Реклама
Реклама
Реклама

Дитячі табори в Ярославській області

  1. Які табору вважаються кращими
  2. Які дитячі екскурсії можливі


У Ярославській області функціонує велика кількість таборів. Дитячі оздоровчі табори є позашкільні установи, організовані для дітей і підлітків. Вік відпочиваючих варіюється від 6 до 17 років.

Дитячі табори в Ярославській області діляться на групи:

  • Оздоровчі заміські табори - організовуються на стаціонарних базах поза населеними пунктами. Їх основна мета - організація оздоровлення і відпочинку дітей під час шкільних канікул.
  • Оздоровчі заклади з денним перебуванням - організовуються на базі шкіл та організацій додаткової освіти. Діти перебувають в таких таборах в денний час, а на ніч йдуть додому.
  • Наметові табори - організовуються для школярів з метою їх перебування в екологічно чистих природних умовах, для занять спортом, фізкультурою і туризмом. Для проживання використовуються намети. Такі табори бувають пересувними і стаціонарними.

Діяльність кожного табору регламентована наказом Міністерства освіти РФ. Дитячі табори в Ярославській області - це можливість організації пізнавального відпочинку школярів та зміцнення здоров'я. У таборах діти забезпечуються повноцінним і різноманітним харчуванням, вони займаються спортом і постійно знаходяться на свіжому повітрі.

Які табору вважаються кращими

В області є багато мальовничих місць, де розташовані найкращі табори. Наприклад, озеро Плещеево - прісна водойма, в прибережній зоні якого знаходиться Переславль-Залеський. Сьогодні тут розташований заповідник. Поруч є санаторії та оздоровчі табори. Знаменитої є село Мартинова, віддалена від цивілізації і великих мегаполісів. Це унікальне село, яка заслуговує на увагу туристів.

У Ярославській області працюють популярні табору, де відпочивають не тільки місцеві хлопці, а й школярі з інших районів країни. Наприклад, дитячий оздоровчий комплекс «Берізка», розташований на березі річки Туношонка, в Некрасовском районі. Цей табір кілька разів перемагав у конкурсах для оздоровчих дитячих установ. Не менш відомим є дитячий табір імені О. Матросова, оточений красивим сосновим бором.

Які дитячі екскурсії можливі

В період відпочинку діти відвідують найвідоміші місця області. Поруч з Ярославлем є безліч пам'яток. Центр області і навколишні його населені пункти представляють інтерес для шанувальників історії. Там можна побачити старовинні споруди, фортеці, храми та інші об'єкти. Ярославські музеї, туроператори і дитячі центри розробляють захоплюючі програми для школярів в дусі російського фольклору.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 27.07.2014


Фотографії дитячих таборів в Ярославській області

Популярні статті