Реклама
Реклама
Реклама

Житомир.info | В одному з готелів Житомира живе ведмідь. ФОТО

Великий хижак, що живе в одному з готелів Житомира, став місцевою визначною пам'яткою і загальним улюбленцем.

-Два роки тому господар готелю повідомив нам, що привіз собаку, - розповідає головний бухгалтер Лариса Савчук.- Ми пішли подивитися на неї і побачили, що вона в клітці. Господар пояснив: ось, мовляв, подаруночок йому удружили, тепер не знає, куди його прилаштувати. Тут ми і розглянули, що це не собака, а справжнісінький ведмежа!

Співробітники готелю одноголосно вирішили приставити доглядати за твариною Олександра Бенківского, оскільки у нього в господарстві була кінь. Почитавши відповідну літературу і порадившись з фахівцями зоопарку, Олександр Анатолійович розпочав виховання ведмедя. Для звіра був споруджений величезний вольєр, міні-басейн і справжня барліг, куди ведмедик ховається, коли хоче відпочити. На його території ідеальний порядок і багато іграшок.

- Спочатку я його боявся, - зізнається Олександр Бенківскій. - Але потім ми подружилися. Мишка знає, що раз в тиждень у нього санітарний день: моєму його житло, перестилали сіно. Обов'язковий душ, який він любить більше, ніж згущене молоко. Як тільки побачить, що несу шланг, починає бігати по вольєру підстрибом. Часто, граючи, відбирає у мене шланг. Знає час, коли пора є. Якщо іноді трохи забарився, він красномовно дивиться в бік кухні.

Люблять час обіду і інші мешканці готелю - три собаки і рудий кіт. Побачивши величезну каструлю в руках Олександра Бенківского, тут же біжать до ведмежою клітці. Олександр Анатолійович відсуває залізний засув, дістає велику миску і пересипає туди кашу. Потім ставить миску на спеціальний піддон і відсуває його разом з їжею назад в клітку. Порожню каструлю чоловік дає облизати іншим чотириногим. Собаки і кіт навіть не намагаються відганяти один одного. Навпаки, великий чорний пес відходить, коли коту ніде влаштуватися. Ведмідь спокійно ставиться до домашніх тварин.

- Коли його привезли, він був зовсім крихітний, - каже Лариса Савчук. - Але ми розуміли, що тварина виросте, тому виділили гроші для будівництва вольєра, подбали про повноцінне харчування ведмедя. З овочів і фруктів він вважає за краще яблука. Категорично не їсть моркву, буряк та інші овочі, не любить екзотичні фрукти. Сире м'ясо не даємо йому принципово, щоб не був агресивним. Зате відро молочної каші ведмедик з'їдає всього за кілька хвилин. Годуємо Потапича три рази в день. У його раціоні обов'язковий десерт у вигляді згущеного молока і сирих яєць, які він поїдає разом зі шкаралупою. Ще любить волоські горіхи. Розгризає кожен горішок, дуже обережно дістає ядро, а шкаралупу викидає, пише газета ФАКТИ .

Скільки ведмедик може з'їсти за раз, ми не знаємо. Годуємо його строго по раціону, боїмося перегодувати. Одного разу ведмідь об'ївся або отруївся їжею, яку дали йому відвідувачі готелю. Два дня страждав від розладу шлунка. Довелося викликати ветеринара. Звичайно, ми його не попередили, що рятувати треба ведмедя. Боялися, що лікар відмовиться і не дарма. Як тільки ветеринар побачив перед собою ведмедя, втратив дар мови. Слава Богу, все обійшлося. Тепер ми стежимо, щоб ніхто зі сторонніх нічого ведмедику не пропонував.

Спостерігати за ведмедем дуже цікаво. Поки ми розмовляли з співробітниками готелю, Потапич викупався, потім вчепився за клітку лапами, ніби хотів показати, який він великий і красивий. Потім ведмедик став висувати свої величезні лапи, намагаючись дістати фотоапарат. Одного разу це йому майже вдалося. Коли одна іноземка вирішила сфотографувати ведмедя на пам'ять, він трохи її НЕ цапнув. Після того випадку навколо кліті поставили метрову огорожу. Дуже любить ведмедик займатися гімнастикою, крутить на талії обруч.

До речі, після того як в готелі оселився ведмідь, число клієнтів помітно збільшилася. Інші приїжджають спеціально для того, щоб побачити Топтигіна. Іноді постояльці не відходять від клітини по кілька годин, геть забуваючи про свої справи. Найбільше люблять спостерігати за клишавим діти.

Житомир.info