Реклама
Реклама
Реклама

Чи можуть громадяни Білорусії взяти іпотеку в Росії?

avvgeo / Fotolia   Ви можете розраховувати і на кредит, і на розстрочку avvgeo / Fotolia

Ви можете розраховувати і на кредит, і на розстрочку. Розстрочку надають забудовники, і у кожного з них свої вимоги до клієнтів. Що стосується іпотеки, то сьогодні в великих банках в якості клієнта можуть виступати іноземні громадяни (до речі, громадянам Республіки Білорусь і Казахстан банки пропонують досить послаблень). Але для того щоб отримати схвалення іпотечного кредиту, Ви повинні бути податковим резидентом РФ. А також, крім обов'язкових документів, що включають довідку про доходи, Ви повинні надати в банк дозвіл на роботу, що дозволяє здійснювати трудову діяльність на території РФ, і копію трудового договору або цивільно-правового договору на виконання робіт (надання послуг).

Так, безумовно. На російському ринку громадянин Республіки Білорусь має право купити квартиру як в розстрочку, так і в іпотеку. При покупці житла в розстрочку ніяких обмежень і спеціальних умов немає. Головне щоб покупець мав необхідну суму для початкового внеску, який при безпроцентної розстрочення найчастіше становить не менше 50% від вартості квартири. На сьогоднішній день безвідсоткова розстрочка надається терміном до півроку, іноді навіть до року. Якщо розраховуєте на більш тривалу розстрочку, то, швидше за все, вона буде вже процентна.

Для покупки квартири в іпотеку громадянину Республіки Білорусь необхідно буде звернутися в банки, які кредитують нерезидентів. Наприклад, ВТБ24, «Дельтакредит», «Транскапіталбанк», «Юникредит» та інші. Як правило, деякі з цих банків акредитовані на споруджуваному об'єкті. Тому буде правильно і корисно вивчити пропоновані програми для нерезидентів в цих організаціях, і вибрати для себе максимально вигідні умови.

Текст підготувала Марія Гурєєва

НЕ пропустіть:

Всі матеріали рубрики «Хороше запитання»

Чи може іноземець купити житло з землею в Росії?

Який податок з продажу квартири платять ті, хто виїхав з Росії?

Як найкраще купити квартиру в Росії, не маючи російського громадянства?

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Який податок з продажу квартири платять ті, хто виїхав з Росії?
Як найкраще купити квартиру в Росії, не маючи російського громадянства?