Реклама
Реклама
Реклама

Електронна біржа праці заробила в Астані, Алмати та Павлодарі

4 Жовтня 2017 17:10 471 4 Жовтня 2017 17:10 471   АСТАНА

АСТАНА. КАЗИНФОРМ - Сьогодні була запущена Електронна біржа праці ( enbek.kz ), В якій в пілотному режимі підприємці Астани, Алмати і Павлодару можуть отримати послуги підбору персоналу в новому електронному форматі, передає МІА «Казінформ» з посиланням на сайт Міністерства праці та соціального захисту населення РК.

Для компаній введений новий багатоканальний порядок подання вакансій без обов'язкового особистого відвідування центрів зайнятості населення (ЦЗН). Тепер роботодавець зможе передати в ЦЗН інформацію про наявність у нього вакансій за допомогою свого особистого кабінету в електронній біржі праці, що значно спрощує реалізацію обов'язкової законодавчої норми про надання даних за наявними вакансіями.

Всі процеси пошуку необхідного персоналу супроводжуються переходом до проактивного і адресного формату взаємодії з підприємцями. Компаніям пропонується лише направити в центри зайнятості інформацію про необхідні кадрах з рівнем їх кваліфікації, розміром заробітної плати та іншими вимогами. Вся подальша робота з підбору персоналу, відповідного вимогам підприємців, буде повністю здійснюватися ЦЗН.

Центри зайнятості Астани, Алмати і Павлодару готові надати свої майданчики для проведення організованого співбесіди з потенційними кандидатами, щоб в основі професійного підбору кадрів залишалися інтереси роботодавців.

Уже сьогодні компанії і приватні агентства зайнятості можуть зареєструвати свій особистий кабінет в електронній біржі праці (enbek.kz) і розміщувати свої вакансії. Все, що потрібно при реєстрації - це вказівка ​​електронної адреси для повноцінного використання функціоналу порталу та електронного цифрового підпису для аутентифікації і підтвердження достовірності поданих відомостей.

В інших містах і населених пунктах країни, підприємці та особи, які шукають роботу, можуть безкоштовно самостійно скористатися сайтом для підбору персоналу та пошуку роботи по всьому Казахстану.

Повноцінний запуск нового формату роботи по всьому Казахстану запланований в січні 2018 року, коли всі центри зайнятості країни зможуть надавати нові послуги для роботодавців.