Реклама
Реклама
Реклама

Як здати електронний квиток на поїзд?

  1. Як здати електронний квиток на поїзд? Не так давно мені довелося відправитися в місто Воронеж. На...
  2. Якщо пройдена електронна реєстрація
  3. Якщо електронної реєстрації не було
  4. Повернення електронних квитків в касі
  5. Скільки грошей втрачається на повернення?
  6. Терміни повернення грошей
  7. Як здати електронний квиток на поїзд?
  8. Як повернути електронний квиток на поїзд через інтернет?
  9. Якщо пройдена електронна реєстрація
  10. Якщо електронної реєстрації не було
  11. Повернення електронних квитків в касі
  12. Скільки грошей втрачається на повернення?
  13. Терміни повернення грошей
  14. Як здати електронний квиток на поїзд?
  15. Як повернути електронний квиток на поїзд через інтернет?
  16. Якщо пройдена електронна реєстрація
  17. Якщо електронної реєстрації не було
  18. Повернення електронних квитків в касі
  19. Скільки грошей втрачається на повернення?
  20. Терміни повернення грошей

Як здати електронний квиток на поїзд?

Не так давно мені довелося відправитися в місто Воронеж. На жаль, прямих поїздів за маршрутом Волгоград-Воронеж немає, тому довелося шукати варіанти з пересадкою.

Для пошуку був обраний сайт Туту.ру , Де дуже швидко було знайдено потрібний квиток на потрібну дату, проведена оплата банківською картою і одночасно пройдена електронна реєстрація (також читайте статтю « Як купити електронний квиток на поїзд на сайті РЖД »).

Після чого на мою пошту прийшов лист з інформацією про замовлення з рекомендаціями і масою рад. Наприклад, про те, що я повинна зробити, якщо мені потрібні документи для звітності в бухгалтерії або як повернути квиток, якщо в цьому буде потреба. Все це можна прочитати в особистому кабінеті. При необхідності там же можна роздрукувати посадковий талон.

Але так як поїздка була звичайна, звітувати в бухгалтерії і повертати квиток я не збиралася, ці поради відразу читати не стала. Але перед поверненням додому виникли деякі складності. Електронні квитки також були куплені заздалегідь на сайті, але за пару днів до від'їзду довелося терміново міняти дату і здавати квитки.

Електронні квитки також були куплені заздалегідь на сайті, але за пару днів до від'їзду довелося терміново міняти дату і здавати квитки

І ось тут-то виникла маса питань. Якщо чесно, як виконати цю процедуру з електронним квитком, я уявляла собі не дуже добре. Ось тут-то і допомогли рекомендації, отримані на Туту.ру . Ділюся тим, що дізналася сама і що допомогло мені зробити все правильно.

Квиток на поїзд, придбаний через інтернет, можна повернути двома способами:

  • На сайті в особистому кабінеті
  • У касах на вокзалі

Як повернути електронний квиток на поїзд через інтернет?

Це можливо, якщо:

  • замовлення був оплачений електронними грошима або банківською картою
  • квиток придбаний через інтернет і не оформлений на бланку РЖД.

Щоб не заплутатися, для початку розберемося з деякими термінами.

Електронний квиток - це не те ж саме, що проїзний документ, що дає право на проїзд на поїзді. По суті, це зручний спосіб оплати і можливість зберегти за собою місце. Щоб отримати стандартний квиток, який ми пізніше висунемо при посадці, нам потрібно звернутися за ним в касу або роздрукувати в терміналі самообслуговування, вказавши при цьому код свого електронного квитка.

Щоб отримати стандартний квиток, який ми пізніше висунемо при посадці, нам потрібно звернутися за ним в касу або роздрукувати в терміналі самообслуговування, вказавши при цьому код свого електронного квитка

Інша справа, якщо це квиток на поїзд з електронною реєстрацією. Такий квиток не вимагає подальшого оформлення в касі РЖД. Все можна зробити на сайті. А при посадці пред'явити, наприклад, паспорт або інший документ, який ми використовували при оформленні замовлення. Ніякі додаткові квитки нам уже не потрібні. Хіба тільки на всякий випадок можна захопити роздруківку з сайту (це не обов'язково, але деякі провідники її вимагають).

Електронні квитки (незалежно від того, пройдена електронна реєстрація чи ні) можна повернути на сайті, якщо на них не оформлено паперові квитки в касі або терміналі. Тільки умови повернення у них різні.

Якщо пройдена електронна реєстрація

Для оформлення повернення на сайті для таких квитків існує деяке обмеження. Здати його можна, але не пізніше, ніж за годину до того, як поїзд відправиться з початкової станції, скасувавши електронну реєстрацію.

Наприклад, мій потяг Москва-Волгоград повинен відправлятися з Москви о 13:42. Значить, я могла здати свій квиток до 12:42 (хоча час моєї посадки на станції Грязі - 21:38).

Якщо до відправлення поїзда залишилося менше години, на сайті вже ніяк не вийде відмовитися від такого квитка (але ще можливо повернути його в касу, хоча і в особливому претензійному порядку).

Якщо електронної реєстрації не було

В цьому випадку можливостей більше. На сайті такий квиток можна здати до самої відправки поїзда від станції посадки. А тому не варто поспішати отримувати проїзні квитки в касі аж до свого від'їзду (їх можна оформити або роздрукувати в терміналі перед відправленням поїзда). Оформивши їх на паперовому носії заздалегідь, вже ніяк не вийде здати їх на сайті. Доведеться витратити час на поїздку на вокзал.

Щоб оформити повернення на сайті, потрібно зайти в Особистий кабінет, попередньо авторизувавшись, ввівши пароль, який був відправлений на пошту після оформлення замовлення. Якщо забули пароль, відновіть його. Вся процедура займе кілька хвилин.

Далі переходимо по вкладці «Мої замовлення», де відкривається сторінка зі списком ваших замовлень. Вибираєте з цього списку квитки, які хочете повернути, і робите поруч з прізвищем позначку.

Якщо ви вже твердо вирішили, що цей квиток вам не потрібен, натисніть «Оформити повернення». Дія це необоротне, тобто скасувати нічого вже не можна (електронний квиток можна переоформити, можна тільки його здати і знову купити новий).

Автоматично буде підраховано, яку суму ви отримаєте до повернення. Це менше того, що було сплачено при купівлі квитків, тому що при поверненні утримуються різні комісії і сервісні збори.

Після завершення процедури повернення отримуємо СМС і повідомлення на пошту про успішне скоєнні повернення і про те, що гроші через певний час повернутися на карту, з якої оплачувалася замовлення.

Якщо замовлення складається не з одного квитка, можна повернути будь-який з них або всі разом.

Повернення електронних квитків в касі

Але не завжди виходить обійтися без відвідування вокзалу. Оформити повернення в касі можна, якщо спочатку ваш квиток був електронним, але ви вже оформили його на бланку РЖД в терміналі або в касі.

Квиток без електронної реєстрації можна здати до того, як поїзд рушить і через кілька годин (не пізніше 12-ї години) після відправлення зі станції посадки. Допустимі і більш пізні терміни (протягом 5 діб), але тільки в особливих випадках (хвороба, нещасний випадок).

Це можливо, якщо була електронна реєстрація, але більше ніж за годину до відправлення поїзда з початкової станції був оформлений квиток на бланку РЖД або роздрукований в терміналі, в результаті чого електронна реєстрація автоматично відмінилася.

Складніше здати квиток з електронною реєстрацією, якщо звернення в касу відбудеться менше ніж за годину до його відправлення з початкової станції або після його відправлення. Повернення грошей в цій ситуації відбувається тільки в претензійному порядку. На практиці це означає, що в касі вам видадуть квитанцію про повернення квитка, до якої необхідно докласти написану вами претензію. А потім все це відправити поштою. Чекати повернення грошей доведеться довго - до 6 місяців.

У касу повернення необхідно звернутися особисто і пред'явити оригінал документа, дані якого були використані при оформленні замовлення, і повідомити касиру номер замовлення (або пред'явити посадковий купон, на якому цей 14-значний номер також є).

У касу повернення необхідно звернутися особисто і пред'явити оригінал документа, дані якого були використані при оформленні замовлення, і повідомити касиру номер замовлення (або пред'явити посадковий купон, на якому цей 14-значний номер також є)

Скільки грошей втрачається на повернення?

Це залежить від суми, способу оплати і часу скасування замовлення. Але в середньому з одного повернутого квитка за рахунок зборів і комісій пасажир недоотримує в межах 500 рублів.

  • Здаєте квиток за 8 годин до відправлення поїзда - втрачаєте тільки на зборах і комісіях. Вартість же проїзду, яка складається з вартості плацкарти і вартості квитка, збережеться повністю.
  • Якщо ж менше, ніж за 8, але не пізніше 2 годин - будуть застосовані більш суворі штрафи. Повністю збережеться тільки вартість квитка, а вартість плацкарти зменшиться до 50%.
  • Якщо до відправлення поїзда залишилося менше двох годин - повністю утримується вартість плацкарти.
  • При запізненні не більше ніж на 12 годин також зберігається шанс повернути хоча б частину грошей.

Терміни повернення грошей

  • При оплаті банківською картою, гроші будуть зараховані в інтервалі від 7 до 30 днів. Причому зарахування коштів завжди (навіть при поверненні через касу) здійснюється тільки на картку.
  • Якщо оплата проводилася електронними грошима, повернення відбудеться на відповідний рахунок або гаманець від 10 до 60 днів.
  • При оплаті готівкою гроші за квитки повертаються в касі готівкою в момент їх повернення.

Гроші за квитки я отримала через 10 днів. Для мене такий спосіб покупки квитків і навіть повернення виявився цілком прийнятним і зручним.

До речі, в одній з минулих статей я писала про те, як заощадити при покупці квитків на поїзд .

Вдалих подорожей. А поки-поки ...

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Як здати електронний квиток на поїзд?

Не так давно мені довелося відправитися в місто Воронеж. На жаль, прямих поїздів за маршрутом Волгоград-Воронеж немає, тому довелося шукати варіанти з пересадкою.

Для пошуку був обраний сайт Туту.ру , Де дуже швидко було знайдено потрібний квиток на потрібну дату, проведена оплата банківською картою і одночасно пройдена електронна реєстрація (також читайте статтю « Як купити електронний квиток на поїзд на сайті РЖД »).

Після чого на мою пошту прийшов лист з інформацією про замовлення з рекомендаціями і масою рад. Наприклад, про те, що я повинна зробити, якщо мені потрібні документи для звітності в бухгалтерії або як повернути квиток, якщо в цьому буде потреба. Все це можна прочитати в особистому кабінеті. При необхідності там же можна роздрукувати посадковий талон.

Але так як поїздка була звичайна, звітувати в бухгалтерії і повертати квиток я не збиралася, ці поради відразу читати не стала. Але перед поверненням додому виникли деякі складності. Електронні квитки також були куплені заздалегідь на сайті, але за пару днів до від'їзду довелося терміново міняти дату і здавати квитки.

Електронні квитки також були куплені заздалегідь на сайті, але за пару днів до від'їзду довелося терміново міняти дату і здавати квитки

І ось тут-то виникла маса питань. Якщо чесно, як виконати цю процедуру з електронним квитком, я уявляла собі не дуже добре. Ось тут-то і допомогли рекомендації, отримані на Туту.ру . Ділюся тим, що дізналася сама і що допомогло мені зробити все правильно.

Квиток на поїзд, придбаний через інтернет, можна повернути двома способами:

  • На сайті в особистому кабінеті
  • У касах на вокзалі

Як повернути електронний квиток на поїзд через інтернет?

Це можливо, якщо:

  • замовлення був оплачений електронними грошима або банківською картою
  • квиток придбаний через інтернет і не оформлений на бланку РЖД.

Щоб не заплутатися, для початку розберемося з деякими термінами.

Електронний квиток - це не те ж саме, що проїзний документ, що дає право на проїзд на поїзді. По суті, це зручний спосіб оплати і можливість зберегти за собою місце. Щоб отримати стандартний квиток, який ми пізніше висунемо при посадці, нам потрібно звернутися за ним в касу або роздрукувати в терміналі самообслуговування, вказавши при цьому код свого електронного квитка.

Щоб отримати стандартний квиток, який ми пізніше висунемо при посадці, нам потрібно звернутися за ним в касу або роздрукувати в терміналі самообслуговування, вказавши при цьому код свого електронного квитка

Інша справа, якщо це квиток на поїзд з електронною реєстрацією. Такий квиток не вимагає подальшого оформлення в касі РЖД. Все можна зробити на сайті. А при посадці пред'явити, наприклад, паспорт або інший документ, який ми використовували при оформленні замовлення. Ніякі додаткові квитки нам уже не потрібні. Хіба тільки на всякий випадок можна захопити роздруківку з сайту (це не обов'язково, але деякі провідники її вимагають).

Електронні квитки (незалежно від того, пройдена електронна реєстрація чи ні) можна повернути на сайті, якщо на них не оформлено паперові квитки в касі або терміналі. Тільки умови повернення у них різні.

Якщо пройдена електронна реєстрація

Для оформлення повернення на сайті для таких квитків існує деяке обмеження. Здати його можна, але не пізніше, ніж за годину до того, як поїзд відправиться з початкової станції, скасувавши електронну реєстрацію.

Наприклад, мій потяг Москва-Волгоград повинен відправлятися з Москви о 13:42. Значить, я могла здати свій квиток до 12:42 (хоча час моєї посадки на станції Грязі - 21:38).

Якщо до відправлення поїзда залишилося менше години, на сайті вже ніяк не вийде відмовитися від такого квитка (але ще можливо повернути його в касу, хоча і в особливому претензійному порядку).

Якщо електронної реєстрації не було

В цьому випадку можливостей більше. На сайті такий квиток можна здати до самої відправки поїзда від станції посадки. А тому не варто поспішати отримувати проїзні квитки в касі аж до свого від'їзду (їх можна оформити або роздрукувати в терміналі перед відправленням поїзда). Оформивши їх на паперовому носії заздалегідь, вже ніяк не вийде здати їх на сайті. Доведеться витратити час на поїздку на вокзал.

Щоб оформити повернення на сайті, потрібно зайти в Особистий кабінет, попередньо авторизувавшись, ввівши пароль, який був відправлений на пошту після оформлення замовлення. Якщо забули пароль, відновіть його. Вся процедура займе кілька хвилин.

Далі переходимо по вкладці «Мої замовлення», де відкривається сторінка зі списком ваших замовлень. Вибираєте з цього списку квитки, які хочете повернути, і робите поруч з прізвищем позначку.

Якщо ви вже твердо вирішили, що цей квиток вам не потрібен, натисніть «Оформити повернення». Дія це необоротне, тобто скасувати нічого вже не можна (електронний квиток можна переоформити, можна тільки його здати і знову купити новий).

Автоматично буде підраховано, яку суму ви отримаєте до повернення. Це менше того, що було сплачено при купівлі квитків, тому що при поверненні утримуються різні комісії і сервісні збори.

Після завершення процедури повернення отримуємо СМС і повідомлення на пошту про успішне скоєнні повернення і про те, що гроші через певний час повернутися на карту, з якої оплачувалася замовлення.

Якщо замовлення складається не з одного квитка, можна повернути будь-який з них або всі разом.

Повернення електронних квитків в касі

Але не завжди виходить обійтися без відвідування вокзалу. Оформити повернення в касі можна, якщо спочатку ваш квиток був електронним, але ви вже оформили його на бланку РЖД в терміналі або в касі.

Квиток без електронної реєстрації можна здати до того, як поїзд рушить і через кілька годин (не пізніше 12-ї години) після відправлення зі станції посадки. Допустимі і більш пізні терміни (протягом 5 діб), але тільки в особливих випадках (хвороба, нещасний випадок).

Це можливо, якщо була електронна реєстрація, але більше ніж за годину до відправлення поїзда з початкової станції був оформлений квиток на бланку РЖД або роздрукований в терміналі, в результаті чого електронна реєстрація автоматично відмінилася.

Складніше здати квиток з електронною реєстрацією, якщо звернення в касу відбудеться менше ніж за годину до його відправлення з початкової станції або після його відправлення. Повернення грошей в цій ситуації відбувається тільки в претензійному порядку. На практиці це означає, що в касі вам видадуть квитанцію про повернення квитка, до якої необхідно докласти написану вами претензію. А потім все це відправити поштою. Чекати повернення грошей доведеться довго - до 6 місяців.

У касу повернення необхідно звернутися особисто і пред'явити оригінал документа, дані якого були використані при оформленні замовлення, і повідомити касиру номер замовлення (або пред'явити посадковий купон, на якому цей 14-значний номер також є).

У касу повернення необхідно звернутися особисто і пред'явити оригінал документа, дані якого були використані при оформленні замовлення, і повідомити касиру номер замовлення (або пред'явити посадковий купон, на якому цей 14-значний номер також є)

Скільки грошей втрачається на повернення?

Це залежить від суми, способу оплати і часу скасування замовлення. Але в середньому з одного повернутого квитка за рахунок зборів і комісій пасажир недоотримує в межах 500 рублів.

  • Здаєте квиток за 8 годин до відправлення поїзда - втрачаєте тільки на зборах і комісіях. Вартість же проїзду, яка складається з вартості плацкарти і вартості квитка, збережеться повністю.
  • Якщо ж менше, ніж за 8, але не пізніше 2 годин - будуть застосовані більш суворі штрафи. Повністю збережеться тільки вартість квитка, а вартість плацкарти зменшиться до 50%.
  • Якщо до відправлення поїзда залишилося менше двох годин - повністю утримується вартість плацкарти.
  • При запізненні не більше ніж на 12 годин також зберігається шанс повернути хоча б частину грошей.

Терміни повернення грошей

  • При оплаті банківською картою, гроші будуть зараховані в інтервалі від 7 до 30 днів. Причому зарахування коштів завжди (навіть при поверненні через касу) здійснюється тільки на картку.
  • Якщо оплата проводилася електронними грошима, повернення відбудеться на відповідний рахунок або гаманець від 10 до 60 днів.
  • При оплаті готівкою гроші за квитки повертаються в касі готівкою в момент їх повернення.

Гроші за квитки я отримала через 10 днів. Для мене такий спосіб покупки квитків і навіть повернення виявився цілком прийнятним і зручним.

До речі, в одній з минулих статей я писала про те, як заощадити при покупці квитків на поїзд .

Вдалих подорожей. А поки-поки ...

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Як здати електронний квиток на поїзд?

Не так давно мені довелося відправитися в місто Воронеж. На жаль, прямих поїздів за маршрутом Волгоград-Воронеж немає, тому довелося шукати варіанти з пересадкою.

Для пошуку був обраний сайт Туту.ру , Де дуже швидко було знайдено потрібний квиток на потрібну дату, проведена оплата банківською картою і одночасно пройдена електронна реєстрація (також читайте статтю « Як купити електронний квиток на поїзд на сайті РЖД »).

Після чого на мою пошту прийшов лист з інформацією про замовлення з рекомендаціями і масою рад. Наприклад, про те, що я повинна зробити, якщо мені потрібні документи для звітності в бухгалтерії або як повернути квиток, якщо в цьому буде потреба. Все це можна прочитати в особистому кабінеті. При необхідності там же можна роздрукувати посадковий талон.

Але так як поїздка була звичайна, звітувати в бухгалтерії і повертати квиток я не збиралася, ці поради відразу читати не стала. Але перед поверненням додому виникли деякі складності. Електронні квитки також були куплені заздалегідь на сайті, але за пару днів до від'їзду довелося терміново міняти дату і здавати квитки.

Електронні квитки також були куплені заздалегідь на сайті, але за пару днів до від'їзду довелося терміново міняти дату і здавати квитки

І ось тут-то виникла маса питань. Якщо чесно, як виконати цю процедуру з електронним квитком, я уявляла собі не дуже добре. Ось тут-то і допомогли рекомендації, отримані на Туту.ру . Ділюся тим, що дізналася сама і що допомогло мені зробити все правильно.

Квиток на поїзд, придбаний через інтернет, можна повернути двома способами:

  • На сайті в особистому кабінеті
  • У касах на вокзалі

Як повернути електронний квиток на поїзд через інтернет?

Це можливо, якщо:

  • замовлення був оплачений електронними грошима або банківською картою
  • квиток придбаний через інтернет і не оформлений на бланку РЖД.

Щоб не заплутатися, для початку розберемося з деякими термінами.

Електронний квиток - це не те ж саме, що проїзний документ, що дає право на проїзд на поїзді. По суті, це зручний спосіб оплати і можливість зберегти за собою місце. Щоб отримати стандартний квиток, який ми пізніше висунемо при посадці, нам потрібно звернутися за ним в касу або роздрукувати в терміналі самообслуговування, вказавши при цьому код свого електронного квитка.

Щоб отримати стандартний квиток, який ми пізніше висунемо при посадці, нам потрібно звернутися за ним в касу або роздрукувати в терміналі самообслуговування, вказавши при цьому код свого електронного квитка

Інша справа, якщо це квиток на поїзд з електронною реєстрацією. Такий квиток не вимагає подальшого оформлення в касі РЖД. Все можна зробити на сайті. А при посадці пред'явити, наприклад, паспорт або інший документ, який ми використовували при оформленні замовлення. Ніякі додаткові квитки нам уже не потрібні. Хіба тільки на всякий випадок можна захопити роздруківку з сайту (це не обов'язково, але деякі провідники її вимагають).

Електронні квитки (незалежно від того, пройдена електронна реєстрація чи ні) можна повернути на сайті, якщо на них не оформлено паперові квитки в касі або терміналі. Тільки умови повернення у них різні.

Якщо пройдена електронна реєстрація

Для оформлення повернення на сайті для таких квитків існує деяке обмеження. Здати його можна, але не пізніше, ніж за годину до того, як поїзд відправиться з початкової станції, скасувавши електронну реєстрацію.

Наприклад, мій потяг Москва-Волгоград повинен відправлятися з Москви о 13:42. Значить, я могла здати свій квиток до 12:42 (хоча час моєї посадки на станції Грязі - 21:38).

Якщо до відправлення поїзда залишилося менше години, на сайті вже ніяк не вийде відмовитися від такого квитка (але ще можливо повернути його в касу, хоча і в особливому претензійному порядку).

Якщо електронної реєстрації не було

В цьому випадку можливостей більше. На сайті такий квиток можна здати до самої відправки поїзда від станції посадки. А тому не варто поспішати отримувати проїзні квитки в касі аж до свого від'їзду (їх можна оформити або роздрукувати в терміналі перед відправленням поїзда). Оформивши їх на паперовому носії заздалегідь, вже ніяк не вийде здати їх на сайті. Доведеться витратити час на поїздку на вокзал.

Щоб оформити повернення на сайті, потрібно зайти в Особистий кабінет, попередньо авторизувавшись, ввівши пароль, який був відправлений на пошту після оформлення замовлення. Якщо забули пароль, відновіть його. Вся процедура займе кілька хвилин.

Далі переходимо по вкладці «Мої замовлення», де відкривається сторінка зі списком ваших замовлень. Вибираєте з цього списку квитки, які хочете повернути, і робите поруч з прізвищем позначку.

Якщо ви вже твердо вирішили, що цей квиток вам не потрібен, натисніть «Оформити повернення». Дія це необоротне, тобто скасувати нічого вже не можна (електронний квиток можна переоформити, можна тільки його здати і знову купити новий).

Автоматично буде підраховано, яку суму ви отримаєте до повернення. Це менше того, що було сплачено при купівлі квитків, тому що при поверненні утримуються різні комісії і сервісні збори.

Після завершення процедури повернення отримуємо СМС і повідомлення на пошту про успішне скоєнні повернення і про те, що гроші через певний час повернутися на карту, з якої оплачувалася замовлення.

Якщо замовлення складається не з одного квитка, можна повернути будь-який з них або всі разом.

Повернення електронних квитків в касі

Але не завжди виходить обійтися без відвідування вокзалу. Оформити повернення в касі можна, якщо спочатку ваш квиток був електронним, але ви вже оформили його на бланку РЖД в терміналі або в касі.

Квиток без електронної реєстрації можна здати до того, як поїзд рушить і через кілька годин (не пізніше 12-ї години) після відправлення зі станції посадки. Допустимі і більш пізні терміни (протягом 5 діб), але тільки в особливих випадках (хвороба, нещасний випадок).

Це можливо, якщо була електронна реєстрація, але більше ніж за годину до відправлення поїзда з початкової станції був оформлений квиток на бланку РЖД або роздрукований в терміналі, в результаті чого електронна реєстрація автоматично відмінилася.

Складніше здати квиток з електронною реєстрацією, якщо звернення в касу відбудеться менше ніж за годину до його відправлення з початкової станції або після його відправлення. Повернення грошей в цій ситуації відбувається тільки в претензійному порядку. На практиці це означає, що в касі вам видадуть квитанцію про повернення квитка, до якої необхідно докласти написану вами претензію. А потім все це відправити поштою. Чекати повернення грошей доведеться довго - до 6 місяців.

У касу повернення необхідно звернутися особисто і пред'явити оригінал документа, дані якого були використані при оформленні замовлення, і повідомити касиру номер замовлення (або пред'явити посадковий купон, на якому цей 14-значний номер також є).

У касу повернення необхідно звернутися особисто і пред'явити оригінал документа, дані якого були використані при оформленні замовлення, і повідомити касиру номер замовлення (або пред'явити посадковий купон, на якому цей 14-значний номер також є)

Скільки грошей втрачається на повернення?

Це залежить від суми, способу оплати і часу скасування замовлення. Але в середньому з одного повернутого квитка за рахунок зборів і комісій пасажир недоотримує в межах 500 рублів.

  • Здаєте квиток за 8 годин до відправлення поїзда - втрачаєте тільки на зборах і комісіях. Вартість же проїзду, яка складається з вартості плацкарти і вартості квитка, збережеться повністю.
  • Якщо ж менше, ніж за 8, але не пізніше 2 годин - будуть застосовані більш суворі штрафи. Повністю збережеться тільки вартість квитка, а вартість плацкарти зменшиться до 50%.
  • Якщо до відправлення поїзда залишилося менше двох годин - повністю утримується вартість плацкарти.
  • При запізненні не більше ніж на 12 годин також зберігається шанс повернути хоча б частину грошей.

Терміни повернення грошей

  • При оплаті банківською картою, гроші будуть зараховані в інтервалі від 7 до 30 днів. Причому зарахування коштів завжди (навіть при поверненні через касу) здійснюється тільки на картку.
  • Якщо оплата проводилася електронними грошима, повернення відбудеться на відповідний рахунок або гаманець від 10 до 60 днів.
  • При оплаті готівкою гроші за квитки повертаються в касі готівкою в момент їх повернення.

Гроші за квитки я отримала через 10 днів. Для мене такий спосіб покупки квитків і навіть повернення виявився цілком прийнятним і зручним.

До речі, в одній з минулих статей я писала про те, як заощадити при покупці квитків на поїзд .

Вдалих подорожей. А поки-поки ...

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями:

Як здати електронний квиток на поїзд?
Як повернути електронний квиток на поїзд через інтернет?
Як повернути електронний квиток на поїзд через інтернет?
Скільки грошей втрачається на повернення?
Сподобалася стаття?
Скільки грошей втрачається на повернення?
Сподобалася стаття?
Скільки грошей втрачається на повернення?
Сподобалася стаття?