Реклама
Реклама
Реклама

У Харкові у багатіїв можуть відсудити квартири в елітному житловому комплексі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

5 квітня 2013, 9:11 Переглядів:

Житловий комплекс & laquo; Білий слон & raquo; на Сокольниках. Фото: emarket.ua.

Днями " ВТБ Банк "Закликав харків'ян утриматися від покупки квартир в житловому комплексі" Білий слон "на Сокольниках, оскільки він знаходиться в заставі у банку. Можливих покупців попереджають: угоди про придбання житла в цьому будинку можуть бути розірвані.

Елітне будівлю в парковій зоні на вулиці Професорська, 34, будівельники здали ще в 2012-му. У комплексі є дворівневий підземний паркінг, фітнес-центр, ресторан з величезним банкетним залом, пральня, хімчистка, на даху - кілька басейнів, а у дворі - футбольне поле і скоро з'являться статуї і фонтан. Також в будинку - швидкісні ліфти, дорога обробка холів і ведеться відеоспостереження. Однак люди, що стали власниками такого райського житла можуть його позбутися. Як розповіли в прес-службі банку, підприємство -застройщік "Білий слон" виступав поручителем за кредитним договором з ПрАТ "Інвест-Маркет Україна", з якого банк намагається через суд стягнути майже 360 мільйонів гривень. "Білий слон" вніс в заставу належний йому однойменний житловий комплекс, який банк зараз вимагає стягнути на свою власність. Як заявив "Сегодня" начальник управління по роботі з проблемними активами "ВТБ Банку" Денис Дольський, якщо банк доведе своє пріоритетне право на реалізацію даної нерухомості, все раніше укладені договори купівлі-продажу з покупцями будуть визнані судом недійсними. У зв'язку з цим будь-які операції з нерухомістю в цьому будинку є незаконними.

Незважаючи на судову тяжбу, спірні "квадрати" можна запросто купити. В інтернеті ми виявили безліч оголошень про продаж квартир в СК. Вчора на питання "Сегодня" про нерухомість в стройкомплексе дівчина-агент барвисто розписувала принади капіталовкладення. "У квартирах встановлені вікна і чеські батареї. Фасад утеплений і покритий керамогранитом. У нас є своя котельня, тому опалення буде коштувати дешевше, ніж в місті - всього 5 гривень за" квадрат ", ще 6 гривень обійдеться квартплата , Куди входить навіть охорона будівлі. З вікна відкривається приголомшливий вид. У нас все найкраще, і ціна на квартири у нас дуже хороша. Квартири доступні на всіх поверхах і будь-якого планування ", - розповіли у відділі продажів.

Як нам повідомив ще один ріелтор, Ігор, в будинку вже продано близько 40% квартир, при цьому власники їх - далеко не бідні люди. Вартість одного квадратного метра в однокімнатній квартирі - $ 1800, в "двушках" і "трійка" - від $ 1550.. Таким чином, елітна "одиничка" затягне на $ 84-108 тис., "Двушка" - $ 100-200, а "трійка" обійдеться максимум в $ 240 тис. За словами ріелтора, квартирами цікавиться досить специфічний коло людей: в основному це наближені до забудовника чиновники і бізнесмени. "У нас все законно, крім того, в цьому будинку собі можуть дозволити квартиру тільки ті, хто може її відстояти", - підкреслив посередник.

ПОРАДИ ЮРИСТІВ. Не купувати, поки йде суд. Юристи кажуть, що теоретично банк може відібрати в нових власників квадратні метри, якщо доведе до суду своє пріоритетне право на їх реалізацію. "Ситуація дуже заплутана, і результат судового розгляду залежить від багатьох нюансів. Убезпечити себе від витребування житла може визнання його власників добросовісними набувачами. Такими вважаються люди, які не знали і не могли знати, що придбали майно у особи, яка не має права його відчужувати. З іншого боку, банк зараз відкрито попереджає про можливі наслідки. Незрозуміло, чим це завтра обернеться і хто виграє суд, а в підсумку постраждають покупці ", - розповіла" Сегодня "юрист Тетяна Вишневецька, порадивши не укладати угоди до закінчення судового розгляду.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Харкові у багатіїв можуть відсудити квартири в елітному житловому комплексі". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Макаренко Ганна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ