Реклама
Реклама
Реклама

Бекетови ще сушать дивани

  1. Орфографічна помилка в тексті:

4 травня 2008, 13:52 Переглядiв: 4 травня 2008, 13:52 Переглядiв:   Потоп в будинку Бекетових, фото О

Потоп в будинку Бекетових, фото О.Якушко.

Онук знаменитості Федір Рофе-Бекетов зізнається: незважаючи на те, що квартиру постійно провітрюють, вогкість не дає спокою мешканцям. Встигло просохнути лише картини, а штукатурка, ліпнина і меблі - в жалюгідному стані. "Я ще не можу спати на дивані, який залило. Унікальні креслення діда, на щастя, не надто постраждали, але все одно, деякі з них вже не врятувати", - розповів "Сегодня" онук архітектора.

Зараз три покоління династії Бекетових очікує рішення комунальної комісії. Візитерів з житлових контор в їхньому будинку за останні два тижні побувало чимало. Однак остаточний вердикт - за чий рахунок і у скільки обійдеться ремонт - комунальник оголосять тільки 5 травня.

Федір Рофе-Бекетов сподівається, що міська влада все-таки дотримають обіцянку і замінять труби на горищі за рахунок міста. Однак у чиновників свій погляд: дев'ятикімнатна квартира, площею в майже 200 кв м, в особистій власності, а значить - з муніципальних служб нічого не візьмеш.

Як писала "Сегодня", в середині квітня в будинку, який в 1910 році побудував для своєї сім'ї архітектор Бекетов, прорвало трубу. Причиною потопу стало сильне тиск в опалювальній системі, через якого лопнула труба на горищі. Збиток, який завдав потоп, спадкоємці Бекетова навіть не стали підраховувати: він значний хоча б тому, що серед речей, які понівечила вода, чимало історичних цінностей - наприклад, полотна пензля Бекетова. Практично в той же час затопило ще одне бекетовского будівля - Будинок архітектора, і теж через сильного тиску в опалювальній системі. Відремонтувати це будова, не чекаючи допомоги комунальників, взялися самі орендарі.

Оксана Якушко

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Бекетови ще сушать дивани". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.