Реклама
Реклама
Реклама

Ресторанні новини: мертвий сезон

Гості вважають за краще кафе і барах пікніки на свіжому повітрі, багато хто виїжджає на дачу у відпустку і навіть найпопулярніші заклади пустують і намагаються вижити за рахунок весільних банкетів або вигідних акцій. Часто саме влітку ресторани закриваються. Цього року позначається ще і гримнула криза ... Ми назавжди попрощалися з деякими великими ресторанами.

Остаточно і безповоротно, що не на ремонт і не на канікули, закрився цікавий і багатьма улюблений проект Beerloga ХL *. Що буде на його місці, поки невідомо. Будівля гарне, вдало розташоване в цокольному поверсі «Карамель»: кухня, два великі зали, клубна зона - все для повноцінного розвитку гідного ресторану. Саме гідного, інших, будь ласка, не треба. Ех, ми про «Барліг» навіть огляд не написано, згадати нічого ...

Ех, ми про «Барліг» навіть огляд не написано, згадати нічого

Фото з групи закладу В контакті

Ресторан «Кокороко» ми теж обділили увагою і тільки дали завдання ресторанного оглядачеві підготувати про заклад статтю, як воно було закрите. Відомо, що будівля орендували москвичі і збираються робити в ньому хинкальную.

Фото з групи закладу В контакті

На Богдана Хмельницького закрилася лапшічная Monkey noodles **. На її місці тепер господарський магазин «Шок-порошок».

Фото з сайту irkutsk.biglion.ru

Кіоску формату «кава з собою» # пейкофе більше не існує.

Ми тепер не зможемо насолодитися вишуканими напоями в брю-барі «Скаутс кави» в 130-му кварталі.

Ми тепер не зможемо насолодитися вишуканими напоями в брю-барі «Скаутс кави» в 130-му кварталі

Фото з групи закладу В контакті

І нарешті, найбільша трагедія - закрився індійський ресторан «Гангу». Шеф-кухар був змушений за сімейними обставинами поїхати додому в Індію. Без нього ресторан не працює, так як з індійською кухнею іркутські кухарі не знайомі на достатньому рівні. Чи відкриється ресторан знову, невідомо. Швидше за все, якщо це станеться, то в іншій якості і з іншого кухнею. Щиро шкодуємо і ностальгуємо, читаючи огляд Лізи Сіроповой про «Гангу» .

Фото з групи закладу В контакті

Так, криза поступово змінює ринок громадського харчування в місті. Закриваються великі проекти, їм на зміну приходять менш «серйозні» закладу. Так, на даний момент ми маємо три чітких напрямки в ресторанному бізнесі: кав'ярні, кіоски «їжа з собою» і кафе з паровими коктейлями. Щомісяця в місті в середньому відкривається по два-три таких заклади. Служби доставки і столові - вже не часте явище - 1-2 точки на місяць. Ресторани з повноцінним меню і обслуговуванням - і зовсім виняток.

Таким винятком у липні став ресторан-енотека « Бардо ». З червня заклад працював в тестовому режимі, а недавно адміністрація офіційно оголосила про відкриття. Це новий міський формат закладів для цінителів високого мистецтва, благородних напоїв та вишуканої авторської гастрономії (європейську і авторську кухню представляє ресторан).

Замість франшизного кафе «Кіллфіш» на Політеху відкрився « фрі бар ». Концепція місця не змінилася - це як і раніше заклад з демократичними цінами на їжу та напої, де цілком комфортно почувають себе студенти. Тільки тепер там подають парові коктейлі.

Роли з Фрі бару. Фото з групи закладу В контакті

Схоже за форматом заклад відкрився буквально навпроти - Смоук хаус . М'які дивани, лаунж-атмосфера і парові коктейлі. Нічого зайвого.

Фото з групи закладу В контакті

Ще один заклад в диму - «Чилім» , Розташувався в красивому новому парку на Верхній Набережній. До ваших послуг авторський чай, коктейлі та каву. З їжі тільки печеньки.

У 130-му кварталі відкрилася кіоск-хотдожная «Жаркий пес». У групі закладу В контакті є історія появи цього закладу. За легендою «в хот-доги від Костяна» є якийсь секретний соус.

За легендою «в хот-доги від Костяна» є якийсь секретний соус

Фото з групи закладу В контакті

Редакція Обед.IRK.ru зацікавилася і спробувала розхвалене продукт. На жаль, ніякого особливого соусу ми не відчули - звичайна сосиска в булці.

Ресторан доставки « Фокс піца »Тепер базується в кафе на Безбокова 8. Так що смачну піцу можна їсти прямо там, не тільки замовляти додому.

Дуже тихо і непомітно вже кілька місяців працює в цілодобовому супермаркеті «Експрес» павільйон формату «кава з собою» « матрьошка ». Це як раз недалеко від офісу IRK.ru, так що ми кави оцінили - смачний. Власник запевняє, що він готує напої з зерен кращої якості. Хочеться вірити.

Ми не встигаємо стежити за відкриттями і закриттям кіосків « кава бокс ». У 130-му кварталі їх вже немає, зате новий павільйон компанії з'явився на Баргузин. Втім, поки ми це розповідаємо, можливо щось знову зміниться.

У новому кафе « буфет »Можна смачно і недорого пообідати. У будні з 11:00 до 16:00 тут подають повноцінні бізнес-ланчі. Також кафе запрошує відзначити у них банкети в затишній домашній обстановці.

Служба доставки з чудовим назвою « Чіфанька »Відкрилася в Іркутську. В меню автентична китайська їжа.

Спорт в місті культивується, і це прекрасно. У нас відкрилася служба доставки правильних солодощів « Спорт кейк ». У тортах і десертах немає цукру, цукрозамінників, масел, жирів, трансжирів і білої муки. Кухарі готують ласощі тільки з натуральних продуктів.

Кав'ярня « бароко »Відкрилася на Пролетарській. Дивувати будуть вишуканим інтер'єром та смачними напоями.

На Сухе-Батора відкрилася кав'ярня « друзі », Про неї згадували в червневому огляді, тоді ще йшов ремонт. Сьогодні кафе з задоволенням приймає гостей. Тут можна смачно поснідати, спробувати пасту і десерти. Ну, і кава, звичайно ж. Правда, в закладі немає вай-фаю і безготівкового розрахунку, хлопці вважають це своєю конкурентною перевагою.

Фото з групи закладу В контакті

Мережа ресторанів IST project (Ченто, Прего, Кабукі, кружалам) у вересні теж відкривають кав'ярню. Назва для нового закладу пропонують вибрати гостям. Потрібно запропонувати свій варіант в коментарях в групі В контакті , І якщо адміністрація вибере саме його - ви отримаєте сертифікат на 3 000 рублів.

Цитуємо опис концепції від мережі: «Це буде по-європейськи тепле місце, де ми хочемо створити витончену атмосферу легкості. Звичайно, в меню будуть салати, сендвічі та закуски, але головне - це величезний вибір випічки, кондитерських виробів, неймовірних десертів і ексклюзивних тортів (навіть по вашому дизайну). Кава на будь-який смак і в будь-яких варіаціях, авторська чайна карта ».

На місці ресторану «Худжанд» (яке проіснувало менше місяця після закриття бару «Комора»), відкрився ресторан « агонь ». Тобто, поки це літня веранда, розташована з іншого боку будівлі, а повноцінне відкриття приміщення заплановано на осінь. В меню м'ясо на грилі, салати і закуски. Сподіваємося, що цей заклад буде жити довше попереднього.

Найсвіжіші новини читайте в офіційній групі розділу «Обід» В Контакте . Також тут ви знайдете все найцікавіше про їжу. Рецепти, поради, відео, забавні картинки, інформація про ресторанах світу.

* Берлога ікс ель
** Манкі нудлс