Реклама
Реклама
Реклама

Лижні траси Москви: плюси, мінуси, підсніжних камені

Сніг в Москві в цьому році ліг на подив рано. Але нехай сніг достроково і закрив велосезон, однак відкрив лижний!

Як не крути, лижі в нашій країні це один з найпопулярніших циклічних видів спорту. І це найкраща альтернатива триатлону тренувань в зимовий період - такий функціональної і комплексної роботи для всього тіла не може запропонувати жоден інший вид спорту.

Головне питання для тих, хто з лижами тільки знайомиться - це де кататися і що вдягнути на себе і на ноги. Тому ми запускаємо зимовий цикл матеріалів про лижі: де, як, в чому і скільки.

Сьогодні розповімо вам про основні місцях катання на бігових лижах в Москві і найближчому Підмосков'ї. Взагалі, просто погуляти на лижах можна фактично в кожному парку Москви, а ось трас, придатних для якісних тренувань, не так вже й багато. Розглянемо основні з них.

** Траси найближчого Підмосков'я у МКАДа

Одинцово ** Траса розташована недалеко від Москви, проходить по асфальтовому покриттю лижероллерной траси, тобто поверхня рівна і без горбів. На середину листопада стан траси гарне. Є роздягальні в будівлі стадіону. Траса освітлюється в темний час доби.

Адреса: 3-й км. Красногорського шосе. Дистанції: 3, 6, 10 км - роллерниє кола, зимові в процесі підготовки. Ширина: від 4 м. Перепад висот: ~ 50 м. Сумарний перепад висот: ~ 165 м. Напрямок руху: проти годинникової стрілки.

Напрямок руху: проти годинникової стрілки

Фото Олексія Челюканова, зроблену 13 листопада

Мещерский парк Нове місце для катання на лижах, що з'явилися кілька років тому. Однак воно відразу стало одним з кращих в Московському регіоні. Причини прості - розвинена інфраструктура, підтримка адміністрацією будь-яких спортивних активностей і правильна техніка, яка обслуговує траси. Найдовший коло має протяжність більше 5 кілометрів. Є кола 4 і 1.3 км. Для туристичних маршрутів передбачені дві траси протяжністю 1,8 і 2,6 км.Шіріна трас варіюється від 3 до 6 метрів. З боків передбачено місце для прихильників класичного стилю, посередині - для ковзанярського. Для підготовки трас використовується спеціальна снегоуплотняющая машина Husky Rat-rak. Є освітлення для катання в темний час доби і роздягальні. Адреса: Московська область, найближча з / д станція «Сколково». Точне розташування - за посиланням .

Стан траси в Мещерском парку на 13 листопада. Фото Дмитра Лукіна

Красногорськ

Траса в Красногорську - одна з найстаріших в найближчому Підмосков'ї. Тут протягом багатьох років проводилися відбори на Чемпіонати світу та Олімпіади. На жаль зараз траса не готується на топ-рівні, але але любителю тут добре. Буранами укочує її, до речі, 12-ти кратний чемпіон світу Іван Утробіна. На середину листопада стан петель в лісі задовільний, є горби і гілки, листя. Класичною лижні немає. Коло на стадіоні і біля нього в кращому стані, ніж кіл в лісі, але пристойний "олімпійський рельєф" підійде не кожному новачкові. Лижні поки, на жаль, тут теж немає. Тому кататися можна тільки коником. Є платні роздягальні, які відкриваються зазвичай з офіційним початком сезону, не в листопаді. На колі 1,5 кілометра працює освітлення приблизно до 19:00. Адреса: місто Красногорськ, лижний стадіон "Зоркий", вулиця Річкова, будинок 37.

Так виглядав "фісовскій" коло довжиною 5 кілометрів 14 листопада

А такі петлі в лісі

Битца

Улюблене місце московських лижників, в тому числі і з-за розташування - траса сама «московська». Останні роки їй загрожує велике будівництво, але активісти збирають петиції, про що ми вже писали . Поки в хорошому стані коло 2.3 кілометра, який розташований за МКАД. Адреса: Москва, ЮЗАО, 36й км МКАД.

Стан кола в лісі на 14 листопада. Фото Олени Сєрової.

Ромашкове

Відоме місце для катання прямо поруч зі МКАДом. Велика кількість кіл (від 2 кілометрів до 17) і їх велика протяжність, цікавий і помірний рельєф. Під'їзд до траси з боку зовнішнього МКАДа поки закритий через будівництво. Тому добратися можна з стадіону «Медик» або з боку села Ромашкове. В стадіоні є теплі роздягальні. Освітлення на трасі немає. Адреса: Ромашковскій ліс, 58 кілометр МКАД.

Завали на трасі прибрали, тепер рівняють поверхню за допомогою буранов і борони. Фото від 14 листопада.

Планерна Стара і відома траса, на якому проводяться старти рівня чемпіонату Москви. Є лісова частина траси, рівнинна і польова - з великою кількістю важких підйомів. На поточний момент (середина листопада) трасу готують досить умовно, хоча кататися можна. Є роздягальня. Адреса: Московська область, Хімкинський р-н, Олімпійський навчально-спортивний центр «Планерна».

Адреса: Московська область, Хімкинський р-н, Олімпійський навчально-спортивний центр «Планерна»

Фото середини сезону

Лижний центр імені Анфіси Резцова «Сніжинка»

Траса на Сніжинці невибаглива - одне коло 5 кілометрів навіть у розпал зими. Але є ретрак і проводиться маса змагань, так що стан зазвичай дуже гарне. Є роздягальня, туалети і освітлення траси. Адреса: вулиця Мічуріна, будова 24, Химки.

Адреса: вулиця Мічуріна, будова 24, Химки

Свіже фото з «Сніжинки»

** Місця для катання всередині Москви

** Ці траси більш підходять для любителів, мають менш протяжні кола і простіший рельєф. І зручно розташовані для тих, хто живе в межах Москви.

Тушинськая траса в Алешкінскіе лісі

Місце тренувань дитячої спортшколи, тут починав свій лижний шлях Олександр Легков. Є кола від 1,5 кілометрів до 7,5 кілометрів. Трасу взимку готує ретрак. У темну пору дня працює освітлення на колі 1,5 кілометра. Гарне місце для тренувань в межах міста. Адреса: заїзд з вулиці Віліса Лациса, карта тут .

** Крилатське

** Хоч місце і є меккою велоспорту, однак для зимових видів спорту тут є непогана інфраструктура. Зокрема гірськолижний спуск і петлі по велосипедній трасі. Освітлення і роздягалень немає.

Освітлення і роздягалень немає

Крилатське велокольцо взимку.

Ізмайловський парк

Є місця як для прогулянок в парковій частині, так і для тренувань в лісовій. У першому варіанті в основному рівнина для лижних прогулянок, у другому - є шматки з помірним рельєфом. Вони знаходяться в лісовій частині парку. Заїзд з боку стадіону «Авангард». Освітлення і роздягалень немає.

Сокільники

Тут ситуація приблизно така ж, як з Ізмайловський парк. Є лижні для активного відпочинку в більш людних місцях і траси серйозніше в глибині парку, біля каскаду Путяевскіх ставків. Цього року мер Москви С. Собянін обіцяв зробити трасу найкращою для лижного катання в межах Москви. Сподіватимемося! А поки зробили так звану самим парком «всепогодний лижню». Її протяжність складає майже два кілометри. Увечері траса підсвічується ліхтарями. Для того щоб сніговий покрив залишався в нормальному стані, доріжку з двох сторін обгородили сітчастим парканом. Лижня в парку Покровське-Стрешнєва Ще одне місце на лижній карті москвича - парк навколо старої садиби Покровське-Стрешнєва і прилеглих територій. Кажуть в цьому році там почали заміну труб опалення та частина траси скопали, відрізавши пару петель. Але людям, які живуть поруч траса все одно зручна.

Але людям, які живуть поруч траса все одно зручна

Великий газон МГУ Один п'ятикілометровий коло біля головного будівлі МДУ. Коли багато снігу готується ретраки, перепад висот тут використаний по максимуму, хоч і невеликий - на трасі є невеликий тягун уздовж вулиці Косигіна.

Коли багато снігу готується ретраки, перепад висот тут використаний по максимуму, хоч і невеликий - на трасі є невеликий тягун уздовж вулиці Косигіна

Лосиний острів Гігантський лісопарк в межах міста і ще більш гігантський за межами МКАД. Спеціально нічим не готується, але сотні лижників гуляють тут і тому лижня прокладена досить комфортна і довга. Є дійсно глухі місця, можна побачити лосів та іншу живність. Можна заїжджати з боку району Глянув, з боку Ярославського шосе і через парк Сокільники.

** Лижня в Тімірязєвському парку

Прогулянковий лижня в Тімірязєвському парку. Складно назвати це трасою, але погуляти по парку на лижах можна. **

Місця для лижних тренувань в Московській області

Головине (Волоколамськоє напрямок)

Головна траса Підмосков'я з найвищим рівнем підготовки кіл. Тут зазвичай холодніше на пару градусів і тому снігові гармати починають працювати на початку грудня (в цьому сезоні вже в листопаді). Тут тренується лижна школа «Істина», тому місце не для масового прогулянкового катання, а скоріше для серйозних тренувань. Освітлення є, але заточене воно під лижників з місцевого клубу. Роздягалень немає. Протяжність траси 15 кілометрів, велика кількість різних кіл - від 2 кілометрів до 15. Адреса та як доїхати по засланні в Google .

Пересвет Стара траса в містечку Пересвет, яку сильно облагородили за останні кілька років, в тому числі не без участі Олександра Легкова. Є роллерного траса, снігові гармати, освітлення і готель з роздягальнями, душем і шафками. Рельєф різноманітний, як і кола. Відмінне місце для серйозних тренувань і високого рівня підготовки. Вхід на трасу коштує 250 рублів. Адреса: Московська область, м Пересвет, вул. Піонерська, 9.

Піонерська, 9

** Габо **

Повна назва траси - ГАБОвская народна лижня. Її роблять місцеві ентузіасти і любителі лижного спорту і треба сказати, виходить це у них непогано. Ретраки немає, трасу катають буранами. Сезон там вже відкрили (станом на середину листопада) та кажуть, що там добре. Місцезнаходження траси на карті Google ось тут .

Траса клубу ім. Наседкина

Траса розташована біля селища ім. Цюрупи. На колах тренуються вихованці спортшколи і любителі лижного спорту. Траса готується ретраки і буранами, є освітлення і роздягальні в будівлі біля траси. Адреса і як дістатися: 57-ий км Егорьевского шосе, поворот на селище імені Цюрупи, 1-ий км. координати траси «Келія - ​​3» на google картах + 55 ° 30 '25.57 ", + 38 ° 42' 53.79" ім.

Звичайно, це далеко не все лижні траси в Московському регіоні. Карта з усіма місцями для катання знаходиться тут .

Всім слизькій лижні і гарної тренувальної бази!