Реклама
Реклама
Реклама

ТАСС: У «Белокурихе-2» встановили 5-метровий стілець, який стане точкою відліку турмаршрутов алтайського курорту

17 вересня 2015 р 17:45

На споруджуваному в Алтайському краї курорті «Белокуриха-2» встановили незвичайний арт-об'єкт - п'ятиметровий стілець із сидячої на ньому фігурою мислителя. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на компанію-інвестора будівництва.

«Автор арт-об'єкта - скульптор Володимир Войчишин. Стілець встановлений прямо в центрі майбутнього гірського курорту. За ідеєю автора, п'ятиметровий стілець символізує грандіозність задумів будівельників », - сказали в компанії.

Нагадаємо: Володимир Войчишин - відомий російський і алтайський скульптор. Його робота «Скрипка Ротшильда» зберігається в Ермітажі, пам'ятники Миколі Реріха і Джону Леннону встановлені в горах Алтаю на березі річки Катунь, а бюст Чарлі Чапліна - на території одного з санаторіїв регіону.

П'ятиметровий стілець - це перший арт-об'єкт, який з'явився в «Белокурихе-2». Він стане точкою відліку туристичних маршрутів нового курорту. Як повідомлялося раніше, тут заплановано відкриття відразу кількох туристичних шляхів - по місцях древніх шаманів і мисливців, по унікальних природних об'єктів, зокрема, до комплексу скель городик, горе Суха Грива і багатьом іншим. У планах організаторів - запустити не менше 16 маршрутів, в тому числі кінних, піших, автомобільних, на квадроциклах.

«П`ятиметрова стілець 26 вересня вперше стане точкою відліку для пробних маршрутів під час туристичного фестивалю« Першовідкривачі »в рамках міжнародного форуму з медичного та оздоровчого туризму. Наприклад, туристи побачать «Белокуріхінскій рудник» - в роки Великої Вітчизняної війни саме тут добували вольфрам для військової промисловості. Гості зможуть заглянути в шахту і дізнаються технології видобутку руди », - сказали організатори.

Довідка: «Белокуриха-2» - один з найбільших туристичних та курортних проектів в Росії. За оцінками експертів, первісна вартість об'єкта - 10 млрд. Рублів - до завершення будівництва може подвоїтися. Це пов'язують з тим, що територія від первісної розширилася практично в два рази. Крім того, за п'ять років розробки проекту з'явилися нові інвестори, зокрема мережа готелів Hilton Worldwide з обсягом інвестицій в 8 млрд. Рублів.


17 вересня 2015 р 17:45   На споруджуваному в Алтайському краї курорті «Белокуриха-2» встановили незвичайний арт-об'єкт - п'ятиметровий стілець із сидячої на ньому фігурою мислителя