Реклама
Реклама
Реклама

Льготніце надали квартиру з кімнатою в три «квадрата»

У Свердловській області, в місті Туринську, пільговикам при переселенні зі старого житла надали квартири з крихітними кімнатами площею 3 «квадрата», пише регіональне видання «Обласна газета» У Свердловській області, в місті Туринську, пільговикам при переселенні зі старого житла надали квартири з крихітними кімнатами площею 3 «квадрата», пише регіональне видання «Обласна газета».

Світлана Лапунова, яка проживає в Туринську, повинна була отримати житло площею від 29 кв. метрів. Їй виділили двокімнатну квартиру в новому будинку площею 34 «квадрата». Але з'ясувалося, що дві кімнати в цій квартирі тільки за документами, а на ділі там тільки одна житлова кімната площею 14,8 квадратних метрів. Площа другий кімнати становить всього 3,1 кв. метра. Кімната вказана як житлова, хоча використовувати її можна хіба що під комору. Виявилося, при будівництві за стіною квартири була встановлена ​​електрощитова, яка зайняла 5 «квадратів». Під кімнату залишилося всього 3 кв. метра.

Глава Туринського міського округу Андрій Бєлоусов в курсі ситуації, але проблеми в цьому не бачить Глава Туринського міського округу Андрій Бєлоусов в курсі ситуації, але проблеми в цьому не бачить. На його думку, мешканці можуть просто об'єднати дві кімнати, якщо їм не подобається планування.

Голова комітету з управління майном туринської адміністрації Лариса оглядини зазначає, що згідно з СНіП, ширина житлової кімнати не може бути менше 2,4 «квадратів». В даному випадку ця норма порушена.

Лапунова відмовилася від нестандартної двокімнатної квартири і попросила надати їй звичайну «однушку». Але жінку викреслили з черги, і відновлювати своє право на отримання житлоплощі їй довелося через суд.

Фото: Лариса Лазарєва, «Обласна газета»