Реклама
Реклама
Реклама

Який оператор краще - Мегафон, Білайн, МТС або Теле2

  1. Мегафон
  2. переваги:
  3. Білайн
  4. переваги:
  5. недоліки:
  6. МТС
  7. переваги:
  8. Теле2

Сучасна людина не може уявити свого життя без мобільного зв'язку

Сучасна людина не може уявити свого життя без мобільного зв'язку. Щодня ми робимо дзвінки, відправляємо повідомлення, виходимо в інтернет і т.п. Все це дуже цінно для нас і стає можливим завдяки стільникового зв'язку. Тим часом немає єдиного оператора, який відповідав би за мобільний зв'язок. У кожній країні є свої найбільш популярні провайдери і в Росії до числа лідерів можна віднести «Мегафон», «Білайн», «МТС» і «Теле2». Згідно зі статистикою саме ці оператори є найбільш затребуваними серед російських громадян.

В принципі, щоб це зрозуміти не потрібно враховувати статистику. Сказати, який оператор краще досить проблематично, адже у кожного абонента свої переваги і погляди на ідеальну мобільний зв'язок, тому дати однозначну відповідь на це питання ми вам не зможемо. Зате у нас є можливість ознайомити вас з перевагами і недоліками найпопулярніших в Росії операторів мобільного зв'язку. Вам же залишиться ознайомитися з наведеною нижче інформацією і зробити свої висновки.

Відразу слід сказати, що у даній статті немає мети прорекламувати будь-якого оператора, ми лише зібрали в рамках однієї публікації факти і думки більшості абонентів про найпопулярніші в Росії провайдерів стільникового зв'язку, при цьому вибирати який оператор краще тільки вам. Насправді, зробити подібний вибір досить важко, тому як один і той же оператор не може бути кращим у всьому. Кожен провайдер мобільного зв'язку намагається зробити свої послуги максимально доступними, зручними і конкурентними. Регулярно з'являються нові тарифи, послуги та сервіси, що привертають увагу клієнтів. Оператори не шкодують грошей на рекламу своїх послуг. Загалом, сьогодні можна спостерігати серйозну боротьбу між операторами за клієнтів. Отже, давайте розглянемо особливості, характерні для найпопулярніших в нашій країні операторів мобільного зв'язку.

Мегафон

Одним з лідерів на російському ринку зв'язку є компанія Мегафон. Оператор здійснює свою діяльність вже досить давно, а якщо бути більш конкретним, то підстава компанії доводиться на 17 червня 1993 року. За такий великий період існування оператор встиг зібрати досить значну клієнтську базу. На сьогоднішній день послугами компанії Мегафон користується понад 73 млн осіб. Принаймні саме цю цифру називає оператор.

переваги:

  • Найбільша зона покриття по Росії. Компанія Мегафон встановлює свої базові станції навіть там, де кількість абонентів настільки низько, що їх витрати на зв'язок не покриють витрати на установку і обслуговування станції;
  • Використання передових технологій. Мегафон намагається йти в ногу з часом і першим впроваджувати передові фішки мобільного зв'язку. Наприклад, можливість мобільного відеозв'язку спочатку з'явилася саме у Мегафона, а вже після цього почали користуватися інші оператори;
  • Висока швидкість інтернету. Завдяки використанню сучасного обладнання оператор забезпечує своїм клієнтам досить високу швидкість інтернету.

недоліки:

  • Жахлива довідкова служба. В принципі, сьогодні ця проблема актуальна для всіх операторів. Зателефонувати оператору Мегафон часом настільки проблематично, що багато хто просто не чекають відповіді і шукають інші способи вирішення проблеми. Але і це не все. Фахівці контактного центру часто абсолютно не компетентні і часто помиляються;
  • Складність і хитрості в тарифах. Ще одна актуальна проблема для багатьох операторів, але особливо виражена у Мегафона. З кожним роком тарифні плани стають все заплутаніше, що викликає невдоволення у багатьох абонентів.

Білайн

Ще один досить популярний оператор в Росії. Початок діяльності компанії припадає на 6 серпня 1993 року. Як ви розумієте, за цей час компанія встигла завоювати довіру величезної кількості людей. За неофіційними даними клієнтська ваза Білайн налічує більше 60 мільйонів абонентів. Стверджувати, чи дійсно ця цифра збігається з реальністю ми не станемо.

переваги:

  • Велика кількість тарифних планів і послуг. Оператор готовий підібрати оптимальне рішення практично для кожного клієнта;
  • Часті акційні пропозиції. Різні акції влаштовують всі оператори, але особливо часто це можна спостерігати у Білайну;
  • Компетентні оператори. Фахівці центру підтримки клієнтів досить якісно виконують свою роботу і оперативно вирішують проблеми клієнтів. Але ось з часом очікування відповіді фахівця тут теж все погано. Зателефонувати оператору Білайн часом непросто і висока завантаженість фахівців змушує абонентів довго висіти на телефоні.

недоліки:

  • Неполадки в роботі. В інтернеті можна зустріти багато негативних відгуків про періодичні збої в роботі оператора. Іноді неможливо зателефонувати і навіть перевірити баланс ;
  • Невигідний роумінг. При знаходженні в роумінгу користуватися послугами цього оператора вкрай невигідно;
  • Погане покриття за містом. На відміну від того ж Мегафона, компанія Білайн не прагне охопити невигідні в плані монетизації місця. Тобто, встановлювати свої базові станції там, де це невигідно, оператор не планує.

МТС

Говорячи про те, який оператор краще, не можна було не розглянути МТС. Компанія почала свою діяльність ще 16 квітня 1993 року і цілком успішно функціонує донині. У порівнянні з іншими російськими операторами стільникового зв'язку компанія МТС має найбільшу базу клієнтів - у всіх країнах своєї присутності оператор обслуговує понад 107 млн ​​абонентів.

переваги:

  • Висока якість зв'язку. Завдяки використанню сучасного і дорогого устаткування МТС забезпечує високу якість зв'язку як поза приміщеннями, так і всередині будівель;
  • Цікаві тарифи GPRS. У оператора є багато цікавих пропозицій для користувачів мобільного інтернету; Велика роумінгова мережу. Оператор подбав про те, щоб абоненти могли користуватися їх послугами з будь-якої точки світу з максимальним комфортом.

недоліки:

  • Найменша в порівнянні з Мегафоном і Білайном зона покриття мережі;
  • Відносно високі ціни на послуги. Деякі тарифи з аналогічними умовами конкуренти надають дешевше. Втім, ключове слово тут «деякі»;
  • Погана підтримка. Як було сказано раніше, проблема актуальна для всіх операторів, в тому числі і для МТС. Щоб почути відповідь фахівця часто потрібно довго чекати, тому багато хто й зовсім вирішують не дзвонити оператору МТС , А вирішити виниклі питання іншими способами. На щастя, оператор про це потурбувався і створив можливість самостійного управління послугами в особистому кабінеті МТС . До речі, подібна можливість передбачена усіма операторами.

Теле2

Теле2 спочатку є іноземною компанією, проте коли шведська група зібралася покинути російський ринок, компанію придбала група ВТБ. «Tele2» була четвертим за кількістю абонентів оператором стільникового зв'язку в Росії. На сьогоднішній день база клієнтів оператора становить більше 23 млн чоловік. Головною перевагою оператора Теле2 є досить низька ціна тарифів. Таким чином компанія намагається переманити частину клієнтів, які належать трійці лідерів. Втім, стрімкого зростання абонентської бази не відбувається, а причиною тому невелика територія покриття і періодичні збої в зв'язку.

На цьому ми будемо закінчувати даний огляд. Який оператор краще вирішувати тільки вам. Насправді зробити цей вибір досить складно, тому багато людей користуються послугами відразу декількох операторів.