Реклама
Реклама
Реклама

«Це повне беззаконня»: багатостраждальне кафе «Каспій» вигнали з берега Шарташ

Кафе «Каспій» прославилося своїми зносом і відновленнями

Знамените кафе «Каспій» на березі Шарташ то зносять, то відновлюють, то знову зносять. Зараз «Каспій» знову виганяють з вулиці проїжджу.

- Ми розривали договір оренди земельної ділянки в досудовому порядку. Вони повинні звільнити земельну ділянку, - пояснили Е1.RU в МУГІСО.

Договір розірвали в січні цього року, але орендар землі - ІП Оруджов - здаватися не збирається і подав до суду на МУГІСО. З'їжджати поки що вони навіть і не думають.

- У нас йдуть суди. Ми поставили об'єкт тут, як ми будемо з'їжджати? - пояснив адвокат орендаря ділянки. - У нас тут будівництво було мільйонів на 10, МУГІСО дало дозвіл, а зараз говорять - з'їжджайте. Це повне беззаконня.

Це повне беззаконня

У минулому році «Каспій» почали добудовувати У минулому році «Каспій» почали добудовувати   За проектом він повинен бути таким   А виглядає ось так За проектом він повинен бути таким А виглядає ось так

З'ясувати, чому «Каспій» проганяють з берега Шарташ, виявилося не так-то просто. У прес-службі адміністрації Єкатеринбурга Е1.RU відповіли, що ніяких претензій до власників кафе і орендарям землі у них немає.

- Кафе знаходиться в схемі нестаціонарних об'єктів, оренда сплачується вчасно. Ніяких претензій і судових позовів у адміністрації міста до них немає, - пояснили Е1.RU в прес-службі адміністрації Єкатеринбурга.

А ось в Міністерстві природних ресурсів та екології Свердловської області розповіли, що в 2016-2017 роки до них надійшло 6 звернень громадян з питання відсипання берега озера Шарташ будівельними відходами.

«За даними зверненнями з метою виявлення та припинення порушень водного законодавства посадовими особами міністерства проведено 5 виїздів на дану територію. В ході обстежень встановлено, що в водоохоронній зоні озера Шарташ за адресою вул. Проїжджаючи, 172 розміщений двоповерховий металевий ангар, також встановлена ​​відсипання даної території промисловими відходами », - пояснили Е1.RU в Міністерстві природних ресурсів Свердловської області.

У міністерстві розповіли, що вони виходили на перевірку разом з міською прокуратурою і за результатами перевірки склали довідку і направили її в прокуратуру. Але в прокуратурі дізнатися результати перевірки не вдалося.

- Ділянка в оренді у фізособи, а прокуратура не проводить перевірки по фізособам, тому матеріали були направлені в міністерство природних ресурсів, - пояснили Е1.RU в прес-службі прокуратури Свердловської області.

RU в прес-службі прокуратури Свердловської області

Так кафе виглядало під час знесення Так кафе виглядало під час знесення   Прибережна зона, де знаходиться кафе Прибережна зона, де знаходиться кафе

Виходить, що Мінприроди відправило довідку в прокуратуру, а прокуратура відправила все назад - коло замкнулося.

Тим часом в Росреестра підтвердили, що берег дійсно відсипаний, а міністерство відправило звісточку поліцейським, щоб вони вийшли з перевіркою.

«З метою попередження та припинення несанкціонованої автостоянки в водоохоронній зоні озера Шарташ на ділянках, що не мають твердого покриття, міністерством 30 листопада 2017 направлено лист до відділу поліції № 2 Кіровського району для проведення профілактичних заходів щодо недопущення стоянки і руху автотранспорту в водоохоронній зоні озера Шарташ поза спеціально обладнаних місць, що мають тверде покриття », - розповіли в Міністерстві природних ресурсів Свердловської області.

Щоб дізнатися, виходили поліцейські з перевіркою чи ні, ми запросили інформацію, і нам пообіцяли прокоментувати пізніше.

Порушили берегову лінію власники «Каспію» чи ні, поки теж невідомо. Це можна буде встановити після робіт з визначення місця розташування берегової лінії озера Шарташ. Ці роботи намічені на 2019 рік.

У жовтні 2017 го «Каспій» закривали через антисанітарію.

Текст: Марія ІГНАТОВА
Фото: kafe_kaspiy / vk.com; читач Е1.RU Владислав; skyscrapercity.com

Ми поставили об'єкт тут, як ми будемо з'їжджати?