Реклама
Реклама
Реклама

Не дають кредит, що робити? Банки мене відфутболюють, кредит не дають, які причини? - Все про гроші і бізнес, кредити і фінанси, страхування і ринки, форекс і інвестування

Кожна людина може зіткнутися в своєму житті з ситуацією, коли прийшовши в банк за оформленням кредиту, йому в цьому чемно відмовляють і кредит не дають, або простіше кажучи відфутболюють. І здавалося б, всі стандартні вимоги і умови дотримані, а кредитно-фінансова установа все одно не бажає надавати заповітний займ. Тому перше що необхідно зробити - це спробувати відправити заявку на кредит онлайн .

У даній ситуації у кожного нормального кредитоотримувача виникає резонне питання: чому не дають кредит, що робити, як дізнатися причини відмови? А оскільки кожен банк закріплює за собою право не афішувати причини своєї відмови, потенційний позичальник так і може залишитися без відповіді.

В результаті цього, позичальник просто не може усунути причину, яка перешкоджає схваленню кредитної заявки. Однак навіть у цьому випадку не варто впадати у відчай, оскільки при бажанні завжди можна знайти вихід. Але для початку варто розглянути найочевидніші причини, які можуть послужити підставою для відмови в наданні банком кредиту.

1. Досить часто не дають кредит через поведінку позичальника. Також важливе значення має і зовнішній вигляд. Справа в тому, що при особистій співбесіді, банківські співробітники звертають особливу увагу на ці деталі, і якщо позичальник постійно нервує, незрозуміло відповідає на прості запитання, плутається - все це не пройде повз погляду менеджера. Те ж саме, стосується і зовнішнього вигляду клієнта - неохайність і одягнений спортивний костюм також можуть послужити приводом для відмови в наданні кредиту.

2. Не дають кредит тим потенційним позичальникам, чий дохід порівняно низький або, навпаки, занадто високий. Причому погляди про доходи у позичальника і банківської організації абсолютно різні. Так, наприклад, при невеликій для банку зарплату позичальника, другий стає для нього ненадійним клієнтом, у якого можуть виникнути проблеми з подальшим обслуговуванням та погашенням кредиту. І навпаки, якщо доходи позичальника порівняно високі, це так само, як би парадоксально це не звучало, може стати приводом для відмови у видачі кредиту. В цьому випадку є ймовірність того, що позичальник виплатити весь свій борг своєчасно (до закінчення терміну дії кредитного договору), що позбавить, по суті, банк свого стабільного доходу.

3. Також, коли не дають кредит, досить частою причиною цього (майже завжди) служить зіпсована кредитна історія позичальника. Будь-який поважаючий себе банк обов'язково і в першу чергу уважно перевірить кредитне досьє кредитоотримувача, не сидить він в кредитній ямі . Тому, щоб виключити цей варіант, позичальник повинен мати бездоганну кредитну досьє, а також у нього повинні бути відсутніми будь-які боргові зобов'язання (позики) в інших кредитно-фінансових організаціях. Якщо такі є, їх спочатку потрібно погасити (це в ідеалі), а вже після цього йти в інший банк за новим кредитом.

4. Як правило, не дають кредит і тим особам, чий вік не відповідає встановленим віковим обмеженням. Вік потенційного позичальника є одним з основних факторів і часто служить мотивацією для банківського відмови. Так уже повелося у банків, що все типи кредитів , Особливо на великі суми, як правило, видаються особам у віці від 21 року до 60-65 років. Тобто, працездатним громадянам, які здатні на термін дії кредитної угоди гарантувати виплату свого боргу. Звичайно, є банки, у яких дані рамки дещо ширше, однак це компенсується підвищеними ставками та іншими, більш жорсткими умовами. А що робити, банк завжди себе підстрахує.

А що робити, банк завжди себе підстрахує

5. Крім того, банківська організація може відмовити в тому випадку, якщо позичальник вказав недостовірні дані в анкеті (заяві). Завжди потрібно пам'ятати про те, що кожен банк дуже досконально перевіряє всі дані про свого клієнта. І якщо буде виявлено хоч найменша невідповідність, банк вирішить, що його намагаються «надути», обов'язково накладе табу на видачу навіть невеликої суми кредиту.

6. У тому випадку, якщо у людини, яка хоче взяти банківський займ, є судимість, банк запросто йому може відмовити в наданні даної послуги. У такій ситуації не дають кредит за досить об'єктивним і зрозумілих причин. Особи, які мають судимість, завжди будуть небажаними клієнтами для більшості банків.

7. Відсутність в поточний момент або часта зміна постійного місця роботи, сезонна робота, знаходження на випробувальному терміні - також можуть бути приводом для відмови.

8. Кредитна організація може не дати кредит вагітній жінці. Адже після пологів вона просто не зможе погашати отриманий борг в зв'язку з відсутністю постійного доходу.

Звичайно, у кожного банку свої критерії відбору клієнтів. Однак в більшості випадків не дають кредит по одним і тим же причинам. Мотивація для відмови скрізь приблизно однакова. спершу пробуйте оформляти кредит онлайн .

Отже, розібравшись з головними причинами, які можуть бути мотивом для відмови в оформленні банківської позички, виникає наступне питання: чи не дають кредит, що робити далі? Тут також є кілька дієвих варіантів, які можуть допомогти вирішити проблему.

1. Якщо в одному банку не дали кредит, то варто спробувати звернутися в інший. Оскільки у кожного банку є свої власні критерії надійності клієнта, то існує ймовірність отримувати позику в сусідньому банківській установі. Або ж просто відмовитися від цієї затії, а необхідні кошти накопичити .

2. Якщо є сумніви в чистоті власного кредитного досьє, потрібно спробувати її виправити. У тому випадку, якщо в досьє була зроблена помилка з вини банку, це можна виправити шляхом відправки запиту в банк і БКІ (бюро кредитних історії), від якого були отримані кепські рекомендації і помилкові дані. І якщо помилка була допущена з вини банку, питання владнається, і досьє буде виправлено. Але якщо клієнт сам винен, то доведеться ситуацію виправляти самостійно. Спробувати зробити це можна, шляхом швидкого погашення вже наявних кредитів.

3. Також можна оформити кредит не на себе, а на свого близького родича або доброго друга. Головне, щоб у них було в порядку кредитне досьє, було стабільне місце роботи, достатній джерело доходу і пристойний зовнішній вигляд.

4. Якщо доходи позичальника є каменем спотикання в отриманні кредиту, можна запропонувати банку забезпечення, тобто, надати заставне майно - квартиру, будинок, автомобіль і так далі. Головне, щоб це майно було у власності позичальника і мало ліквідністю.

5. Те ж саме можна зробити і з поручителями. Більшість банків «пом'якшують» свої вимоги, якщо з боку кредитоотримувача виступатимуть платоспроможні поручителі.

6. Якщо банк був змушений відмовити з причини зазначення в анкеті недостовірних даних, можна переробити анкету і знову її подати. Однак в цьому випадку, краще всього звертатися вже в іншу кредитну організацію, при цьому не забувши вказати в анкеті тільки реальні дані. Ну що робити, не дають кредит тим, хто намагається ввести банк в оману, тримаючи його співробітників за дурнів.