Реклама
Реклама
Реклама

Бізнес-план туристичного агентства

  1. Турагентство або турфірма
  2. особливості бізнесу
  3. Реєстрація фірми
  4. концепція
  5. офіс
  6. вибір маршрутів
  7. персонал
  8. Фінансовий план
  9. Купити бізнес-план туристичного агентства

Подорожі в інші країни вже давно стали не просто частиною, а способом життя багатьох росіян Подорожі в інші країни вже давно стали не просто частиною, а способом життя багатьох росіян. І якщо досвідчені мандрівники цілком можуть організувати поїздку самостійно, то новачки або бажаючі перекласти на когось тягар відповідальності за дотримання необхідних формальностей прибігають до послуг спеціалізованих агентств. Саме на цій отримала таке поширення тенденції і прагнуть заробити деякі підприємці, а тому цілком корисним для них виявиться бізнес-план туристичного агентства. Маючи в своєму розпорядженні складений бізнес-план ви зможете зрозуміти, чи все йде за планом або потрібно проводити коригування в наслідку. Скласти такий бізнес-план ви можете самостійно, а можна купити вже готовий бізнес-план створення туристичного агентства .

Зміст статті

Турагентство або турфірма

До того як спробувати завоювати своє місце під сонцем в цьому напрямку, необхідно чітко розуміти, чим же відрізняється туристична фірма від агентства.

Якщо мова буде йти про підприємство невеликого масштабу, тоді цілком доречно буде створити туристичне агентство, яке не працює безпосередньо з готелями, перевізниками та іншими учасниками туристичного процесу, а всього лише пропонує своїм клієнтам пропозиції від різних туроператорів.

Бізнес-план туристичного агентства в такому випадку буде істотно відрізнятися від того, який належить скласти для турфірми або туроператора - вони якраз і займаються тим, що налагоджують контакти з різними курортами і базами відпочинку. Цілком логічно буде припустити, що туроператор робить деяку накрутку на вартість послуг останніх. Турагентство ж отримує прибуток на тому, що ще більше збільшує цю вартість, якщо, звичайно, не є офіційним представником оператора та не отримує від своєї роботи деякий відсоток.

До змісту

особливості бізнесу

Не можна залишити без уваги і специфічні особливості, характерні виключно для даного напрямку підприємництва:

  • наповненість ринку. Навіть без попереднього дослідження можна сказати, що компаній, що надають послуги в цій сфері, сьогодні дуже багато. Виживають лише перевірені і надійні;
  • бізнес-план туристичної фірми передбачає, що зазвичай агентство отримує 10% своїх комісійних від проданих путівок, а тому зіграти на зниженні ціни на продукт воно може лише за рахунок своєї винагороди;
  • сезонний попит. Великий куш в цій сфері можна зірвати лише в такі періоди - кінець листопада / початок грудня, друга половина квітня / перша половина травня, липень-серпень, вересень. Восени в ціні екскурсійні програми, але дохід від них не можна порівняти з тим, що підприємства отримують в високий сезон.

Крім того, компаніям в цій сфері властива градація по регіонах, а тому треба буде розв'язати, чи буде ваш бізнес-план турфірми, наприклад, присвячений підприємству, що працює тільки на внутрішньому ринку, або планується продаж пропозицій в інших країнах або навіть на інших континентах.

До змісту

Реєстрація фірми

Щоб здійснювати офіційну, яка не суперечить закону діяльність, необхідно пройти кілька етапів: Щоб здійснювати офіційну, яка не суперечить закону діяльність, необхідно пройти кілька етапів:

  • зареєструвати фірму - ТОВ (для оператора) або ІП (для агентської діяльності);
  • знайти приміщення і оформити договір його оренди;
  • отримати туристичну ліцензію;
  • стати володарем сертифікату відповідності;
  • отримати дозвіл від пожежної служби;
  • укласти контракти з туроператорами.

Бізнес-план турагентства неодмінно передбачає витрати на оформлення всіх дозвільних документів, найважливішим з яких є ліцензія. Отримати її можна буде тільки за умови, що 20% співробітників фірми мають спеціальну освіту в туристичній сфері та стаж роботи в цьому ж напрямку не менше трьох років. Те ж стосується і керівника компанії.

Сертифікат відповідності буде виданий лише за умови правильної організації діяльності офісу і оформлення самого приміщення.

До змісту

концепція

Отже, перше, що потрібно вирішити, це яку форму набуде майбутнє підприємство:

  • туристичний оператор;
  • агент;
  • змішаний бізнес.

Зразок бізнес-плану турагентства передбачає менші витрати для запуску компанії. Крім того, не зайвим буде поповнити арсенал послуг, крім продажу турів, сервісом у вигляді продажу авіа- і залізничних квитків, послугами трансферу, оформленням віз і страховки без покупки турів.

Планується, що компанія буде займатися пропозиціями на ринку пляжного, екскурсійного, освітнього і оздоровчого туризму. Доцільно буде вибрати одного оператора в кожному напрямку і працювати тільки з його продуктом.

До змісту

офіс

Наведений нами приклад бізнес-плану туристичного агентства починається з пошуку і оформлення офісу. В даному випадку відсутня необхідність дотримуватися строгого ділового стилю. Головне - створити настрій, який би підштовхнув клієнта до покупки туру, не забуваючи про дотримання вимог до зберігання персональної інформації про покупців.

Важливо, щоб всі самі видні місця в офісному приміщенні були зайняті не вашими сертифікатами та грамотами, а фотознімками задоволених клієнтів на тлі визначних пам'яток. Вдалий приклад бізнес-плану турагентства - це коли жоден відвідувач не виходить без путівки, а досягти цього можна тільки за допомогою таких ось зовнішніх подразників.

На першу вимогу споживача має надаватися портфоліо з уже організованими поїздками. Це дозволить створити довірчу атмосферу. Неодмінним атрибутом є сувеніри з різних країн - впізнавані і унікальні, які будуть порушувати цікавість і розпалювати азарт подорожей. Достатня площа для офісу - 20 квадратних метрів.

До змісту

вибір маршрутів

Приклад бізнес-плану туристичної фірми побудуємо на таких напрямках: Приклад бізнес-плану туристичної фірми побудуємо на таких напрямках:

  • пляжний відпочинок - Іспанія, Адріатика, Туреччина, Греція, Таїланд, Гоа, острови в Атлантиці і середземноморському басейні;
  • перспективні маршрути, які з кожним роком залучають все більше туристів: південно-східна Азія (В'єтнам, М'янма, Малайзія), Латинська Америка;
  • стандартні напрямки: Піренеї, Франція, Греція, Чехія, Скандинавія, Китай, Італія, Словаччина;
  • оздоровчі тури: Ізраїль, Чехія, Болгарія;
  • освіта: США, Великобританія, з нового - Нова Зеландія і Австралія.

Не можна забувати і про таких напрямках, як внутрішній, екологічний та сільський туризм.

До змісту

персонал

У приклад бізнес-плану турфірми неодмінно потрібно включити розділ, присвячений персоналу. Крім власника бізнесу, обов'язковими штатними одиницями є два менеджери, які можуть працювати по змінах.

Великим плюсом для тих, хто буде працювати з клієнтами, стане знання іноземної мови. Бухгалтерію можна вивести на аутсорсинг, а можна зайнятися нею самому, якщо є спеціальні знання. Бізнес-план для турагентств передбачає такі функціональні обов'язки менеджера:

  • підбір турів;
  • укладання договорів з покупцями;
  • оформлення віз;
  • бронь готелів та квитків;
  • забезпечення роботи офісу.
До змісту

Фінансовий план

Бізнес-план туристичного агентства, готовий до реалізації, неодмінно повинен включати в себе витратно-прибуткової частини. У статтю витрат слід включити:

Витрати Вартість (в рублях) Ремонт офісу 300000 Покупка техніки 60000 Меблі 40000 Інтер'єр 40000 Всього 440000

У бізнес-план агентства включимо і подальші щомісячні витрати (в рублях):

Оренда і комунальні платежі 50000 Зарплати 40000 Реклама 30000 з партнерами 10000 Разом 130000

Якщо за середню вартість придбаного туру взяти суму в 24 тисячі рублів, а за загальне число путівок, проданих на початковому етапі, - 40 турів в місяць, тоді в дохідної частини бізнес-план туристичного підприємства буде містити цифру в 960 тисяч рублів Якщо за середню вартість придбаного туру взяти суму в 24 тисячі рублів, а за загальне число путівок, проданих на початковому етапі, - 40 турів в місяць, тоді в дохідної частини бізнес-план туристичного підприємства буде містити цифру в 960 тисяч рублів. Сумарна виручка за рік складе 11 520 000 рублей. Якщо відняти всі витрати, можна відзначити, що окупність вкладень буде досягнута через 2 роки. Як варіант розвитку можна розглянути покупку франшизи у розкручених операторів.

До змісту

Купити бізнес-план туристичного агентства

На сьогоднішній день, відкрити турагентство досить просто, а от почати працювати в прибуток - вкрай складно. У великих містах величезна конкуренція, а в маленьких турпослуги не так сильно затребувані.

Саме тому варто попередньо все зважити і оцінити свої сили. Найголовніше: спочатку потрібно поставити перед собою чітку і реальну мету, щоб зрозуміти, чого ви хочете домогтися в цьому бізнесі.

Перш за все потрібно грамотно скласти бізнес-план. Орієнтуюся на нього, ви зможете зрозуміти, наскільки ефективно на конкретному етапі працює ваш бізнес. Зробити це ви можете самостійно або звернеться за допомогою до експертів і купити готовий бізнес-план по відкриттю туристичного агентства . Додатково разом з цим проектом ви отримаєте повністю автоматизовану фінансову модель, яка виключає можливість допущення помилки в розрахунках. Досить поміняти основні параметри проекту, і вся модель буде змінена автоматично.

В наступному платному бізнес-плані по відкриттю тур-агентства розраховані всі необхідні показники ефективності проекту. До нього також додається фінансова модель для оптимального управління вашим бізнесом. Додатково проект може бути доопрацьований відповідно до ваших побажань.

До змісту

Туристичний бізнес: Відео