Реклама
Реклама
Реклама

З маленької квартири в будинок. «Нове життя» можуть розширити до котеджів

  1. Будинок за ціною квартири Спочатку передбачалося, що, викупивши квартири площею 26-32 «квадратів»,...

Будинок за ціною квартири

Спочатку передбачалося, що, викупивши квартири площею 26-32 «квадратів», в подальшому люди буду їх продавати і переїжджати в індивідуальні будинки. Які це будуть будинки, показали губернатору Євгену Савченко під час його робочої поїздки на будмайданчик мікрорайону Нове життя.

Начальник департаменту будівництва і транспорту Євген Глаголєв охарактеризував задумку як «затишний закритий селище». Попередньо під нього розглядають ділянки в Майському, Шишина, Новосадовий, Стрілецькому і Дубровці (земельну ділянку за Сіті Молл) - там, куди можна доїхати на громадському транспорті.

«Якщо ми побудуємо мікрорайон на 40 будинків по 80 кв. м. і виконаємо благоустрій, підсумкова собівартість складе 32,5 тис. рублів за квадратний метр. Відповідно, покупцеві будинок буде коштувати 2,64 млн руб, - озвучив цифри гендиректор компанії-забудовника Олександр Славкин. - Ми провели опитування на сайті, і він викликав ажіотаж - за два дні було 200-300 чоловік, яким такий варіант був би цікавий. Зараз двокімнатна квартира на ринку коштує 2,6 млн, за ці гроші людям, звичайно, вигідніше купити готовий будинок ».

- А чому вони не хочуть будуватися на умовах іпотечної корпорації? - запитав губернатор.

- Тому що фонд дає тільки 1 млн рублів і не виділяє ділянок в Білгородській агломерації, а тут все поруч, - відповів Славкин.

- Тому що фонд дає тільки 1 млн рублів і не виділяє ділянок в Білгородській агломерації, а тут все поруч, - відповів Славкин

На будівництво перших 40 будинків з ділянками по 7-8 соток потрібно 70 млн рублів. Початковий внесок для учасників - 792 тис. Рублів.

«Він може здатися великою, але оскільки це будуть сім'ї з двома дітьми, то можна буде використовувати 450 тис. Маткапіталу і додати доведеться 340 тис. Рублів. Залишок виплат на сім років з відсотками вийде по 23 тис. Рублів на місяць », - розповів Олександр Славкин.

Він уточнив, що ці ціни актуальні для нових учасників, якщо будівництво почнеться зараз.

«Добре, давайте починайте, але моє побажання - ділянка не менше 10 соток», - сказав Євген Савченко.

Вичавили максимум з мінімуму

Губернатору показали і дві демонстраційних квартири площею 30 і 26 кв. м з обстановкою . Дизайнери по максимуму використовували наявний простір, обладнавши його шафами, полицями і комодами для зберігання. За словами Олександра Славкина, вони отримали вже багато заявок на меблі.

- Постачальники звідки? - поцікавився губернатор.

- Наші, місцеві, уніфікація дозволила вкластися в 99-117 тис. Рублів за всі меблі в квартирі, - відповів Славкин. - Ми обставимо ще кілька квартир, щоб люди могли подивитися і відразу вибрати.

- Як тут шумоізоляція? - запитав Євген Савченко.

- Між квартирами простінки по 20 см, а перекриття залізобетонні, звук не повинен проходити, - відповів Глаголєв. - За рахунок того, що розводка в підлозі, немає транзитних мереж, все заховано в стіни, а якщо все герметично, то і звук ніде не проходить.

- За рахунок того, що розводка в підлозі, немає транзитних мереж, все заховано в стіни, а якщо все герметично, то і звук ніде не проходить

Євген Савченко в квартирі мікрорайону Нове життя.
Фото Вадима Заблоцького

У всіх дев'яти будинках першої черги почалася під чистове оздоблення. У будинках другої і третьої черги за бажанням учасників проекту з дітьми спланували «евродвушкі» і «евротрёшкі». Частина квартир в новому мікрорайоні є у відкритому продажі на ринку по 52 тис. Рублів за «квадрат». Всього за ринковою вартістю продано житла на 37 млн ​​рублів.

Губернатор поцікавився, чи достатньо паркувальних місць і чи є учасники, які скористалися держпрограмою і взяли іпотеку під 6%. Таких поки не виявилося, оскільки заявки на участь подавали ще в минулому році, а пільгова іпотека стала доступна з січня 2018 го, і не всім, а тільки тим сім'ям, в яких народилася друга дитина після 1 січня 2018 року.

«Треба продумати механізм, щоб у таких учасників був пріоритет, навіть ті, хто купує за ринковою вартістю, могли б скористатися іпотекою з держпідтримкою», - зауважив губернатор.

Інтерес до житла в розстрочку проявляють жителі всієї області, тому проект вирішили розширити в Шебекіно, Валуйки, Новий Оскол, Північний, село Біленьке в Борисовском районі. Всього передбачається побудувати шість будинків на 271 квартиру. Вартість будівництва складе 32-34 тис. Рублів за квадратний метр. Потенційні будівельні майданчики можуть бути також в Іловка, Олексіївського району, Рокитному, Івні. У Старому Осколі запланували п'ять будинків.

Бєлгородські новосели заїдуть в будинку першої черги в липні 2018 року. Всього будують 780 квартир, з яких 602 розподілили учасників проекту, а 178 віддали у вільний продаж.

У будинках другої черги будується 644 квартири різної площі, з них учасникам проекту є 540, а у вільному продажі 104.

А чому вони не хочуть будуватися на умовах іпотечної корпорації?
Постачальники звідки?
Як тут шумоізоляція?