Реклама
Реклама
Реклама

Уздовж Дмитрівки. Якими будуть нові станції салатовой лінії метро

  1. нові станції
  2. Метро для 450 тисяч москвичів

Фото: портал Москва 24 / Михайло Сипко

Перші технічні склади пройшли по новому ділянці Люблінсько-Дмитрівській лінії метро від "Петровсько-Розумовської" до "Селігерський". Мер Москви Сергій Собянін оглянув нові станції і сказав, що через кілька місяців вони приймуть перших пасажирів.

"В останні дні грудня для пасажирів було відкрито другий вестибюль станції" Петровсько-Разумовська ", розташований поруч з автостанцією та залізничною платформою. Будівництво ділянки від" Петровсько-Розумовської "до" Селігерський "також завершено", - повідомив глава міста.

За словами мера, 9 січня відбувся технічний пуск ділянки, а вже через кілька місяців три нові станції Люблінсько-Дмитрівській лінії метро візьмуть перших пасажирів. Фахівцям залишилося лише завершити пусконалагоджувальні роботи.

"На цьому розвиток Люблінсько-Дмитрівській лінії ми не закінчуємо. У найближчих планах її продовження до Ліанозово, а в перспективі і в район Північний", - підкреслив мер столиці.

Нові станції Люблінсько-Дмитрівській лінії виділені червоним колом. Фото: stroi.mos.ru

нові станції

Станція "Окружна" розміщена вздовж Локомотивного проїзду у його перетину з 3-м Ніжнеліхоборскім проїздом, поруч з однойменною платформою МЗ Свалявського напрямки. Вона буде введена в експлуатацію з одним вестибюлем, який розміститься під Готельним проїздом. Один вихід буде вести до зупинки наземного пасажирського транспорту і житловій забудові, а другий вихід буде інтегрований з транспортно-пересадочних вузлом "Окружна" на МЦК .

Проект станції "Кільцева". Фото: stroi.mos.ru

"Окружна" отримала золотисто-жовті пілони з боку платформ. А в цілому інтер'єр станції відсилає до Савеловський залізниці, яка проходить поблизу. Образ залізничних колій створили за допомогою п'яти ліній світильників. "Сяючі" рейки відображаються на зводі станції і платформі. Завантаження станції в ранкову годину пік складе 12,6 тисячі осіб, в добу - 97 тисяч чоловік.


Станція "Верхні Лихобори" розміщується уздовж Дмитровського шосе там, де до нього примикає Бескудніковскій бульвар, з двома підземними вестибюлями, розташованими в торцях платформи.

Північний вестибюль примикає до існуючого підземного пішохідного переходу і має виходи на обидві сторони Дмитровського шосе: до Бескудніковском бульвару, Дубнинська вулиці, храму Святого Інокентія митрополита Московського в Бескудніково, а також до зупинок автобусів, будинкам і промзоні. Південний розташований на території природного комплексу "Долина річки Ліхоборка" між Верхнеліхоборской вулицею і Дмитровським шосе. Виходи також ведуть на обидві сторони Дмитровського шосе.

Проект станції "Верхні Лихобори". Фото: stroi.mos.ru

"Верхні Лихобори" оброблені багатобарвним мармуром з сірими, червоними і кораловими вкрапленнями. Це найбільш віддалена від центру станція глибокого закладення в столичній підземці. Завантаження станції в ранкову годину пік складе 10,4 тисячі осіб, в добу - 80 тисяч чоловік.

Станція "Селігерський" розміщена вздовж Дмитровського шосе в районі розвилки з КОРОВИНСЬКИЙ шосе. Її північний вестибюль суміщений з проектованим підземним переходом, а виходи ведуть на обидві сторони Дмитровського шосе до зупинок наземного пасажирського транспорту, житловий, суспільної та виробничої забудови. Також звідти можна буде потрапити в проектований паркінг.

Південний вестибюль простягнувся вздовж Дмитровського шосе у громадського центру. Він приєднується до існуючого підземного пішохідного переходу, який буде реконструйовано і продовжено. Виходи ведуть на обидві сторони Дмитровського шосе.

Проект станції "Селігерський". Фото: stroi.mos.ru

Станція "Селігерський" знаходиться неглибоко, тому архітектори вирішили відмовитися від масивних пілонів. Замість них були встановлені колони зі світильниками з двох сторін - всього 66 ліхтарів. Станцію прикрасили напівпрозорими вітражами з ефектом струмує води, а також реалізована концепція перетікає простору, яке розширюється по шляху проходження пасажира. Завдяки цьому на станції дуже просторо. Завантаження в ранкову годину пік складе 6,7 тис. Осіб, в добу - 52 тис. Чоловік.

Читайте також

Метро для 450 тисяч москвичів

Будівництво всієї північної радіусу Люблінсько-Дмитрівській лінії метрополітену створить комфортний доступ до метро для 450 тисяч жителів районів Мар'їна Роща, Бутирський, Тимирязевский, Бескудніковскій, Західне і Східне Дегуніно. Сьогодні тим, хто проживає в трьох останніх, доводиться їхати на автобусі до станцій "Петровсько-Разумовська", "Річковий вокзал" або "Алтуф'єво".

Після відкриття нових станцій в Бескудніковском районі і Західному Дегуніно буде метро. Значно ближче воно стане і для багатьох жителів Східного Дегуніно. Так, для жителів районів Дмитровський і Північний час поїздок по місту з використанням метрополітену скоротиться в середньому на 20 хвилин.


Крім того, завдяки новим станціям знизиться завантаження північної ділянки та пересадочних вузлів Серпуховсько-Тимірязєвської лінії з 67,9 тисч осіб на годину пік до нормативного рівня 45-50 тис. Чоловік. Поїздки на метро стануть більш комфортними для пасажирів.

Запуск північного радіусу салатовой гілки дозволить знизити інтенсивність руху автомобілів на Дмитрівському шосе, городні проїзді, вулиці Милашенкова і місцевих вулицях в районі нових станцій.