Реклама
Реклама
Реклама

Стало відомо, чому рідним загиблих в Магнітогорську не віддають тіла

«Після сімейного вечора напередодні обвалення ми відвезли бабулю додому з 4-річним онуком. Він залишився у неї ночувати »...

Обвалення сьомого під'їзду житлового будинку в Магнітогорську повністю стер всю ліву сторону (на кожній стороні по три квартири) і майже - всю праву. Під завалами досі залишаються люди. Як і раніше не знайдені мешканці перших поверхів. Не всім родичам видають тіла близьких.

На першому поверсі в 314-й квартирі обрушилося все, крім кухні. У «однушки» проживали мати - 56-річна Марина Володимирівна і її син - 35-річний Денис. Чоловік в фатальну ніч залишився ночувати у дівчини. За словами тих, хто врятувався сусідів, в кухні до останнього горіло світло, але господарку квартири вже ніхто не бачив. Родичі не втрачають надії, що Марина Володимирівна врятувалася саме через кухню.

- Марина на пенсії, але підробляє в універмазі. Син працює в шиномонтажке. Коли стало відомо, що стався вибух, він примчав на місце. Але нічим допомогти не міг. Телефон Марини був включений до вечора 31 грудня, а потім відключився. Останній раз я розмовляла з сестрою ввечері 30-го числа. Вона здала касу, і Новий рік повинна була святкувати у мене, в 9-му під'їзді, - розповідає сестра зниклої безвісти жінки Юлія. - Поки є надія - ми будемо вірити. Надію у нас ніхто не забере.

Надію у нас ніхто не забере

фото: Лев Сперанський

Син жінки кожен день ходить в оперативний штаб, як на роботу. Дива чекають і інші родичі. Що стосується квартири Юлії в 9-му під'їзді, там видимих ​​пошкоджень немає, але, зі слів господині, в приміщенні стало дуже холодно.

Сусідів цікавлять плани влади на розселення будинку. Багато хто просто не зможуть жити поруч з «братською могилою» обрушився під'їзду.

Кількома поверхами вище, на «четвертому», в квартирі №324 проживала Почесний донор СРСР - 69-Летняни Галина Юхимівна. Жінка була на пенсії і працювала конс'єржкою. Її тіло було виявлено 2 січня, і 35-річний син уже впізнав маму. Останній раз жінка виходила на зв'язок з друзями, які приїхали до неї на Новий рік з Єкатеринбурга. Галина Юхимівна була веселою людиною і розповідала, які подарунки приготувала гостям і улюбленої онуки.

- На обличчі матері були гематоми. У морзі сказали, що її тіло направлять на експертизу, а похорон зможемо організувати не раніше 7 січня, - розповів син загиблої.

Один зі слідчих, які працювали на місці події, повідомив, що тіла деяких загиблих мешканців середніх поверхів (де, за попередніми даними було найбільше скупчення побутового газу), які не отримали серйозні механічні травми, будуть відправлені на судмедекспертизу для встановлення причини смерті. Це робиться, щоб закріпити доказову базу і підтвердити або спростувати версію про побутовому газі.

Читайте матеріал: "Свідки Магнітогорська:" Жінку з під'їзду ошпарило окропом, у вікні полум'я ... "

Ще одне впізнання відбулося вранці 3 січня. У морг викликали сина літньої пари з 330-ї квартири. Заслужених працівників місцевого комбінату, 79-річного Володимира Михайловича і 80-річну Ніну Іванівну, рятувальники знайшли під бетонними плитами. Причина їх смерті не викликає сумніву, і незабаром родичі зможуть забрати останки загиблих. Напередодні, 30 грудня, до Володимира Михайловича і Ніні Іванівні приїжджали син з онуком. Люди похилого віку були раді візиту рідних і готувалися до свята.

У ніч на 3 січня в списку загиблих стало на одну дитину більше. Серед завалів рятувальники виявили тіла 67-річної заслуженої працівниці дитсадка Неллі Миколаївни та її 4-річного внука. 30 грудня жінка була в гостях у старшого сина, куди приїхав її молодший син з онуком. Сімейний вечір закінчився о 22.00, і жінку відвезли додому разом із малюком. Дитину залишили ночувати у бабусі ...

Читайте також: "Жителі Магнітогорська висувають конспірологічні версії вибухів"