Реклама
Реклама
Реклама

Чи існує «вінець безшлюбності» у чоловіків?

Пригнічені емоції, в тому числі роз'їдаюче зсередини почуття провини провокує у чоловіків самотність і створює такий собі «Вінець безшлюбності»

Пригнічені емоції, в тому числі роз'їдаюче зсередини почуття провини провокує у чоловіків самотність і створює такий собі «Вінець безшлюбності».

Останнім часом в своїй практиці я все частіше стикаюся з самотніми чоловіками, які не можуть влаштувати своє особисте життя. Зазвичай, перш ніж приступити до роботи, я аналізую запит клієнта. Природно, в першу чергу виникає потреба переглянути детально етап дорослішання і формування особистості .

Однак у деяких чоловіків було досить гармонійне дитинство без психотравм і в повній сім'ї. Це може означати, як правило, тільки одне - травматичний досвід з якоюсь жінкою. А якщо говорити зовсім конкретно, то це величезне почуття провини перед колишньою обраницею.

Суть в тому, що відчуваючи провину перед будь-ким, людина фактично дає зрозуміти своєму несвідомому, що він поганий і недостойний (любові, відносин, хорошої роботи, матеріальних цінностей і багато іншого, що сам собі придумав). Винний чоловік так карає себе, за те, що він колись чимось образив жінку. І коли людина вже назвав себе винуватим, то він підсвідомо прийняв рішення про те, що він гідний покарання за свій вчинок. Але самостійно скасувати цей вердикт він уже не може, не дивлячись на те, що може спостерігати ту жінку щасливою з іншим партнером або ж дами може зовсім не бути вже в живих.

На жаль тих, хто розуміє, що чорна смуга в житті затягнулася, і пора б щось міняти, не так багато.

Хочу сказати, що в світі чимало і самотніх жінок, ось тільки на увазі, ймовірно, більшою пластичності розуму і відсутності страху показати свої емоції і слабкості, вони частіше звертаються за допомогою до фахівців. А значить, знаходяться в більш вигідному становищі. чоловіки ж з самого раннього дитинства чують від дорослих: «Ти що поводишся як дівчисько!», «Не реви, ти ж не дівчинка!». Таким чином, накладається табу на прояв емоцій для хлопчиків, але це зовсім не означає, що вони їх не відчувають. Однак похід до психолога розглядається чоловіками, як якесь прояв слабкості і включаються ті самі установки, отримані в дитинстві.

На тлі цього стає абсолютно ясно, що фраза: «Всі хвороби від нервів», - аж ніяк не позбавлена ​​сенсу. якщо чоловіки придушують свої емоції і не дають їм виходу, то накопичений негатив позначається на їх стані здоров'я. Звідси і висока смертність в допенсійному віці серед представників сильної статі.

Тому, дорогі чоловіки , Не бійтеся прояву своїх емоцій, а бійтеся їх придушення.