Держкомстату
  • Копія картки про реєстрацію в ККМ
  • Договір про оренду приміщення
  • дозвіл держсанепіднагляду
  • Перелік послуг, що надаються, узгоджений з Держсанепіднагляду
  • Дозвіл від пожежної служби
  • Договору про надання комунальних послуг
  • паспорт БТІ
  • Дозвіл на використання зовнішньої реклами

Варто прочитати: Як скласти бізнес-план весільного агентства ?

Приміщення для весільного салону

У бізнес-плані відкриття весільного салону необхідно врахувати витрати на оренду (або покупку) і обладнання приміщення. Дуже важливо створити імідж, саме завдяки PR-компанії і «зірковості» клієнтів весільні салони стають популярними. Найкраще, якщо ваша організація буде знаходитися в живописному і зручному для під'їзду місці. Природно, до нього має бути зручно добиратися на громадському транспорті. Площа приміщення повинна бути не менше 50 кв. м, але найбільш комфортно організувати агентство можна на площі від 100 кв. м і більше.

Мабуть, більшість весільних салонів розміщуються в центрі міста, або у великих мікрорайонах. Додатковою перевагою буде розвинена інфраструктура. Приміщення, в якому буде розміщуватися салон, має бути оформлено відповідним чином. В інтер'єрі повинен переважати класичний для весілля білий колір, що сприяє і романтична обстановка.

Якщо ви плануєте демонструвати клієнтам весільні наряди, зверніть увагу на організацію освітлення - це дуже важливий параметр, адже колір сукні може значно змінюватися в залежності від освітленості. Витрати на ремонт та оформлення, яких в будь-якому випадку уникнути не вдасться - до 10 000 р на квадратний метр.

Що потрібно для організації діяльності весільного салону?

Закупівля обладнання, наймання робітників

Головне надбання весільного салону - сукні та костюми. Для того, щоб клієнт міг зробити вибір, йому потрібно надати можливість досконально вивчити наряди. Мінімальний набір обладнання включає в себе манекени, вішала, різні вітражі і скляні вітрини, подіум, примірочні кабінки, меблевий гарнітур, кілька дзеркал і обов'язково касовий апарат.

Додатково можна використовувати проектор і ПК для презентацій, каталоги та фотоальбоми, словом все для наочного уявлення вашого асортименту. Відповідно, чим ширше вибір послуг - тим більша ймовірність, що клієнт знайде для себе щось підходяще. У той же час занадто великий вибір ускладнює прийняття рішення. Підберіть золоту середину, щоб вам не було складно обслуговувати велику кількість суконь, і в той же час відвідувачі могли знайти щось особливе.

Працівники та консультанти - обличчя весільного салонаа. Звичайно ж, найкраще запропонувати весільні послуги зможе молода дівчина з приємною зовнішністю. Але найголовніше - її манера спілкування з клієнтами. Ввічливість, чуйність і природна посмішка це запорука успіху. Погодьтеся, нікому не захочеться купувати товар або послугу у людини, яка спілкується грубо і з роздратуванням. Додатково салону може знадобитися дизайнер, декоратор, фотограф, прибиральник. Вигідніше не містити всіх робочих, а співпрацювати з ними на договірній основі.

Постачальники, ринок збуту і рекламна підтримка

Для весільного салону насамперед має значення асортимент нарядів і аксесуарів. Плаття, фата, туфлі і всілякі аксесуари, без яких не обходиться жодне весілля, повинні бути присутніми в максимально можливій кількості. Співпраця з ательє з пошиття одягу - додатковий плюс, адже сукня завжди можна підігнати за розміром.

Підготовка нареченої у весіллі - важливий і відповідальний момент. Ви можете налагодити співпрацю з салоном краси, фахівцями з макіяжу, манікюру, перукарями. Вони стануть «постачальниками» додаткових послуг вашого салонаа. Клієнти люблять, коли всі питання можна вирішити на місці, а не записуватися на прийом до кожного фахівця окремо. Бізнес від цього тільки виграє.

Як уже згадувалося, переважна більшість клієнтів у весільного салону - місцеве населення. Для залучення клієнтури вам необхідно постійно підтримувати інтерес до салону за допомогою реклами. Вивіски й написи на стінах офісу - це добре, але існують і інші способи залучення клієнтів. Реклама в ЗМІ, власний Інтернет-ресурс - відмінне підмога для конкурентної боротьби.

Креативність реклами - запорука успіху будь-якої фірми. Якщо ви зможете створити свій власний стиль, слоган, логотип, який врізається в пам'ять, то це можна вважати успіхом. Використовуйте нестандартні підходи до реклами, щоб здивувати і зацікавити не тільки потенційного клієнта, але будь-якого іншого людини, незалежно від статі і віку.

Фінансова частина бізнес-плану

Основні показники діяльності весільного салону

Само собою, бізнес-план салону весільних суконь повинен містити конкретні кошторису витрат, розрахунок основних показників ефективності комерційної діяльності. Нижче представлена ​​діаграма, що відображає початкові витрати на відкриття весільного салону за один календарний рік в російських рублях. Вона містить найбільш загальні статті витрат, вирахувані за середньоринковою вартістю оренди приміщення та ремонтних робіт, а так само вартості додаткового обладнання.

Основні показники діяльності весільного салону

Разом річні витрати складуть 4 560 000 рублей.

При розрахунку щомісячних витрат слід враховувати особливості договору по орендній платі. Так, вона може виплачуватися один раз за рік, або поквартально / щомісяця. Якщо не враховувати вартість товарних запасів, частина яких можна наповнювати поступово, то щомісячні витрати зводяться до оплати оренди, заробітної плати співробітникам, комунальних послуг, реклами. Так як реклама не є обов'язковою статтею витрат, разом виходить 50 000 + 125 000 + 8 000 = 183 000 р в місяць. Залежно від області, стадії розвитку і маркетингової політики, ці витрати можуть істотно відрізнятися від наведених цифр.

планування виручки

Планування виручки - важливий етап для будь-якої фірми, так як вона є джерелом прибутку. Виручка - це всі грошові надходження весільного салону від клієнтів за надані їм послуги. Зі зрозумілих причин пік укладених шлюбів припадає на літні місяці. Отже, в цей період доцільніше залучати додаткові ресурси для обслуговування потоку клієнтів. В середньому по ринку обсяги виручки для весільних салонів представлені на графіку:

Планована виручка весільного салону

Собівартість готової продукції

В середньому за оренду весільних нарядів фірми беруть націнку від 80% до 200%, додаткові аксесуари і біжутерія можуть мати націнку до 500%. Для розрахунків використовується середня величина в 95% націнки.

Чистий прибуток і рентабельність весільного салону

Для розрахунку чистого прибутку необхідно з виручки відняти всі витрати і податки.

Середньомісячна виручка 3 310 833 Собівартість наданих послуг 1. 642 500 Валовий прибуток 1 668 333 Витрати на ЗП працівників 326 400 Витрати на ЕСН 105 300 Витрати адміністративного характеру 23 550 Оренда приміщення 600 000 Послуги бухгалтера (аутсорсинг) 12 000 Витрати на рекламу 180 000 Інші витрати 52 500 Всього витрат 1. 299 750 прибуток без урахування оподаткування 368 583 Податки (15%) 55 287,45 Чистий прибуток 313 295,55 Рентабельність 9,46%

З чого почати створення весільного салону?
Що потрібно для організації діяльності весільного салону?