Реклама
Реклама
Реклама

Без обману. Пайовики Підмосков'я знову мітингують

Гірка доля підмосковних пайовиків. Пайовики знову протестують. На акції очікують не менше півтори тисячі учасників Гірка доля підмосковних пайовиків

Фото: Петро Ковальов / ТАСС

Другі вихідні поспіль в столичному регіоні мітингують ошукані пайовики. Минулої неділі - в Новій Москві, сьогодні - в підмосковному Красногорську. Організатори очікують не менше півтори тисячі учасників.
Прийшли люди, які зіткнулися з обманом з боку забудовників відразу в декількох районах Підмосков'я - Солнечногорского, Троїцького, Долгопрудного та інших. Це близько 20 проблемних ділянок. Очікується, що в мітингу візьмуть участь представники Мінбуду та партій КПРФ і «Єдина Росія».
Московська область - лідер по обдуреним пайовикам, люди вже зневірилися, говорить один з організаторів мітингу, обманутий пайовик Олександр.

Не влаштовує законопроект про захист прав пайовиків, який зараз розглядається в Державній думі, оскільки він захищає тільки тих, хто уклав договір пайового будівництва в 2017 році. Інтереси тих, хто вже зіткнувся з обманом девелоперів, в законі не враховуються, каже організатор акції. Влада довго не давали дозволу на цей мітинг, каже Артем. Він являє ошуканих пайовиків ЖК «Берізки» в селищі Жуково.

Ошуканих пайовиків запросили на парламентські слухання 3 липня. З ними планується обговорити механізми захисту учасників пайового будівництва. Як раніше заявив голова Держдуми В'ячеслав Володін, слухання готує комітет з природних ресурсів, власності і земельних відносин.

1 липня набули чинності вимоги до статутного капіталу забудовників. Йдеться про становище закону «Про участь у пайовому будівництві», який повинен захистити права пайовиків. Статутний капітал девелопера повинен становити від 2,5 млн до 1,5 млрд рублів залежно від максимальної площі всіх об'єктів пайового будівництва.
У документі також є положення про запуск реєстру забудовників. Відомості в ньому повинні бути загальнодоступними і розміщуватися в інтернеті.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?