Реклама
Реклама
Реклама

Mobile-review.com Tele2, нові тарифи

  1. Не просто зміна вивіски
  2. Основні особливості
  3. цифри
  4. резюме
  5. Посилання по темі

Акцент на пакетних тарифах, що більш ніж очікувано. Відмова від безлімітного мобільного інтернету (в регіонах). Зміни по-хорошому здивували: за сукупністю параметрів нова лінійка для Москви виглядає цікавіше. В Tele2 наполягають на дотриманні своєї нової концепції «Інші правила»: не просто відмова від моделі дискаунтера, а пропозиція чогось нового і незвичайного на ринку стільникового зв'язку.

Особисто я трохи співчуваю такої концепції. Придумати щось принципово нове в тарифній політиці майже неможливо. З ймовірністю 85% це буде якась «дежавюшка», вже повірте. З іншого боку, сама заявка на «Інші правила» обіцяє нам щось цікаве крім простого проходження ринковим тенденціям, заявка зобов'язує. З третього боку, ці «Інші правила» Tele2 можуть і будуть впливати на «правила гри» інших операторів, це неминуче. Подивіться хоча б на нову лінійку Smart в МТС: хто міг припустити, що оператор повернеться до давно і «успішно» забутої схеми перенесення залишку пакетів на наступний місяць? Однак ж повернулися!

Не просто зміна вивіски

Акцент на пакетних тарифах, що більш ніж очікувано

Як бачимо, на цей раз в Tele2 поміняли тарифну лінійку за принципом «всіх і відразу». Замість точкових коригувань і випуску нових версій окремих тарифів зробили своєрідний ребрендинг всього набору, помінявши також назви. Андрій Патока, заступник генерального директора Tele2 по продукту, маркетингу та розвитку федеральних клієнтів, пожартував: «У 2014 році ми перейшли на« кольорові »тарифи. Це була проста, але свіжа для ринку ідея. Згодом у зв'язку з популярністю пакетів тариф «Чорний» перетворився в ціле сімейство, витіснивши інші кольори. Однак продуктових ідей у ​​Tele2 виявилося більше, ніж відтінків чорного ».

Є два винятки:

  • Тариф «Помаранчевий» (без абонентської плати) залишили без змін, просто помінявши назву на «Класичний» в рамках відмови від квітів в найменуваннях. Варто нагадати про те, що тариф недавно коректували, зробивши перший мегабайт на добу за 1.50 руб., А далі виділення і тарифікація трафіку пакетами 15 МБ по 15 руб. за пакет.
  • Тариф «Інтернет для пристроїв» залишили без змін, в тому числі зберігши назву. Це таке гібридне виріб таріфостроітелей: позиціонується для пристроїв і одночасно має посекундну тарифікацію розмови, тим самим задовольняючи вимогу Закону про обов'язкову наявність у оператора хоча б одного посекундно тарифу.

Всі цифри, параметри і особливості наведені для Москви і Московської області. Проект «тарифного ребрендингу» є федеральним, проте нові лінійки можуть з'являтися в інших регіонах з невеликою затримкою. Обіцяють впоратися за тиждень.

Основні особливості

Процитую Андрія Патока, який перерахував ключові, на його думку, переваги нової лінійки. І додам свої коментарі.

«У чому ключові плюси нових тарифів?

  • Чесна ціна. Абонентів не влаштовують нечесні заяви. Наша ціна не збільшується на другий місяць.
  • Абонентам не подобається заплутані формулювання. Наші безлімітні дзвінки на Tele2 всередині регіону та по всій Росії не зменшують пакет хвилин. Ми не відбираємо хвилини у наших абонентів.

Окремий лічильник на дзвінки всередині мережі, та ще й в поїздках по Росії - цінний плюс, який все рідше зустрічається у російських операторів. Всі норовлять спершу списати пакет хвилин за будь-які дзвінки, а вже потім включити безліміт всередині мережі. Біда в тому, що споживач часто порівнює тарифи різних операторів «в лоб» за кількістю включених хвилин, не замислюючись про те, як ці пакети хвилин витрачаються.

  • На ринку більше немає безлімітних тарифів? Ми залишили справжній безліміт на найважливіше для сучасного користувача: соціальні мережі і месенджери.

Ох вже цей «справжній безліміт»! У кожного оператора було своє розуміння «істинності» свого безліміту навіть до того, як від анлім відмовилися. Зараз безлімітні соцмережі - цілком «в тренді». У Москві у Tele2 інтернет-анлім і не було, так що жителі столиці у виграші. А ось в інших регіонах відмова від анлім людей не потішить.

  • Інтернет в поїздках по всій Росії тарифікується як вдома - без додаткових витрат. Плюс ми пропонуємо можливість спілкуватися в роумінгу без додаткової плати: безлімітні вхідні дзвінки і месенджери в поїздках по Росії також зберігаються.
  • На всіх тарифах ми знизили обсяг включених SMS. Кому сьогодні потрібна така величезна кількість SMS? Чому абоненти повинні переплачувати за них?

Тепер в пакетних тарифах залишили включеними всього-то по 50 SMS. Причому ці SMS витрачаються з пакета тільки в межах домашнього регіону (в нашому випадку відправка на номери Москви і МО). Більшості цього обсягу вистачить для епізодичній SMS-комунікації, але любителям SMS-листування доведеться доплачувати.

  • І, звичайно, на всіх пакетах діє перенесення залишків ».

цифри

Нижче - табличка з основними тарифами нової лінійки. Чи не включені тарифи «Класичний» (колишній «Помаранчевий») і «Інтернет для пристроїв», про них я писав вище.

Моя розмова Мій онлайн Мій онлайн + Мій Tele2 Абонентська плата 199 руб. / Місяць 399 руб. / Місяць 799 руб. / Місяць 7 руб. / Сут. Пакет хвилин 200 хв. на номери Москви і МО 500 хв. на всі номери Росії 1500 хв. на всі номери Росії 1,5 руб. / хв. на всі номери Росії Дзвінки на Tele2 Дзвінки на Tele2 Москви і МО - безкоштовно
Дзвінки на Tele2 Росії - безкоштовно
(Не розходяться пакет хв.) Дзвінки на Tele2 Москви і МО - безкоштовно
Дзвінки на Tele2 Росії - безкоштовно
(Не розходяться пакет хв.) Дзвінки на Tele2 Москви і МО - безкоштовно
Дзвінки на Tele2 Росії - безкоштовно
(не розходяться пакет хв.) Дзвінки на Tele2 Москви і МО - безкоштовно
Дзвінки на Tele2 Росії - безкоштовно Пакет інтернету 2 ГБ 12 ГБ
+ Безлімітний трафік в соцмережах і месенджерах 30 ГБ
+ Безлімітний трафік в соцмережах і месенджерах 5 ГБ
+ Безлімітний трафік в соцмережах і месенджерах SMS 50 SMS (на номери Москви і МО) 50 SMS (на номери Москви і МО) 50 SMS (на номери Москви і МО) 1,5 руб. / SMS Роумінг в поїздках по Росії (крім Севастополя і Республіки Крим) Пільговий роумінг: вхідні - безкоштовно, вихідні на номери Росії - 2 руб. / хв,
на SMS по Росії діють базові роумінгові тарифи Пакети діють в поїздках по Росії, вхідні дзвінки - безкоштовно.
При вичерпанні пакету: на SMS і дзвінки на всі номери Росії діють базові роумінгові тарифи Пакети діють в поїздках по Росії, вхідні дзвінки - безкоштовно.
При вичерпанні пакету: на SMS і дзвінки на всі номери Росії діють базові роумінгові тарифи Пільговий роумінг: вхідні - безкоштовно, вихідні на номери Росії - 2 руб. / Хв,
на SMS по Росії діють базові роумінгові тарифи Дзвінки та SMS понад пакет / при несплаті абонплати при знаходженні в Москві і МО Дзвінки та SMS понад пакет / при несплаті - 1,95 руб. / хв і 1,95 руб. / SMS Дзвінки та SMS понад пакет / при несплаті - 1,95 руб. / хв і 1,95 руб. / SMS Дзвінки та SMS понад пакет / при несплаті - 1,95 руб. / хв і 1,95 руб. / SMS Дзвінки та SMS при несплаті - 1,5 руб. / хв і 1,5 руб. / SMS Інтернет понад пакет / при несплаті абонплати Діє опція «Ще» / доступ припиняється Діє опція «Ще» / доступ припиняється Діє опція «Ще» / доступ припиняючи ється Діє опція «Ще» / доступ припиняється Опція «Ще» Ще 500 МБ за 50 руб. Ще 500 МБ за 50 руб. Ще 500 МБ за 50 руб. Ще 500 МБ за 50 руб. Перенесення пакетів да да да да

«Мій онлайн» в порівнянні з колишнім аналогом «Дуже чорний» отримав за ту ж абонплату більше трафіку і дзвінки на Tele2 Росії окремо (не з пакета). «Мій онлайн +» виявився середнім за ціною і хвилинах між колишніми «Найчорніший» і «Сверхчерний», зате трафіку в «Мій онлайн +» цілих 30 ГБ, удвічі більше, ніж в попередньому «Сверхчерном».

Цікаво «протистояння» тарифів «Мій Tele2» і «Моя розмова». Здавалося б, «Моя розмова» виглядає набагато цікавіше, при тій же абонплаті 200 руб. в ньому є пакет 200 хвилин місцевих дзвінків на всі інші мережі. Зверніть увагу на 5 ГБ і безліміт в соцмережах в тарифі «Мій Tele2», в «Моя розмова» тільки 2 ГБ без окремого «соціального» безліміту. Простіше кажучи: при готовності платити тільки 200 руб. вам доведеться вибирати між голосом і мобільним інтернетом.

резюме

Московська версія нової тарифної лінійки виглядає вельми привабливо як в порівнянні з тарифами конкурентів, так і навіть при зіставленні з попередніми тарифами. Очевидний мінус - тільки 50 SMS в пакеті, не бачу інших приводів поскаржитися. Навіть злегка насторожує, з чого б це? Особливо на тлі очікувань.

Посилання по темі

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Подивіться хоча б на нову лінійку Smart в МТС: хто міг припустити, що оператор повернеться до давно і «успішно» забутої схеми перенесення залишку пакетів на наступний місяць?
«У чому ключові плюси нових тарифів?
На ринку більше немає безлімітних тарифів?
Кому сьогодні потрібна така величезна кількість SMS?
Чому абоненти повинні переплачувати за них?
Навіть злегка насторожує, з чого б це?